Roma közösségek integrációja

2022. 12 02. 08:03

Zárókonferencia Lentiben

Balról Pácsonyi Imre, Robert Celec ügyvezető, Tamara Muhics projektmenedzser, Baniel Grebeldinger projektmenedzser és Kárpáti Veronika, a Zala Megyei Önkormányzat munkatársa.

A roma nemzeti közösségek integrálódását elősegítő projekt zárókonferenciájára került sor november 30.-án Lentiben. A tizenöt nemzetközi partner bevonásával létrejött projektről és a megyei kapcsolattartásról kérdeztük Pácsonyi Imrét, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökét.

tovább olvasom...

Ismeretlen személyazonosságú holttest a nagykanizsai Csapi-hegyen

2022. 12 01. 09:28

A zalai rendőrök a lakosság segítségét kérik

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 20030-169/37/2022.rk. számon közigazgatási hatósági eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt.

tovább olvasom...

„Üdv Óbudán, Lili!”

2022. 12 01. 09:05

A trágár „ünnepi” szónok a fővárosba költözött

„Én döntöttem a távozásomról, nem rúgtak ki” – mondta a szaftos „ünnepi” beszédéről elhíresült Pankotai Lili. Előbb-utóbb őt is elfelejtik, mint… kit is? Ja, Nagy Blankát!
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Trágárságtól szaftos ünnepi beszéde révén ismerhettük meg Pankotai Lilit még október 23-án. Az azóta sztárrá lényegült pécsi gimnazista nemrég elmondta, kormánykritikus szózata után több felkérést kapott, vegyen részt aktívabban a közélet alakításában, szükség van az ilyen hangra. Míg a válaszon töprengett, egy másik „felkérést” is kapott, de azt már az iskolájától, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumától, amit ő most ekképp moderál: „Én döntöttem a távozásomról, nem rúgtak ki. Nagyban befolyásolt a légkör, az iskolán belül történtek, és a nyomás, amit annak a célnak az eléréséért tettek rám, hogy önszántamból hagyjam el az iskolát.”

tovább olvasom...

Összhangba hozni az elképzeléseket

2022. 12 01. 08:30

A területfejlesztés zalai irányai

Czunyiné dr. Bertalan Judit, Márkus Ferenc (balról) és dr. Pál Attila a sajtótájékoztatón.

A területfejlesztés zalai irányvonala volt a központi téma azon a rendezvényen, amit november 30-án tartottak a Megyeházán.

tovább olvasom...

Aláírásgyűjtés a zalalövői bankfiók bezárása miatt

2022. 11 28. 09:40

Bankfiók nélkül marad Zalalövő.

Felhívás jelent meg Zalalövő Város Önkormányzatának hivatalos közösségi oldalán a településen lévő egyetlen bankfiók bezárása miatt.

tovább olvasom...

Kacaj az elfekvőből

2022. 11 28. 09:05

Lendvai Ildikóék beteg koordináta-rendszere

Lendvai Ildikó, az állampárt hajdani cenzora szab meg viselkedési normákat a trianoni témakörről.
Fotó: Haol/Molnár Péter

Ismét „szatirikus” énjével állt elő Lendvai Ildikó, az MSZP ciklusokon átívelő nagyasszonya. A Népszavában megjelent, Sálhős című írás Orbán Viktort próbálja nevetségessé tenni, aki néhány napja egy Nagy-Magyarországot ábrázoló sállal a nyakában jelent meg a nyilvánosság előtt. Sőt az erről készült fotót a miniszterelnök kitette – képes volt kitenni! – a Facebook-oldalára, kiváltva ezzel több szomszédos országbeli politikus nemtetszését. „Mondhatnánk azt is – írja a humorista asszony –, a szomszédok túlreagálták a dolgot, egy sál még nem maga a határrevízió. Legfeljebb nem túl ízléses hergelés, afféle politikai bunkóság. […] Miért lép elefántként a porcelánboltba? Ugyan, miért! Amiért mindig mindent tesz. Voksokért.”

tovább olvasom...

Megújult a református templom Zalaegerszegen

2022. 11 28. 08:41

Gulyás Gergely: a templomot és közösséget építők az országot gyarapítják

A megújult református templom az avatás napján Zalaegerszegen 2022. november 27-én.

Azok az emberek, akik templomot, gyülekezetet, ezzel együtt értékteremtő közösséget építenek, az országot gyarapítják – jelentette ki Gulyás Gergely vasárnap Zalaegerszegen, a felújított református templomban tartott szentmisét követően.

tovább olvasom...

Jogerősen tíz év börtönre ítéltek egy újszülöttje halálát okozó nagykanizsai nőt

2022. 11 28. 08:07

A gyermek nem halt volna meg, ha kórházban születik.

Emberölés miatt jogerősen tíz év börtönbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a nagykanizsai nőre, aki otthonában megszülte, majd ellátatlanul hagyta újszülött gyermekét; a csecsemő emiatt később meghalt – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

tovább olvasom...

Régi-új támogatója a Zalakerámia ZTE KK-nak a Hydrocomp Kft.

2022. 11 25. 12:00

Dormán László (balról) és Török Róbert a sajtótájékoztatón.

Újabb támogatóval, de korántsem ismeretlen szponzorral erősödött a Zalakerámia ZTE KK.

tovább olvasom...

A közmeghallgatásból közhallgatás lett

2022. 11 25. 11:28

Csak Karácsony motyogott valamit…

Budapest legrosszabb főpolgármestere címre nagy eséllyel pályázhatna Karácsony Gergely.
Fotó: MTI/Soós Lajos

A Fővárosi Közgyűlés minapi közmeghallgatására senki sem volt kíváncsi, sem élőben, sem online formában. A főpolgármesteren, a képviselőkön és az alkalmazottakon kívül teremtett lélek sem ment el az eseményre.

tovább olvasom...