Orbán, élőben

2022. 10 14. 08:39

Orbán Viktor: – Mi a magyarok oldalán állunk.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Áll a bál Berlinben. Nekiment a német hivatalosság a Berliner Zeitung főszerkesztőjének, amiért újságja (a Cicero havilappal közösen) sajtórendezvényen látta vendégül a magyar miniszterelnököt a német kancellárnál tett látogatása másnapján. (Micsoda? Meghívni, hogy elmondja a gondolatait? Nehogy már! Majd ők megmondják, mi Orbán Viktor véleménye.) Thomas Kurianowicz azonban kijelentette, jó volt meghallgatni a miniszterelnök álláspontjait, belépni a gondolatvilágába, érvelési logikájába, egy konfrontatív és kritikus vitahelyzetben megpróbálni megérteni cselekedeteinek indítékait. Hozzátette, a német véleményalkotás Kelet-Európa kapcsán nem a tudáson, inkább az érzéseken és a feltételezéseken alapul.

tovább olvasom...

Horváth Jácint, az önfényezés nagykanizsai mestere

2022. 10 13. 11:15

Horváth Jácint közösségi oldalán számolt be újraválasztásáról.

Horváth Jácint, a nagykanizsai közgyűlés, annak ÉVE-frakciójának (Éljen VárosuNk) Egyesület) tagja október 12-én, szerdán egy kis cikket jelentetett meg közösségi oldalán. Ebben büszkén számolt be arról, hogy a Régiók Európai Bizottsága baloldali frakciója ismét megtisztelte bizalmával. Betűhűen közöljük a hírt, mert Horváth úr az országgyűlési képviselő-választás előtt (április 3-án aztán alulmaradt Cseresnyés Péterrel szemben – a szerk.) makacsul ragaszkodott azon véleményéhez, hogy a Zalatáj kiragadja szövegkörnyezetéből egyes mondatait, ami félreértésre adhat okot. Nos, most annyira vigyázunk arra, hogy a teljes szöveg csorbítatlanul megjelenjen, hogy még a sor- és szóközök elhelyezkedésén sem változattunk.

tovább olvasom...

A dollárbaloldal teljesíti Brüsszel LMBTQ-ideológiai megrendelését

2022. 10 13. 08:56

Előbújt egy „sokszínű” ellenzéki képviselőcsoport

A büszke csapat néhány tagja.
Fotó: Facebook

Huszonegy baloldali képviselő csatlakozott ahhoz a parlamenti képviselőcsoporthoz, amely az LMBTQ-közösségek érdekvédelmét szolgálja. A Védett Társadalom Alapítvány szerint az ellenzék frakcióközi LMBTQ-csoportja színtiszta politikai importtermék, amely a társadalmi csoportok közötti árkokat még inkább elmélyíti.

tovább olvasom...

Beolvasott Putyinnak

2022. 10 13. 08:44

Világpolitikával foglalkozik, de még egy kerületet sem tud igazgatni

Midőn minden oroszok Putyinja elolvasta Baranyi Krisztina levelét, forogni kezdett vele a világ. Elérkezett a vég…
Fotó: Havran Zoltán

Nem elég a reá nehezedő nemzetközi nyomás, immár maga Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere is beolvasott Vlagyimir Putyinnak a minap. (S ha már klaviatúrához ült, természetesen a magyar kormányzatról is leszedte a keresztvizet a karakán önkormányzati asszonyka.)

tovább olvasom...

Háromszázmillió forintból fejleszti eszközparkját a hévízi kórház

2022. 10 13. 08:00

Nem csak a csodálatos adottságú tó, hanem a kórház fejlődő eszközparkja is segíti a gyógyulást.

A járóbeteg-szakellátás fejlesztésére elnyert csaknem 292 millió forintból fejleszti eszközparkját a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház – tájékoztatta a hévízi egészségügyi intézmény szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Háromnál tart az amerikai nagykövet, de mi nem lövünk

2022. 10 12. 14:57

Az amerikai nagykövet nem tudja hol húzódik a határ a vendégjoggal történő élés és visszaélés között.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyílt levél David Pressman úrnak

Tisztelt Nagykövet Úr!

Nem tudom, ismeri-e a viccet, mely szerint az egyszeri cowboy lóháton viszi haza újdonsült feleségét. A ló megbotlik egyszer, mire a cowboy csak annyit mond: egy. Aztán megbotlik még egyszer, mire a cowboy annyit mond: kettő. A harmadik megbotlásnál előkapja a stukkert és agyonlövi a lovat. Újdonsült felesége kérdésére, hogy miért kellett agyonlőni szegény lovat, csak annyit mond az asszonynak: egy.

tovább olvasom...

Nem kellett volna Cseresnyés Pétert támogatni…

2022. 10 12. 13:16

„Ez nem más, mint politikai bosszú”

Tejfel József: – Felkészültünk rá, hogy ezt is elveszik tőlünk.

Egy ideje már tudtuk, hogy ez lesz, névtelen fenyegető levelet is kaptunk – mondta lapunknak Tejfel József, a Dunántúli Roma Vezetők Egyesülete elnöke annak kapcsán, hogy a nagykanizsai közgyűlésben egy fős többséggel rendelkező ÉVE-frakció nem újította meg a hosszú éveken át a szervezet központjának otthont adó Zrínyi utcai épület szeptember végén lejárt bérleti szerződését.

tovább olvasom...

Megélhetési Pityu

2022. 10 12. 08:57

Nem a szavazóit, hanem a mandátummal járó nagyjából havi ötmilliós apanázst nem akarja cserben hagyni.
Fotó: MTI/Kovács Attila

A híresztelésekkel ellentétben mégsem gondolta meg magát, tényleg távozik az MSZP-ből Ujhelyi István, a párt egyetlen uniós képviselője, akiben, ahogyan írta: „valami összeragaszthatatlanul eltört”. Drámai­ra komponált búcsúszózata azonban nem ríkatta meg az olvasókat.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a cél a mielőbbi béke

2022. 10 12. 08:35

Novák Katalin hangsúlyozta: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség.”

A visegrádi négyeknek van közös mondanivalója Európa és a világ számára. „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség.” – minderről Novák Katalin, köztársasági elnök beszélt a visegrádi államfők pozsonyi csúcstalálkozóját követő keddi sajtótájékoztatóján.

tovább olvasom...

Munkába menet szúrta ki őket Letenyén

2022. 10 11. 10:21

Az alvázra kapaszkodtak a migránsok

Letenyénél buktak le.
Fotó: MTI/Varga György

A Letenyei Határrendészeti Kirendeltség vezetője szolgálaton kívül észlelte az alvázra kapaszkodó illegális migránsokat.

tovább olvasom...