Családi tragédia Csesztregen

2022. 12 05. 09:26

Az idős férj megölte feleségét, majd magával is végzett

A tragédia részleteit a rendőrség vizsgálja.

2022. december 4-én délután holtan találtak egy idős házaspárt Csesztregen.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: – Nehéz tél előtt állunk

2022. 12 02. 10:56

Magyarország nem támogatja a közös hitelfelvételt

Orbán Viktor: – Tragikus volna, ha a gázra és a nukleáris energiára is kiterjesztené a szankciókat az EU.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarországra nézve tragikus következményekkel járna, ha az Európai Unió kiterjesztené az Oroszország elleni szankciókat a gázra és a nukleáris energiára, ezért mentesítést kell kapnunk egy ilyen döntés alól – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelyben arról is beszélt, hogy Magyarország elutasítja a globális minimumadó bevezetését, és azt is, hogy az Európai Unió (EU) közös hitelfelvétellel finanszírozza az ukrán állam működésének fenntartását.

tovább olvasom...

Márki-Zay Péter, mint nemzetbiztonsági kockázat

2022. 12 02. 09:02

Márki-Zay Péter kikotyog mindent… Már ez is kockázat!
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Még egy jobbikos politikus szerint is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy Márki-Zay Péter mozgalma külföldről kapott pénzt a magyar országgyűlési választások kampányára.

tovább olvasom...

Közmeghallgatás és testületi ülés Lentiben

2022. 12 02. 08:37

A fotón balra Drávecz Gyula alpolgármester, jobbra dr. Csizmazia Bernadett jegyző, középen Horváth László.

Közmeghallgatást és soros ülést is tartott Lenti Város Képviselő-testülete. A hagyományoknak megfelelően a közmeghallgatáson Horváth László polgármester a város költségvetési helyzetét részletezte.

tovább olvasom...

Lemondatná a kormányt

2022. 12 02. 08:25

Donáth Anna igencsak feldúlt

Nekünk is lenne néhány ötletünk a kontinensasszonykának.
Fotó: Európai Parlament

„Azonnal a bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyenhez fordultam, és kértem, hogy vizsgálja meg a pénz közvetlen odaítélésének lehetőségét a magyar önkormányzatoknak, civileknek és helyi cégeknek” – írja feldúlt bejegyzésében közösségi oldalán Donáth Anna. A Momentum uniós képviselője úgy látja, a magyar kormányzat tizenkét évig semmibe vette a közös uniós szabályokat, ezért aztán a bizottság jogosan döntött úgy a minap, hogy a mostani hétéves ciklusra járó EU-s támogatásokból háromezermilliárd forint megvonására tesz javaslatot az Európai Tanácsnak. „Évek óta tudható volt, hogy mit kellene tenniük, és mi lesz a következménye a tétlenségüknek – vonja meg a mérleget a kontinensasszonyka. – Egy olyan kormánynak, amelyik veszélybe sodor háromezermilliárd forint bevételt egy válság közepén, egy normálisan működő államban egyetlen dolga maradna: a lemondás.”

tovább olvasom...

Mehetnek a németek szivárványos wellnessre

2022. 12 02. 08:14

Kiesés lett a szivárványos bohóckodás vége.
Fotó: MTI

Hiába győzte le Németország Costa Ricát 4-2-re, a négyszeres világbajnok a csoportmérkőzések után búcsúzott a katari labdarúgó világbajnokságtól.

tovább olvasom...

Roma közösségek integrációja

2022. 12 02. 08:03

Zárókonferencia Lentiben

Balról Pácsonyi Imre, Robert Celec ügyvezető, Tamara Muhics projektmenedzser, Baniel Grebeldinger projektmenedzser és Kárpáti Veronika, a Zala Megyei Önkormányzat munkatársa.

A roma nemzeti közösségek integrálódását elősegítő projekt zárókonferenciájára került sor november 30.-án Lentiben. A tizenöt nemzetközi partner bevonásával létrejött projektről és a megyei kapcsolattartásról kérdeztük Pácsonyi Imrét, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökét.

tovább olvasom...

Ismeretlen személyazonosságú holttest a nagykanizsai Csapi-hegyen

2022. 12 01. 09:28

A zalai rendőrök a lakosság segítségét kérik

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 20030-169/37/2022.rk. számon közigazgatási hatósági eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt.

tovább olvasom...

„Üdv Óbudán, Lili!”

2022. 12 01. 09:05

A trágár „ünnepi” szónok a fővárosba költözött

„Én döntöttem a távozásomról, nem rúgtak ki” – mondta a szaftos „ünnepi” beszédéről elhíresült Pankotai Lili. Előbb-utóbb őt is elfelejtik, mint… kit is? Ja, Nagy Blankát!
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Trágárságtól szaftos ünnepi beszéde révén ismerhettük meg Pankotai Lilit még október 23-án. Az azóta sztárrá lényegült pécsi gimnazista nemrég elmondta, kormánykritikus szózata után több felkérést kapott, vegyen részt aktívabban a közélet alakításában, szükség van az ilyen hangra. Míg a válaszon töprengett, egy másik „felkérést” is kapott, de azt már az iskolájától, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumától, amit ő most ekképp moderál: „Én döntöttem a távozásomról, nem rúgtak ki. Nagyban befolyásolt a légkör, az iskolán belül történtek, és a nyomás, amit annak a célnak az eléréséért tettek rám, hogy önszántamból hagyjam el az iskolát.”

tovább olvasom...

Összhangba hozni az elképzeléseket

2022. 12 01. 08:30

A területfejlesztés zalai irányai

Czunyiné dr. Bertalan Judit, Márkus Ferenc (balról) és dr. Pál Attila a sajtótájékoztatón.

A területfejlesztés zalai irányvonala volt a központi téma azon a rendezvényen, amit november 30-án tartottak a Megyeházán.

tovább olvasom...