Az Aranybulla kibocsátása ezeréves államiságunk meghatározó eseménye

2022. 09 30. 08:16

Novák Katalin beszéde a Parlamentben

Novák Katalin szerint az Aranybulla alkotmányos fejlődésünk alapja.

Ezeréves államiságunk meghatározó eseményeként méltatta az Aranybulla nyolcszáz évvel ezelőtti kibocsátását a köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.

tovább olvasom...

A „Zalai foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” projektnyitója

2022. 09 29. 14:26

Dr. Kutnyánszky Zsolt Krisztián államtitkár is tartott előadást.

Szeptember 29-én, csütörtökön délelőtt a Megyeháza Zrínyi Miklós termében tartott sajtótájékoztatót Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Dávidné Gergál Rozália, a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának vezetője az induló TOP_PLUSZ-3.1.1-21-ZA1 „Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című pályázatról, amely az előző uniós ciklus TOP foglakoztatási projektjének folytatása. A sajtótájékoztatót követő projektnyitó rendezvényen Pácsonyi Imre köszöntője után Vigh László, miniszteri biztos, országgyűlési képviselő nyitotta meg az eseményt.

tovább olvasom...

Kutatók éjszakája Zalaegerszegen

2022. 09 29. 11:36

Járműfejlesztési bemutatók és kvízjátékok

A legmodernebb teszt- és önvezető autók bemutatójától kezdve a statisztikai kvízjátékig sokszínű, változatos programmal várják a látogatókat Zalaegerszegen, a Kutatók éjszakáján – közölték az MTI-vel a szervezők.

tovább olvasom...

Román autóbuszokban csempészett cigarettát találtak Zalában

2022. 09 29. 11:31

Három román buszra is lecsapott a NAV.

Három román autóbuszban is csempészett cigarettát találtak a pénzügyőrök az M7-es autópálya zalai szakaszán – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bevetési igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

tovább olvasom...

Kormányzati segítség az önkormányzatoknak

2022. 09 29. 09:52

A takarékosabb működés is elengedhetetlen

Balról a második Balogh László, Nagykanizsa, jobbról a második Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésén.

A napokban a Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjaival a településeket érintő aktuális kérdésekről egyeztettünk, de sor került egy konzultációra is dr. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterrel, dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkárral, Steiner Attila energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárral és Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkárral.

tovább olvasom...

A magyar futball jövője!

2022. 09 29. 09:46

A kissrácok hála Istennek úgy cseperedhetnek fel, hogy egy megalkuvást nem tűrő nemzeti csapatot ismerhetnek meg, amely bármely ország legjobbjaival is felveszi már a versenyt. Ezért pedig hála mindazoknak, akik jelenleg alkotják ezt a közösséget.

tovább olvasom...

Szijjártó: kiemelten fontos a Török Áramlat biztonsága

2022. 09 29. 09:39

Nehogy az Északi Áramlat sorsára jusson…

Szijjártó Péter rátapintott a lényegre…
Kép: Szijjártó Péter FB-oldala

A Török Áramlat gázvezeték biztonsága kiemelten fontos Magyarország számára – jelentette ki Szijjártó Péter azon a tanácskozáson, amelyen Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) energiaügyi miniszterei vesznek részt szerdán a kazahsztáni Almatiban.

tovább olvasom...

Most Manfred Weber fenyegette meg Olaszországot

2022. 09 29. 09:09

Weber (balról) saját csapdájába esett.
Fotó: MTI/EPA

Manfred Weber kifejtette: akkor kapja meg Olaszország az uniós újjáépítési forrásokat, ha Meloni Mario Draghi – a távozó olasz kormányfő – reformjait valósítja meg. Weber szerint Silvio Berlusconi Európa-párti politikus, párttársai szerint viszont fasisztáknak tart bakot.

tovább olvasom...

Mint Sargentini…

2022. 09 29. 08:54

Kálmán Olga, a DK képviselője felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Orbán Viktor miniszterelnököt faggatta Kálmán Olga, a DK parlamenti frakciószóvivője minap az azonnali kérdések órájában. – Meddig folytatják minden létező eszközzel az élelmiszerárak emelését? Mikor lesz ennek már vége, miniszterelnök úr? – érdeklődött a honanya, mire a kormányfő: – Akkor, amikor a szankcióknak. Amint vége van a szankcióknak, azonnal csökkenni fognak az élelmiszerárak. – A felelet nem elégítette ki az ellenzéki asszonykát. – Nem válaszolt a kérdésre, hogy mikor lesz vége az élelmiszerár-drágulásnak. Úgyhogy akkor én majd elmondom – bújt ki belőle az ATV-s kihallgatótiszt. – Akkor lesz vége, amikor vége lesz az Orbán-kormánynak – rövid hatásszünet. – Éppen ezért alakította meg Dobrev Klára az árnyékkormányát.

tovább olvasom...

S mit csinál az Európai Unió?

2022. 09 29. 08:46

Szlovákia kész segíteni a schengeni határ védelmében Magyarországnak és Szerbiának

Eduard Heger (a képen) és Roman Mikulec rátapintott a lényegre.
Fotó: ma7.sk

Következetesen védeni kell a külső schengeni határokat az illegális migrációtól, s Szlovákia kész segíteni ebben Magyarországnak és Szerbiának – jelentette ki újságírók előtt Eduard Heger szlovák miniszterelnök és Roman Mikulec belügyminiszter a pozsonyi kormány szerdai ülése után.

tovább olvasom...