A hazájában „kevésbé látható” Rutte is aggódik

2022. 09 28. 08:37

A holland kormányfővel bővült az olaszországi demokráciát siratók köre

Mark Rutte holland miniszterelnökkel (balról) bővült az Olaszországért aggódók nyugat-európaiak klubja. Élisabeth Borne francia miniszterelnök (középen) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (jobbról) már korábban bejelentette, hogy nagyon odafigyelnek Taljánországra a választási eredmények miatt.

Az olaszországi választási eredmények aggodalomra adnak okot – jelentette ki Mark Rutte holland kormányfő az Op1 tévé egyik műsorában.

tovább olvasom...

Csaknem tizennégy kilométer szennyvíz- és ivóvízvezeték újul meg Zalaegerszegen

2022. 09 28. 08:27

Mintegy 1,7 milliárd forintos beruházás a zalai megyeszékhelyen – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Mintegy 1,7 milliárd forintos beruházással összesen csaknem 14 kilométernyi szennyvíz- és ivóvízvezeték újul meg Zalaegerszegen, a rekonstrukcióval közel 60 millió forint működési költséget takarítanak meg.

tovább olvasom...

A lélek magyar formái – könyvbemutató Nagykanizsán

2022. 09 28. 08:17

A díszdobozos kiadvánnyal (balról) Miklósvölgyi János, Rajnai Miklós, Bertalan Péter, Pap Gábor és Szántai Lajos.

Nagykanizsán, a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyemeten került sor Pap Gábor művészettörténész A lélek magyar formái – műveltségünk hat alappillérre című könyvsorozata díszdobozos kiadásának bemutatójára.

tovább olvasom...

Együtt kukkol a francia miniszterelnök Ursula asszonnyal

2022. 09 27. 11:37

Franciaország figyelni fogja az emberi jogok és az abortuszhoz való jog tiszteletben tartását Olaszországban

Giorgia Meloni sajtótájékoztatója a választások után.
Fotó: Anadolu Agency Via Afp/2022 Anadolu Agency/Riccardo De Luca

Franciaország figyelni fogja az emberi jogok és a terhesség-megszakításhoz való jog tiszteletben tartását Olaszországban – mondta hétfőn Élisabeth Borne francia miniszterelnök az előrehozott olasz parlamenti választások eredményével kapcsolatban.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a valódi szabadság az, ha nem kell a fősodorral tartani

2022. 09 27. 11:22

A magyar államfő előadása a Benedictine College keresztény egyetemen

A magyar családpolitikáról is beszélt a köztársasági elnök.

Az emberi élet védelméről, a családok támogatásáról és a valódi szabadságról beszélt a magyar családpolitika és saját konzervatív értékválasztása alapján Novák Katalin köztársasági elnök a Kansas állambeli Benedictine College keresztény egyetemen egyesült államokbeli látogatásának 7. napján, hétfőn.

tovább olvasom...

A kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak

2022. 09 27. 11:06

Gulyás Gergely (j) és Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnöke a szövetség közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak és mindenkivel tárgyalni fog, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése jövőre is fennmaradhasson, cserébe pedig mindenkitől takarékosságot várunk el – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) (Zalaegerszeg és Nagykanizsa is tagja) közgyűlését követően megtartott sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

tovább olvasom...

Isten-, család- és életigenlő szabadság

2022. 09 27. 10:53

Novák Katalin a Los Angeles-i magyaroknál

Kaliforniai találkozás Mel Gibsonnal, az Oscar és Golden Globe díjas színésszel, filmrendezővel producerrel is.

Isten-, család- és életigenlő szabadságot ajánlott a San Fernando-völgyi magyarok figyelmébe a magyar köztársasági elnök egyesült államokbeli körútjának utolsó kaliforniai programján.

tovább olvasom...

Szent István alapította bencés monostor maradványait tárták fel Zalaváron

2022. 09 27. 10:32

A feltárás kezdetén.

A Szent István király által 1019-ben alapított bencés monostor maradványait tárták fel a szakemberek Zalavár-Várszigeten az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) támogatásával zajló idei ásatáson. Az eredmények bepillantást engednek a Karoling- és az Árpád-kor történetének jelentős fejezeteibe – tájékoztatta az ELKH kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Megújult Zalaegerszeg belvárosának legnagyobb közparkja

2022. 09 27. 10:05

Közel 300 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból valósult meg a parkrekonstrukció.

Csaknem 300 millió forintos támogatással teljesen megújult Zalaegerszeg belvárosának legnagyobb, közel nyolchektáros közparkja, a Vizslapark – tájékoztatta a zalai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

Aggódunk Bencéért

2022. 09 27. 09:02

Jávor Benedek, az MSZP–Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az elhülyülés újabb tünetei jelentkeztek a harmadik éve brüsszeli jutalomüdülésen tartózkodó Jávor Benedeken. „A kormány szereti azt hazudni, hogy a békét támogatja. De nem” – tájékoztat közösségi oldalán a megroggyant zöldember, majd tételesen felsorolja az „oroszpárti” Orbán-kabinet bűneit: „Teljes családok megkínzását és tömegsírba lövését támogatja. Gyerekekkel teli színházak vagy szülészetek lebombázását támogatja. […] Háborús bűnösöket és háborús bűnöket támogat” stb.

tovább olvasom...