Horváth Jácinték asszisztáltak?

2024. 06 19. 09:40

Már a NAV is vizsgálódik a Kanizsa Rehab Kft.-nél történt visszaélések ügyében

Horváth Jácint szerint a Rehab-ügy csak a Fidesz választási kampányának propaganda fogása.
Fotó: Horváth Jácint FB-oldala

A rendőrség után a Nemzeti Adó és- Vámhivatal (NAV) is bekapcsolódott a Kanizsai Rehab Nonprofit Kft. ügyében folytatott nyomozásba.

tovább olvasom...

Fidesz-KDNP-többség a vármegyei közgyűlésben

2024. 06 19. 09:31

A vármegyei közgyűlés június kilencedikén megválasztott tagjai.

Június 18-án megkapták megbízóleveleiket a Zala Vármegyei Közgyűlés június 9.-én megválasztott képviselői.

tovább olvasom...

Hogyan kell lábon lőni magunkat?…

2024. 06 19. 09:17

– avagy az állami föld ingyenes használatának élelmes példája Zalában

Az érintett terület egy része. A vállalkozás néhány hete lekaszálta a rajta lévő haszonnövényt. Valamit sejthettek?

A történet nem újkeletű. Még 2022 őszén figyeltünk fel arra, hogy az M76-os gyorsforgalmi út építése miatt kisajátított területeken érdekes dolgok történnek. Mint ismeretes, a beruházást felfüggesztették, így a kisajátított területek szabad prédává váltak néhol.

tovább olvasom...

Továrisi, konyec!

2024. 06 19. 08:09

Évtizedekig állomásoztak ideiglenesen hazánkban…
Fotó: Balázs Attila

Krisztusi korban a szabadság. Harminchárom éve, hogy az utolsó megszálló katona elhagyta Magyarországot. Viktor Silov szovjet altábornagy fekete Volgája 1991. június 19-én, három óra egy perckor elindult a záhonyi Tisza-hídon kelet felé. Történelmi pillanat.

tovább olvasom...

Gyakorlat lesz csütörtökön Zalaegerszegen a „Kőolajnál”

2024. 06 18. 11:06

Megszólalnak a szirénák és működésbe lép a hangosbemondó rendszer.

A sziréna és hangosbemondó rendszer működtetésével együtt járó katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Beszóltak Gyuláról

2024. 06 18. 09:50

Azért csak óvatosan a temetési szertartással! Gyurcsány élt, él, túlél.
Fotó: Ladóczki Balázs

A Gyurcsány Ferencről készült legfrissebb felvételeken egy fáradt, gondterhelt ember néz ránk. Jó, jó, ő sem lett fiatalabb (Trianon katasztrófanapján, június negyedikén töltötte be a hatvanhármat), de ez a hervadt ábrázat valahogy nem illik bele a vezér megszokott portréiba. Például amelyen esztendeje még ekképp lelkendezett a Spirit FM riporterének: „Az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha felszámoljátok a NER-t. Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe. […] Őszintén szólva nagyon sokat dolgozunk ezen.”

tovább olvasom...

Az Európai Egyesült Államok és a labdarúgó EB

2024. 06 18. 09:36

Bár az első mérkőzésén kikapott a magyar válogatott, a szurkolók nem „eresztették” le a nemzeti lobogókat.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem tudom, hogy az Európai Unió vezetői nézik-e a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit, vagy csak Magyarország szívatásával és az ukrajnai biznisszel törődnek. Mert abban biztos vagyok, hogy nem igazán a harctéri halottakkal, az árvákkal, az özvegyekkel vannak elfoglalva.

tovább olvasom...

Most neki harangoztak

2024. 06 18. 08:29

Ujhelyi István a súlyos korrupciós botrányba keveredett Eva Kailival egy konferencián.
Fotó: Origo

Mintha bárkit is érdekelne, minap közreadta pontokba szedett intelmeit az EP-ből kipottyant Ujhelyi István baloldali harangozó. Ízelítő az Ujhelyi-parainesisből: „Ne hazaárulózzák egymást! […] Bízzunk benne, hogy a fideszes képviselők is mielőbb felismerik, ők mennek szembe az autópályán. […] Nem igaz, amit sokan mondanak, hogy az EP a pártok kifizetőhelye, jóval több tenni akaró, aktív politikust láttam, mint léhűtőt”. Stb. (Emberünknek ezentúl sem kell kukákban turkálnia. Az ENSZ turisztikai világszervezetének uniós intézményekhez rendelt nagyköveteként folytatja, illetve az Esély Közösség alapítójaként „egyfajta politikai szemtanúként aktív elemzője, külső civil formálója” lesz a hazai közéletnek.)

tovább olvasom...

Epebántalmak…

2024. 06 17. 10:47

Orbán Viktor és Jens Stoltenberg közös sajtótájékoztatója. Gál Márai szerint kutyakomédiát adtak elő.
Fotó: Facebook

Ahogyan arra számítani lehetett, idehaza sem mindenkinek tetszik, hogy a NATO elfogadta a magyar kormány álláspontját, miszerint nem akarunk részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben. A múlt vasárnapi választások után újabb sokkot kapó ellenzék aggályait a Népszava fogalmazta meg a minap: „Minden idők leghazugabb és legszégyenteljesebb kampányát koronázta meg az a kutyakomédia, amit Orbán Viktor Jens Stoltenberggel közösen adott elő közös sajtótájékoztatójukon”.

tovább olvasom...

Temetni még nem kell…

2024. 06 17. 10:12

– de nagy dobásra lesz szükség Németország ellen

A magyar szurkolók nem fordítottak hátat a válogatottnak a vereség után.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Miután a magyar labdarúgó-válogatott 3-1-es vereséget szenvedett Svájc ellen az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában szombaton, máris lehet számolgatni, hogyan lehet még reálisan továbbjutni a nyolcaddöntőbe. Willi Orbán hibája a végén, és a kétgólos különbségű vereség még nagyon rosszul jöhet a csoportkör végén.

tovább olvasom...