Életmentéshez használatos eszközöket lopott egy nagykanizsai férfi

2022. 11 08. 07:58

Körülbelül 1 millió forint az ellopott eszközök értéke.

A nagykanizsai rendőrök azonosították azt a helyi lakost, aki betört a mentőállomásra.

tovább olvasom...

A „magyar Szolzsenyicinre” emlékeztek Nagykanizsán

2022. 11 07. 11:28

Rózsás János küldetése és életszentsége

A megemlékezők Rózsás János házánál.

A Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem közössége november 4-én, péntek délután-este emlékezett meg Rózsás János egykori Gulag-fogoly, író, történész 10 évvel ezelőtti haláláról.

tovább olvasom...

Zűrös november 7.

2022. 11 07. 09:38

Hősök tere, május 1-i dísztribün. Balra, kalapban Rákosi Mátyás, mögötte, ingben Marosán György, rövid ujjú ingben áll Kovács István, mellette öltönyben integet Vas Zoltán, középen, ingben ül Rajk László, mellette, zakóban Dobi István, a kép jobb szélén Szakasits Árpád.
Fotó: Fortepan / Kovács Márton Ernő

Hogy tudatos volt-e, hogy hatvanhat éve, 1956-ban épp a nagy bolsevik évfordulón, november 7-én érkezett Budapestre szovjet páncélosokkal Kádár János és kompániája, nem tudjuk.

tovább olvasom...

A hajóskapitányok nem embercsempészek?

2022. 11 07. 09:27

Bizonyára a legrövidebb út a célravezető. Csak nem Olaszországnak.
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta

Német, norvég, francia zászló alatt közlekedő hajók szállítják a migránsokat Olaszországba. A múlt hét végén meglepetés érte a migránsszállító hajók kapitányait, mert az új olasz kormány illetékes miniszterei megtagadták a kikötést. Pontosabban a kiskorúak és az orvosi ellátásra szorulók kiszállhattak, a többiek nem.

tovább olvasom...

Miniszterek találkozója Zalaegerszegen

2022. 11 07. 08:36

Kiemelt cél, hogy Magyarország Közép-Európa meghatározó védelmi ipari központjává váljon

Három miniszter is Zalaegerszegre érkezett…

A magyar kormány kiemelt nemzeti és gazdaságstratégiai célja, hogy Magyarország Közép-Európa meghatározó védelmi ipari központjává váljon a gyártásban és kutatás-fejlesztésben is – közölte a Honvédelmi Minisztérium november 5.-én szombaton az MTI-vel.

tovább olvasom...

Megújult a nagykapornaki bencés apátsági templom

2022. 11 07. 08:17

A felújítások segítik a közösségek erősítését

A kormány támogatásával megújult római katolikus templom a Zala megyei Nagykapornakon az avatás napján, 2022.november 6-án.

A templomok, közösségi házak, iskolák és óvodák építésénél és felújításánál a legfőbb szempont, hogy a közösség megmaradjon és erősödjön – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára november 6.-án, vasárnap a Zala megyei Nagykapornakon, a megújult templom felszentelése előtt.

tovább olvasom...

Talán ezt is vizsgálhatná az Európai Bizottság

2022. 11 04. 11:36

Politikai aktivisták talárba bújva

Vasvári Csaba audenciára ment az amerikai nagykövethez, nyíltan vállalva a részrehajlását.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Valótlanság az a baloldali vád, hogy a magyar igazságszolgáltatás kormányzati befolyás alatt áll – jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd annak kapcsán, hogy két bíró audiencián vett részt az amerikai nagykövetnél. Szerinte sokkal inkább a bírói köntösbe rejtett politikai akcionizmus fenyegeti az igazságszolgáltatás törvényes jogi működését. Felidézte azt is, amikor az egyik „látogató”, Vasvári Csaba bíró 2006-ban börtönre ítélt egy ártatlanul meghurcolt egyetemistát.

tovább olvasom...

„Generációs élmény”

2022. 11 04. 11:18

– avagy az ökörségeivel sűrűn házaló Pulai víziója

Pulai András távolbalátó: gagyog s ragyog…
Fotó: Facebook

Aki vidám időtöltést remélve kapcsolt minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorára, jól spekulált, a közvélemény-kutatás mellett immár távolbalátással is foglalkozó Pulai András ismét megvezette a nézőket. (Emlékezetes, a Publicus Intézet humoristája a tavaszi választások előtt üstökösként robbant be a kabarészakmába. Az elsöprő kormánypárti siker előestéjén azzal lepte meg az előrejelzésére szomjazó publikumot, hogy kijelentette: „Zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz-szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható.” Mindösszesen tizenhét százalékot tévedett.)

tovább olvasom...

Zala megyében is ténykedtek

2022. 11 04. 08:25

Több mint fél tonna kábítószert csempészett a nemzetközi drogbanda

Tizenhat személlyel szemben javasolnak vádemelést.

A KR NNI 16 személlyel szemben javasol vádemelést bűnszervezetben, illetve bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt. A gyanúsítottakhoz köthető további 9 bandatagot Ausztriában már el is ítéltek. Az osztrák és a magyar rendőrök több mint félezer kilogramm kábítószer kereskedelmét tudták bizonyítani a két évig tartó nyomozás során.

tovább olvasom...

Aki kapja, marja? (1.)

2022. 11 03. 12:41

Mi lesz a kisajátított, állami tulajdonú termőföldek sorsa Zalában?

Már zöldell az őszi vetés a Magyar Állam által kisajátított földön.

Pedig milyen szépen indult minden… M9-es építése, M76-os 4 sávosra bővítése-Zalában is. Aztán jött a Covid, a migránsáradat elleni védekezés, az orosz-ukrán háború, az energiaválság, a Brüsszel által Magyarországnak járó jogos összegek mai napig tartó visszatartása. Ezt még egy Magyarországnál fejlettebb gazdasággal rendelkező ország sem bírná ki megbicsaklás nélkül. Hát mi sem.

tovább olvasom...