Prima Primissima-díjas a zalai Kovács Gyula

2022. 12 13. 09:12

„Az elismerés megcsillantja számomra a reményt, hogy valami változás kezdődött”

Kovács Gyula erdész a díjjal: „Sajnos, elment már közülünk az a generáció, amely birtokában volt ennek a tudásnak”.
Fotó: a szerző

Prima Primissima díjat kapott Kovács Gyula pórszombati erdész, a Kárpát-medencei ősi magyar gyümölcsfajták megmentője és őrzője.

tovább olvasom...

Surányi, az elkésett katasztrófaturista

2022. 12 13. 09:02

Újra szakért az aranyember

„Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.”
Fotó: MTI/Marjai János

Matolcsy György jegybankelnökön keres fogást a Portfólió.hu-n egyik korábbi elődje, Surányi György. (Jók az ilyen mószeroló írások, megerősítik az embert abban, kik azok, akiknek újbóli szereplésétől a Jóisten mentse meg a nemzetet.) Surányi legemlékezetesebb jegybanki attrakciója az volt, amikor eladta a Magyar Nemzeti Bank aranykészletének zömét, hatvanöt tonnából hatvankettőt. (Akkortájt verték dobra a stratégiai ágazatokat is, két számjegyű volt az infláció és a munkanélküliség, a legvégén meg behívták az IMF-et – bár ez a Horn-korszakban nem keltett különösebb megütközést, szervesen illeszkedett a haza kiárusításába belefeledkezett „szakértők” munkásságába.)

tovább olvasom...

Másodszor is bőröndöt lopott a Biden-kormány tisztviselője

2022. 12 12. 13:26

Sam Brinton, aki más bőröndjét szereti magáévá tenni.
Fotó: US Deparment of Energy

Korábban Minneapolis-Saint Paul repülőterén tulajdonított el egy bőröndöt, most pedig Las Vegasban.

tovább olvasom...

Korrupció Brüsszelben: őrizetben az EP szocialista alelnöke

2022. 12 12. 13:14

Gondban van a „közjogért küzdő” szocialista Eva Kaili.
Fotó: greekherald.com.au

Korrupció és pénzmosás elleni razzia során vették őrizetbe pénteken az Európai Parlament szocialista alelnökét, a görög Eva Kaili-t. A helyi ügyészség eddig öt embert tartóztatott le. Sajtóhírek szerint azzal gyanúsítják őket, hogy a futball vébét rendező Katar illetékesei megvesztegették őket, hogy befolyásolhassák az Európai Parlament gazdasági és politikai döntéseit. Az Origo az eset kapcsán azt írja: a baloldal mindenhol ugyanúgy működik, külföldi pénzeket fogad el befolyásért cserébe – közölte az M1 Híradó.

tovább olvasom...

Önjelölt zalai nyomdász

2022. 12 12. 11:43

Házilag nyomtatott kódokat

A „bűnsegéd”…

A keszthelyi rendőrök három bűncselekmény elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a bérlőt, aki szállásadója pénzét költötte.

tovább olvasom...

Heves vérmérsékletű tömegek

2022. 12 12. 10:24

A Tények tényként közli

Fotó: képernyőfotó/badog.blogstar

Azért van humorérzékük ezeknek a hírszerkesztőknek, feliratozóknak.

tovább olvasom...

Gyurcsányt is szikráztatják?

2022. 12 12. 09:47

A szemkilövőhegyi villa előtt is skandálják majd, hogy vesszenek a gazdagok?
Fotó: Mirkó István

Újabban kaszinókat és luxuséttermeket látogat Jámbor András független országgyűlési képviselő és baráti köre, a Szikra Mozgalom. Igaz, csak a létesítmények bejáratáig mennek, és oda is csak azért, hogy onnan ordíthassák a világba javaslatukat: „Vesszenek a gazdagok!” A keddi kaszinólátogatás – mi is beszámoltunk róla – nem volt túl sikeres, a mozgalmárokat ugyanis, Jámborral az élen, alaposan eltángálták az épület biztonsági emberei. (Ráadásul a szőrmók honatya ellen szabálysértési eljárás is indult a be nem jelentett demonstráció miatt.) A pénteki étteremvizitről maga a tenyérbe mászó ember tudósított a közösségi oldalán: „Szakadó esőben, rendőrökkel körülvéve, de nem állunk meg! Blokkoltuk a NER-es luxuséttermet, a Felixet!” (Rövid költeményt is írt a portyáról, ebből idézek: „A közösbe nem adtatok! Fizessetek, gazdagok! / Eleget csak az keres, aki multi vagy NERes!”)

tovább olvasom...

„Haladgat a munka”

2022. 12 12. 08:43

Már ennek is örülnek az Átalszegett utcában

Állványzat az épület keleti oldalán. A közös képviselő szerint az állványépítők hamarosan levonulnak.
Fotó: Zalatáj

Az elmúlt évek kálváriája után már annak is örülniük kell az Átalszegett utca 33-as számú épület lakóinak, ha két-három munkás próbálja elvégezni azt a munkát, amit az azóta csődbe ment „kivitelező” elmulasztott.

tovább olvasom...

Elhunyt André Béla

2022. 12 12. 08:28

2022 december 6-án, 85 éves korában elhunyt André Béla, a Zalaegerszegi Atlétikai Club első elnöke. Az erdőmérnök képesítésű – fiatal korában rövidtávfutó atléta – önkéntesként negyedszázadon keresztül a Zala Megyei Atlétikai Szövetség főtitkára, majd elnöke volt.

tovább olvasom...

Történelmi találkozó

2022. 12 09. 13:52

Novák Katalin köztársasági elnök és Rasíd Abdullatif iraki elnök találkozója Bagdadban 2022. december 9-én.
Fotó: MTI/Sándor-palota

Történelmi találkozón van túl Abdul Latif Rashid iraki elnökkel Novák Katalin, hiszen magyar köztársasági elnök még sosem járt Irakban. Az iraki elnökkel egyetértettek abban, hogy a két ország közös ellensége a nemzetközi terrorizmus, melynek minden válfaját elítélik.

tovább olvasom...