Elkezdődött Zalaegerszeg legnagyobb közútfejlesztése

2022. 11 25. 08:11

Egyeztetés a beruházás részleteiről.

Zalaegerszeg észak-déli közlekedésének legfontosabb útvonalát, a Kosztolányi utcát korszerűsítik és kétirányúsítják mintegy 1,3 milliárd forintból, ami a zalai megyeszékhely legnagyobb közútfejlesztési munkája – közölte a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a polgármester.

tovább olvasom...

Újabb „uniós értékek”

2022. 11 24. 11:25

Brüsszel most is a szokott refrént fújja.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Európai Bizottság segítségével jelentős pénzhez jutnak magyar nonprofit szervezetek, NGO-k (Háttér Társaság, Magyar Helsinki Bizottság, Társaság a Szabadságjogokért stb.) – írja a Hvg.hu. A testület a következő két évben a körülbelül 50 millió eurós (20 milliárd forintos) keretéből 3,4 millió eurót, vagyis 1,4 milliárd forintot az Ökotárs Alapítvány oszthat szét köztük az uniós értékek, köztük a jogállamiság védelmére.

tovább olvasom...

Valamit visz a víz Nagykanizsán (1.)

2022. 11 24. 10:10

Cziráki László csak másnap reggel tájékoztatta a polgármestert.
Fotó: archív

Harminc éve nem volt akkora csőtörés Nagykanizsán, mint november 22-én. A Hevesi Sándor utcában adta meg magát az azbesztcement ivóvíz-fővezeték, így a Keleti-városrész jelentős részén óriási problémát jelentett a vízhiány.

tovább olvasom...

A Gipsy Kings Zalacsányban

2022. 11 23. 14:52

A Grammy-díjas Gipsy Kings is fellép a fesztiválon.
Fotó: Facebook

Az Örvényesvölgy Fesztivált, 2023 júniusában, két hétvégén, 9-10-én és 16-17-én rendezik meg Zalacsányban. Az első hétvége programjai a magyar hagyományok, a magyar népzene köré fonódnak két napon át, gazdag gyerekprogramokkal, különleges koncertekkel, esténként táncházzal. A második hétvégén a hangsúly a nemzetközi fellépőkön lesz, öt külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, a soul, blues és az elektro-swing legnagyobbjai – derült ki a szervezők közleményéből.

tovább olvasom...

Arat az erőszakos halál

2022. 11 23. 13:31

Napi jelentés az Egyesült Államokból

A napi egy ámokfutás már ritkaságnak számít az Egyesült Államokban.
A fotó illusztráció

A demokrácia mintaállamának és legnagyobb demokrácia-exportőrének tartott Egyesült Államok egy napjának fekete leltára. Legalább is az a lista, ami hozzánk is eljutott 24 órán belül:

tovább olvasom...

Csőbe húzva

2022. 11 23. 11:18

– avagy esetem a benzinkút fantomjával

A csőben bujkált a benzinkút szelleme.
A fotó illusztráció

Útban hazafelé az M7-esen… Van még benzin a tankban, bőven elég lenne, de biztos, ami biztos. Ebben a helyzetben, ebben az időben jobb a teli tank.

tovább olvasom...

Csütörtökön kezdődik az Egerszegi Advent

2022. 11 23. 08:34

Az összefogás újabb szép példája

Gazdag programkínálattal is készülnek.

Az összefogásnak köszönhetően gazdag programkínálattal készülnek a csütörtökön kezdődő Egerszegi Adventre a zalai megyeszékhelyen – közölték a programismertető sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Börtönbüntetést kapott három férfi egy nagykanizsai valutázó kirablása miatt

2022. 11 23. 08:19

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta a Zalaegerszegi Törvényszék első fokon meghozott határozatát.

Hét, négy, illetve három és fél év börtönbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla keddi jogerős határozatával három férfire, amiért fegyverrel, magukat rendőrnek kiadva raboltak ki Nagykanizsán egy illegális pénzváltással foglalkozó férfit 2019 nyarán – tájékoztatta táblabíróság az MTI-t.

tovább olvasom...

Kőolajat talált a Mol Vecsés határában

2022. 11 22. 09:19

Drónfelvétel a vecsési olajmezőről.
Fotó: Mol

Jelentős mennyiségű kőolajat talált a Mol Vecsés határában, 2100 méter mélyen, a társaság júliusban kezdett kutatófúrásba a területen, ahol a szükséges tesztek elvégzése után bebizonyosodott, hogy eddig ismeretlen kőolajmezőt sikerült felfedezni – közölte az olajtársaság az MTI-vel.

tovább olvasom...

Elhunyt Mészöly Kálmán

2022. 11 22. 08:57

Mészöly Kálmán szövetségi kapitányként (jobbról) az 1981-es Magyarország-Románia világbajnoki selejtező mérkőzésen a Népstadionban.
Fotó: MTI/Németh Ferenc

Nyolcvanegy éves korában hétfőn elhunyt Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, aki szövetségi kapitányként három időszakban irányította a magyar nemzeti együttest.

tovább olvasom...