Testvérek verekedtek Zalalövőn

2022. 10 10. 09:43

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon hallgatták ki a verekedő testvéreket.
Fotó: Zalatáj

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit.

tovább olvasom...

Zala is adott hősöket

2022. 10 10. 08:51

Nem kértek kegyelmet Haynautól

Csány László politikus, miniszter, az 1848–49-es szabadságharc vértanújának arcképe a Göcseji Múzeum állandó Deák-kiállításán a kehidakustányi Deák-kúriában. Az arckép E. Morin 1851-ben készült litográfiájának reprodukciója.
Forrás: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Méltatlanul kevés figyelmet kapott az utókortól az 1848–49-es forradalom és szabadságharc két polgár vértanúja, Csány László (Zalacsányban született – a szerk.) és báró Jeszenák János, holott – nagy csinnadrattával végrehajtott kivégzésük is zord bizonyság rá – a nemzet legelejéhez tartoztak. Kettejük mártírhalálára négy nappal az aradi tábornokok kivégzése után került sor Pesten, az Újépület melletti fapiacon. Szinte ugyanott, ahol sortűz oltotta ki gróf Batthyány Lajos miniszterelnök életét.

tovább olvasom...

Miért nem Gyurcsányt kérdezte Dávid Ferenc?

2022. 10 07. 09:07

Az árnyékminiszter árnyékra vetődött

Dávid Ferenc, a DK képviselője. Fatolvajnak nevezi, aki fával fűt, ellenben a multicégeket nagyon sajnálja…
Fotó: MTI/Kovács Attila

Az euró nagyszerűségéről hozsannázik a Népszavában Dávid Ferenc látnok, a DK árnyékminisztere. „Megnyugtató, hogy bár a kormány folyamatosan gyalázza az Európai Uniót, a magyarok kétharmada pártolja az euróbevezetés és a forint lecserélésének gondolatát” – kezdi írását a megmondóember. Forrásmegjelölés ugyan nincs a „kétharmadhoz” (talán Pulai mérte ezt is), de ez nem zavarja a szerzőt, levonja a konzekvenciát: „A magyar polgárok tehát európártiak.” Aztán jönnek az euró melletti „érvek”: „Az EU 27 tagállamából 19-ben lehet már euróval fizetni, Horvátország pedig 2023. január 1-jétől állítja rendszerbe a közös fizetőeszközt. […] Románia is hivatalos formában jelezte, hogy csatlakozni fognak az eurózónához stb.”

tovább olvasom...

Kerékpárost gázoltak halálra Zalában

2022. 10 07. 09:01

Meghalt egy kerékpáros, akit személyautó gázolt el péntekre virradó éjjel a Zala megyei Liszó közelében – közölte a police.hu oldalon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

Ingyen rendelő és 1 millió forint jutalom

2022. 10 07. 08:57

Új háziorvost keresnek Murakeresztúrra

Fogorvos, gyógyszertár van, már csak az állandó háziorvos hiányzik…

Az önkormányzat ingyen ajánlja fel az új háziorvosnak a település felújított rendelőjét, és a nyertes pályázót egymillió forinttal is jutalmazzák.

tovább olvasom...

A látnok?

2022. 10 06. 08:15

Bárcsak ne lenne igaza…

Tizenkilenc évvel ezelőtt mondta ezt Csurka István író, a MIÉP elnöke. Bárcsak ne lenne igaza, de a dolgok sajnos úgy alakulnak, ahogy jövendölte…

tovább olvasom...

Gyász, műgyász

2022. 10 06. 08:10

Állítólag el akarja adni az árnyékpár a villát… Lelkiismeretfurdalás? Na, ne!
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A gyűlölet néha a saját csapdájába esik.

tovább olvasom...

A gyásznap is a dicsőséges múltra emlékeztet

2022. 10 06. 07:58

Az Aradon kivégzett 13 vértanú.

1849. október 6.-án bő aratása volt Aradon a halál angyalának. A várbörtön komor udvarán német vezényszavak visszhangzottak, pattogtak, mint gellert kapott puskagolyók a kövezeten, s érkeztek sorbana halálra ítéltek: Aulich Lajos, Damjanich János, Knézich Károly, Lahner György, gróf Leiningen-Westerburg Károly, Nagy Sándor József, Pöltemberg Ernő, Török Ignác, gróf Vécsey Károly, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Lázár Vilmos és Schweidel József, a magyar szabadságharc hős tábornokai.

tovább olvasom...

Müller

2022. 10 05. 15:28

tovább olvasom...

Takarékossági intézkedésekről döntött Nagykanizsa közgyűlése

2022. 10 05. 11:13

Az egyfős többségben lévő ÉVE-frakció javaslatát fogadták el

Bezárásokról, szüneteltetésekről döntött az ÉVE-frakció.
Képernyőfotó: YouTube

Egyéb napirendek mellett takarékossági intézkedésekről is tárgyalt szerdán – soron kívüli ülésén – Nagykanizsa közgyűlése, amely egyes intézmények működésének szüneteltetéséről rendelkezett.

tovább olvasom...