„Csak” Zalaegerszeg, „csak” Magyarország…

2022. 10 19. 13:54

Egy vélemény a politikai panoptikumból

Semmi se lesz… Kell még valamit mondania, Ildikó?
Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

Azt írja Lendvai Ildikó október 23-ról: „Semmi se lesz, Orbán is csak Zalaegerszegen egy avatáson mond beszédet”.

tovább olvasom...

A nagy teszt…

2022. 10 19. 11:43

Kérdések az USA magyarországi nagykövetének

Pressman úr (elvtárs) leugrott a gyarmatokra.
Fotó: Facebook

Bayer Zsoltpublicista szerint az Egyesült Államok új nagykövete „megkezdte pravdai propaganda-hadjáratát Magyarországon”.

tovább olvasom...

Csalókra figyelmeztet a NAV

2022. 10 19. 08:06

Az adóhatóság nem foglalkozik rezsitartozással

A hatóság kéri, hogy senki ne dőljön be a trükknek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arra hívja fel a figyelmet, hogy csak a hulladékszállítási díjnál felhalmozódott tartozás behajtása tartozik a feladatai közé, más rezsitartozás, így az áram- és gázdíjtartozás behajtása nem; ezeket polgári jogi követelésekként bírósági végrehajtó kezeli a közös költséghez és a vízdíjhoz hasonlóan.

tovább olvasom...

Bizony bácsi szobrot kapott

2022. 10 18. 14:56

Szabolcs Péter szerint is a város egyik különleges egyénisége volt Bizony bácsi.
Fotó: Zalatáj

2017 nyarán riportsorozat jelent meg a Zalatáj nyomtatott változatában és honlapján is Bizony bácsiról (a cikkeket írásunk alatt találhatják – a szerk.), Zalaegerszeg egykori közismert polgáráról.

tovább olvasom...

Orbán Viktor Zalaegerszegen mond beszédet október 23-án

2022. 10 18. 11:45

Orbán Viktor tavasszal részt vett Zalaegerszegen a Rheinmetall épületének átadásán.
Fotó: MTI

Orbán Viktor október 23-án Zalaegerszegen mond beszédet – erősítette meg az Origo című internetes lapnak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Humoristának is jó

2022. 10 18. 09:08

Gyurcsányné árnyékkormányában pénzügyminiszteri árnyékszéket kapott.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A napokban Bodnár Zoltán, a DK pénzembere aggódott a magyar gazdaság állapotáért. Kábé ugyanazt mondta, amit a többi sztárfanyalgó szokott: Orbán Viktornak és kormányának harangoztak. „Hiába történnek kormányzati intézkedések, költségvetési megszorítás, jegybanki kamatemelés, a jegybank sodródik a folyamatokkal, és halvány fogalma nincs arról, mit kellene csinálni” – nyilatkozta a Jelen.hu-nak a látnok. „Kártyavárként omlik össze az Orbán–Matolcsy-féle új magyar unortodox gazdaságpolitika felépítménye.” (Bár bevallja, nem tudja, mi történt az elmúlt hónapban, de semmi jót nem feltételez a kormányról, arra számít, hogy tovább fogy a devizatartalék, s hamarosan padlót fog a gazdaság.)

tovább olvasom...

Kábítószernövény-termesztőket fogtak el Zalában

2022. 10 18. 09:00

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon indult eljárás.
Fotó: Zalatáj

Három férfit vettek őrizetbe Zala megyében, mert Zalabér közelében nagy mennyiségben termesztettek kábítószernek való kendert – közölte a megyei rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Csúcstechnikával rendelkező Hiúz Zalaegerszegről

2022. 10 17. 10:53

Meggyengített katonai képesség újul meg hazai ipari bázison

A 45 tonnás gyalogsági harcjármű jelenleg a legmodernebb a világon.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 2016-ban elindított Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési program újabb mérföldkőhöz érkezett, október 15-én átadták a Magyar Honvédségnek a KF41 Lynx, magyarul Hiúz lánctalpas gyalogsági harcjármű első példányát. A 45 tonnás monstrum a védettséget, a tűzerőt és a gyorsaságot egyesíti a XXI. századi technológiával.

tovább olvasom...

„Az örökséget gyarapítva kell tovább vinnünk”

2022. 10 17. 10:44

A díjazottak, s a vezetők (balról), ülő sor: Bella Attila, dr. Horváth Ágnes, dr. Tüske Róbertné, Kereséné Fülöp Katalin, Illés Fanni, Holczerné Megyes Gabriella Erzsébet, Kotnyek Gáborné, Csúvár Csaba, ifj. Horváth Károly, hátsó sor: Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Nagy Bálint országgyűlési képviselő, államtitkár, dr. Navracsics Tibor, dr. Pál Attila, dr. Sitfter Rózsa főispán, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.
Fotó: Pezetta Umberto/Zalai Hírlap

  1. október 15-én, szombaton tartotta ünnepi közgyűlését Zala Megye Közgyűlése.

tovább olvasom...

Ukrajna „hálája” Magyarországnak

2022. 10 14. 10:12

Útban volt a munkácsi vár turulszobra

Az Európai Unióba igyekvő Ukrajna „európai” lépése a turulszobor eltávolítása.
Fotó: Bereczky Tamás

„Mélységesen megdöbbentő és felháborító a Munkácsi Városi Tanács végrehajtó bizottságának mai döntése, miszerint a munkácsi várból eltávolítják a város jelképének számító, 2008-ban eredeti formájában helyreállított millecentenáriumi turulszobrot” – közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára lapunkhoz eljuttatott közleményében. Hozzátette: „Még inkább megdöbbentő, hogy a szobrot rekordidő alatt, délutánra már el is távolították.”

tovább olvasom...