Többszörös ámokfutó ellen emeltek vádat Zalában

2023. 12 05. 09:50

Vége az ámokfutásnak? Az ügyészség börtönbüntetést indítványoz.

Börtönbüntetés várhat arra a zalai férfira, aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, de több esetben is ámokfutóként menekült az őt üldöző rendőrök elől – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Portréját Medgyessy festette

2023. 12 05. 09:26

Demagógiából csillagos ötös Csillag István.
Fotó: MTI

„Kádárnak csak a saját szabadlábon maradásáért kellett a saját lidércei­vel küzdenie, szemben Orbánnal, akinek dinasztiaalapítóként, egy (bűn)szövetségbe forrt, zsákmányszerző csoport vezetőjeként kell a megszerzett jószágot biztonságba helyeznie” – írja a szörnyű cenzúra közepette Csillag István hajdani szabad demokrata miniszter a Népszavában. (Ez a Csillag István azonos azzal az autópálya-trükköző szabad jómadárral, akit annak idején Medgyessy Péter miniszterelnök ekképpen írt körül: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, miközben néhány politikusának olyan erősek a személyes ambíciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak”.) A Fidesz – folytatódik a cikk – addig hajlította a törvényeket, hogy formálisan ne legyen támadható, ha családtagjaik megszereztek szinte mindent. „És ezt a haza- és családszerető kormányzást imádja »a nép, az istenadta nép, / Ha oly boldog-e rajt’ / Mint akarom, s mint a barom, / Melyet igába hajt?«”

tovább olvasom...

Egy úriember a védelem közepén

2023. 12 04. 15:34

Búcsú Németh József „Bogyitól”

Németh Józsefet nem tudták a fővárosba csábítani.

Életének 91. évében, hosszas betegség után elhunyt Németh József, vagy ahogyan a zalaegerszegi futballbarátok talán jobban ismerik, „Bogyi”.

tovább olvasom...

Másállapot

2023. 12 04. 11:30

Egy tengerentúlról delegált huhogó… Hivatalosan az USA nagykövete.
Fotó: Koszticsák Szilárd

Továbbra sem bír magával a szereptévesztésben lévő David Pressman. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete ezúttal a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján mondott épületes marhaságokat.

tovább olvasom...

Elkészült a szalapai körforgalom

2023. 12 04. 11:09

Jobbról dr. Pál Attila, Nagy Bálint, Mórocz József, Nagy Ferenc és Czémán Imre.

Átadták a szalapai körforgalmat, amely a Sümeg-Zalaegerszeg, illetve a Karmacs-Jánosháza közötti út kereszteződésében épült. Az avatáson Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, dr. Pál Attila, a Zala VármegyeiKözgyűlés elnöke, valamint Mórocz József, a Magyar Közút Nonprfit Zrt. Zalavármegyei igazgatója mellett részt vett Czémán Imre, Szalapa és Nagy Ferenc, Türje községek polgármestere is.

tovább olvasom...

Katonadolgok

2023. 12 04. 10:42

Vadai Ágnest is elkapta a hadászati fertőzés.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az ukrajnai háború hál’ Istennek nem, de a hülyeség már eszkalálódni látszik, legalábbis ami a hazai ellenzék hadászati elképzeléseit illeti. Kezdődött azzal, hogy Márki-Zay Péter másfél éve előállt orvosért kiáltó követelésével: Magyarország rögvest küldjön katonát, fegyvert meg ágyúgolyót a hadban álló Ukrajna megsegítésére.

tovább olvasom...

Ez nagyon kellett!

2023. 12 04. 10:11

A ZTE győzelme még sokat érhet.
Fotó: ZTE FC Zalaegerszeg

A Zalaegerszeg 3-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén. Márton Gábor vezetőedző pedig, aki 2020-ban már irányította az együttest, visszatérése óta először vezette győzelemre a ZTE-t.

tovább olvasom...

Nem vagyunk esélytelenek

2023. 12 04. 09:44

A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportban a magyarok

Wesley Sneijder visszavonult holland labdarúgó mutatja Magyarország nevét a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolásán.

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

2023. 12 01. 11:19

Orbán Viktor hibának nevezte, hogy az Európai Bizottság erőlteti Ukrajna európai uniós tagságának napirendre tűzését.

Ukrajna uniós tagsága, a csatlakozásról szóló tárgyalások megkezdése ma nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel, az Európai Uniónak először stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötnie Ukrajnával, az ország támogatását pedig az uniós költségvetésen kívül, transzparens módon kell megoldani – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

tovább olvasom...

Csokoládéüzem avatása Egerváron

2023. 12 01. 11:06

Gyerkó Gábor polgármester és Kasza Sándor az avatáson.

Csokoládéüzem avatása volt a közelmúltban Egerváron, ahol ízletes bonbonokat és csokoládéval bevont kekszeket, aszalványokat is lehetett kóstolni. Kasza Sándor ügyvezető az üzemről elárulta, hogy 10 éve gyártanak glutén- és allergénmentes pékárukat és péksüteményeket Egerváron. Mind a 14 allergéntől mentes termék, tehát nagyon adminisztratív, összetett beszerzésre van hozzá szükség. Glutén-, tej-, tojás-, szójamentes termékek és megfelelnek minden olyan elvárásnak, amit a jogszabály előír.

tovább olvasom...