Donáth-kacsa hápogása…

2022. 09 14. 08:11

Donáth Anna ellenzékre szabott jogállamiságot szeretne…
Fotó: Európai Parlament

Nem az a baj, hogy az Európai Bizottság nem hajlandó egy olyan kormánynak pénzt adni, amely szívesebben költ a miniszterelnök rokonai­nak jólétére, mint az ország felvirágoztatására, az a baj, hogy nem teszik lehetővé, hogy a társadalom a kormány megkerülésével is hozzájuthasson az uniós pénzekhez – kesereg közösségi oldalán Donáth Anna. A Momentum EP-képviselője azonban nem adja fel, már meg is írta levelét Ursula von der Leyennek, azt javasolta a bizottság elnökének, hogy önkormányzatok, civilek, vállalkozók közvetlenül pályázhassanak az uniós pénzekre. (Egy csomó átutalási költséget is meg lehetne így spórolni.)

tovább olvasom...

Müller

2022. 09 13. 11:35

tovább olvasom...

Ünnepélyes alapkőletétel Zalaegerszegen

2022. 09 13. 09:41

Kétszáz munkahelyet teremt a Bosch új mérnöki központja

Somogyi András, Vigh László, Szijjártó Péter, Szászi István, Balaicz Zoltán és Kemler András (b-j) a Bosch Kft. ünnepélyes alapkőletételén.

Mérnöki központot hoz létre a Bosch csoport Zalaegerszegen, a 4,2 milliárd forintos, várhatóan 2025-ben elkészülő beruházás kétszáz új, magas képzettséget igénylő munkahelyet fog teremteni – jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szeptember 12.-én, hétfőn Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Versenyképesség és egyetemek

2022. 09 13. 09:25

Létesítmény-avató Zalaegerszegen

A Széchenyi István Egyetem inkubációs és szállásépülete a ZalaZone tudományos és innovációs parkban Zalaegerszegen az átadás napján, 2022. szeptember 12-én.

Magyarország versenyképessége és jövője nagyban függ az egyetemektől, ugyanis mára egyre inkább a képzett szakemberek megléte dönti el a beruházásokért folytatott nemzetközi versenyeket – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szeptember 12.-én, hétfőn Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Pénzügyi kisokos

2022. 09 13. 08:47

Békesi Lászlót Horn Gyula páros lábbal rúgta ki…
Fotó: MTI/Marjai János

Az elmúlt héten Békesi László vizionált az Orbán-kormány várható összeomlásáról. Gondolom, ő volt az ügyeletes. A szocialisták hajdani pénzügyminisztere a Klikk TV Mélyvíz című műsorában fejtette ki aggodalmait.

tovább olvasom...

Polgár Judit módszerével…

2022. 09 12. 11:13

A kanizsai és a térségbeli iskolák is használhatják

Sajtótájékoztatón ismertették a részleteket. Cseresnyés Péter is üdvözölte a lehetőséget.

Kanizsai és térségbeli iskolák vették át a Polgár Judit (a sakktörténet legjobb női sakkozója – a szerk.) által kifejlesztett Sakkpalota program fejlesztő eszközcsomagjait a napokban.

tovább olvasom...

Helyi termék vásári forgatag

2022. 09 12. 09:41

tovább olvasom...

Mi lesz a Délzalai Vízmű Zrt.-vel?

2022. 09 12. 09:34

Közeleg a határidő…

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere nyílt levélben fordult a polgárokhoz a Délzalai Vízmű Zrt. sorsával kapcsolatban. Idézzük levelét:

tovább olvasom...

A lányok angyalok

2022. 09 12. 08:24

Akik a magyar érdekekért küzdenek Brüsszelben Fekete-Győr András szerint.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Akik valóban a magyar érdekekért küzdenek Brüsszelben, az Cseh Katalin és Donáth Anna, írja közösségi oldalán párttársuk, a momentumos Fekete-Győr András – és nem szakad rá az égbolt. A szűk emberkétől sosem álltak távol az orvosért kiáltó szózatok, sőt ezekre építi munkásságát. Ahogy egy kommentelő megjegyzi: „Nem az a baj, hogy Fegyőr hülye, hanem hogy mindenkit annak néz.”

tovább olvasom...

Egy ravasz humorista

2022. 09 09. 10:06

Ágh Attila filozófus, politológus, egyetemi tanár a budapesti Általános Vállalkozási Főiskolán tartott MSZP-s pártértekezlet kezdete előtt 2014. december 13-án.
Fotó: MTI/Soós Lajos

Mindig nagy érdeklődéssel olvasom a nyolcvanegy esztendős Ágh Attila írásait. A munkásmozgalmi politológusból humoristává lett szerző nemcsak meglepő fordulataival hívja fel magára a figyelmet, retró nyelvezetének Kádár-kori bája is magával ragadó. A Népszava (olykor a Hírklikk) gondozásában megjelenő vidám írásai műfajteremtők.

tovább olvasom...