Viszolyog, émelyeg

2022. 06 01. 12:01

Gréczy, az „egykezi munkás”

Gréczy Zsolt és főnöke, Gyurcsány Ferenc. Előbbinek fogalma sincs a megáldásról, utóbbi naponta szokott bérmálkozni…
Fotó: MTI/Soós Lajos

Nem érzi jól magát Gréczy Zsolt. „Viszolygok, émelygek” – írja közösségi oldalán a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője, s meg is magyarázza, miért: „500 liter misebort küld az Orbán-kormány Ukrajna megsegítésére. Lesz mivel megáldani a harcba indulókat, mielőtt tömegsírba kerülnek.”

tovább olvasom...

Megnyílt a zalaegerszegi új uszodakomplexum

2022. 06 01. 11:27

Balaicz Zoltán és Vigh László az új komplexum előtt.

A három hónapos próbaüzem után szerdán megnyílt Zalaegerszegen a mintegy 9,5 milliárd forintból megvalósított új uszoda, tanuszoda és strand.

tovább olvasom...

Új igazgató a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén

2022. 06 01. 08:40

A zászlóátadás pillanata…

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be május 31-én a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet június elsejétől az eddigi igazgatóhelyettes, Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes vezeti. A leköszönő igazgató, Egri Gyula tűzoltó dandártábornok 2022. június elsejétől nyugállományba vonul.

tovább olvasom...

Márki-Zay kártyázik…

2022. 05 31. 11:57

Extraprofit pedig nincs!

Kár, hogy Márki-Zaynak nem szóltak a narratívaváltásról. Neki már semmiről sem szól a hatpárti roncskoalíció…
Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba

Akik követték Márki-Zay Péter legutóbbi internetes igehirdetését vasárnap, vélhetően szerették volna egy kellemes kacagással zárni a hétvégét. A showman nem is okozott csalódást. Előbb bemutatta, hogyan pasziánszozik élő egyenes adásban egy olyan komoly államférfiú, mint amilyen ő. Kártyatologatás után pedig megosztotta gazdasági téziseit a lakossággal, elvégre ő közgazdász is. Azért „is”, mert mellette még politikus, marketinges, villamosmérnök és Észak-Amerikában pallérozódott értékesítési szakember (ügynök) is. Meg még ki tudja, mi egyéb. Egyedül a miniszterelnökség hiányzik a bakancslistájáról, de nem adja föl.

tovább olvasom...

Ne hagyja az utolsó pillanatra okmányai megújítását!

2022. 05 31. 10:37

Szombaton és vasárnap is nyitva vannak a kormányablakok

A zalaegerszegi kormányablak a Kossuth utca 17-19. szám alatt.

Már csak június 30-áig érvényesek a magyar hatóság által kiállított, a járvány miatti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok, így a személyi igazolványok, jogosítványok, útlevelek, forgalmi engedélyek, de a közgyógyellátási igazolványok, valamint a parkolási igazolványok is. Az okmányok érvényessége kulcskérdés, hiszen érvényes dokumentumok nélkül a határidő lejártát követően fontos, mindennapi teendők sem intézhetőek el.

tovább olvasom...

Orbán: megvédtük a rezsicsökkentést

2022. 05 31. 09:08

Orbán Viktor: – „A leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni”.

Megvédtük a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő éjjel Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően.

tovább olvasom...

Osztrák, ne reklamálj!

2022. 05 30. 11:20

Kinek mit intézett a kormánya…

Üzemanyag-tankolópisztolyok egy üzemanyagtöltő állomáson.
Fotó: MTVA/ Faludi Imre

Két osztrák autóklub is reagált az Orbán-kormánynak arra a döntésére, hogy május 27-től csak magyar rendszámú autók tankolhatnak idehaza hatósági áras üzemanyagot. Szerintük – írja a Die Presse – „a nem magyar autósokat diszkrimináció éri, Magyarország uniós jogot sért”.

tovább olvasom...

Történelmi lecke horvát „fiúknak”

2022. 05 30. 08:45

Fiume…
Fotó: Balázs D. Attila gyűjteménye

 

Mikor fordul egy nép kórjóslata aggasztóra? – kérdezi Németh László Kiforgatnak a múltunkból című, 1939-es írásában. A válasza: amikor a múltját elveszíti. Hát el lehet a múltat is veszíteni? – folytatja a költői kérdést. Nem őrzi meg azt az írott emlékezet: a történelem? Valamit megőriz – válaszolja –, csakhogy adatokat nagyon sokféleképpen lehet csoportosítani és értelmezni, s egy néphez is „sok múlt fabrikálható – de csak egy az, amelyik hozzátartozik; amelyikből ösztönzést, tanulságot és lelket meríthet. Jaj neki, ha ebből kiforgatják.”

tovább olvasom...

Zalai atlétaedzők kitüntetése

2022. 05 30. 08:33

Balról: Csarankó József, Laczkó László és Csikós József.

A Magyar Atlétikai Szövetség három zalai edző munkáját ismerte el a napokban. A Magyar Atlétikáért kitüntetés bronz fokozatát kapta Csarankó László (Zalaegerszegi Atlétikai Club), Csikós József (Keszthelyi VDSE) és Laczkó László (Zalaegerszegi Atlétikai Club).

tovább olvasom...

Miért volt ennyire érdekes Berki Krisztián, mitől az a halála és a temetése?

2022. 05 27. 13:10

 

„Semmiben sem volt igazán különleges… Érdekes, hogy viszonylag hosszú ideig tudta a médiafigyelmet magára irányítani…”
Fotó: Mandiner

Berki egy dologban emelkedett ki a bulvár perchősök köréből Guld Ádám médiakutató szerint: rendszeresen hozta a botrányos sztorikat, s azok minden válfaját, így megbízható ismertsége, saját márkája épült ki a folyamatos médiajelenlétnek köszönhetően. Ráadásul korántsem csak alacsony végzettségű, szegény emberek nézték, sőt.

tovább olvasom...