Gettószózat

2023. 01 20. 08:22

– avagy „magasztos” gondolatok az Apró-villa dolgozószobájában

A zsidó villából kitekintve van igazán akusztikája Klárika fennkölt gettószózatának.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szenvedélyes bejegyzéssel emlékezett meg a budapesti gettó felszabadulásának évfordulójáról Dobrev Klára minap. Mint írja, az évforduló „alkalmat nyújt arra, hogy figyelmeztessük magunkat: bennünk van a lehetőség arra is, hogy nagyszerű tettekkel írjuk bele magunkat a világtörténelem legragyogóbb lapjaira, de itt van körülöttünk az ördög is, amely a lehető legrosszabbat tudja kihozni az emberekből.”

tovább olvasom...

Premier előtt mutatták be A helység kalapácsát

2023. 01 20. 08:13

Papp Dániel: – Televíziós premierrel tisztelgünk Petőfi Sándor életműve és nagysága előtt.

Premier előtt mutatták be csütörtökön Budapesten A helység kalapácsa című filmes adaptációt, amely Petőfi Sándor azonos című eposzparódiája alapján készült és január 22-én lesz látható a Duna csatornán – tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t.

tovább olvasom...

A magyar kultúra napja

2023. 01 19. 14:08

Programok Zala vármegyében

Berecz András a Hevesi Sándor Színházban lép fel.
Fotó: Eöri Szabó Zsolt.

Kiállításmegnyitókkal, gálaműsorokkal, elismerések átadásával és flashmobbal ünnepelik Zala vármegyében a magyar kultúra napját és a Himnusz születésének 200. évfordulóját – közölték a szervezők az MTI-vel.

tovább olvasom...

Meghalt Mécs Imre

2023. 01 19. 13:53

A felvétel 2015-ben készült Mécs Imréről.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Meghalt Mécs Imre 1956-os halálraítélt, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapítótagja, volt országgyűlési képviselő – erősítette meg a család az MTI-nek. A politikus halálhírét családja tette közzé a Facebookon csütörtökön.

tovább olvasom...

Zalaegerszegen és Nagykanizsán…

2023. 01 19. 13:37

Csaknem megháromszorozza létszámát a call centereket üzemeltető Binax cégcsoport

Balról Balaicz Zoltán, Ott Tibor és Vigh László.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Az eddigi 150 dolgozó mellé idén még 150-et, jövőre pedig 120 új alkalmazottat vesz fel a zalaegerszegi központú, call centereket üzemeltető Binax cégcsoport – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a cégcsoport tulajdonosa.

tovább olvasom...

Együttműködés a régió közös sikere érdekében

2023. 01 19. 13:27

Az együttes ülés résztvevői.
Fotó: Zala Vármegyei Önkormányzat

A Zala Vármegyei Közgyűlés 2023. január 19-én, csütörtökön együttes ülést tartott Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatával, valamint a Somogy Vármegyei és a Veszprém Vármegyei Közgyűléssel Veszprémben a Megyeháza Szent István termében.

tovább olvasom...

Bősz Anettnek a Cavinton sem használna

2023. 01 19. 09:35

DK: soha nem engedhetünk a szélsőséges gondolatoknak!

Bősz Anett… Az nem szélsőséges, aki összefog a szélsőségesekkel?
Fotó: Vadhajtások

Soha nem engedhetünk a szélsőséges gondolatoknak – hangsúlyozta a budapesti gettó felszabadulásának 78. évfordulóján közzétett videóüzenetében a Demokratikus Koalíció főpolgármester-helyettese.

tovább olvasom...

A szocialista EP-képviselő büntetése

2023. 01 19. 08:47

Pszichológiailag zaklatta munkatársait

Gondosan titkolja Mónica Silvana González ügyét az Európai Parlament.
Fotó: Facebook

Bár minden idők eddigi legsúlyosabb büntetését szabták ki Mónica Silvana González spanyol szocialista EP-képviselőre, valamint annak két munkatársára, a két évvel ezelőtti ügy részleteit gondosan titkolja az Európai Parlament. Miközben a brüsszeli korrupciós botrányba szügyig elmerült európai baloldalra láthatóan rájár a rúd, González ügyét még így is annyira pajzsolják, hogy Roberta Metsola EP-elnök is csak annyit árult el a keddi bejelentés során: a politikusnő pszichológiailag zaklatta munkatársait. A szocialista EP-képviselő természetesen azonnal a szélsőjobbos kártyához nyúlt.

tovább olvasom...

Cziráki László távozik a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. éléről

2023. 01 19. 08:34

A Fidesz kanizsai szervezete szerint „süllyed a hajó”

Cziráki László egy projektnapon… Rádőlt a problémahegy?
Fotó: Zalakocka

Távozik Cziráki László vezérigazgató a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. éléről, aki 2020 közepétől látta el a tisztséget. A szakember azt megelőzően a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatójaként tevékenykedett, illetve még korábban szintén a vízműnél dolgozott osztályvezetőként, tehát a munkakörnyezet nem volt idegen tőle. Távozását január 16-án, hétfőn közölte dr. Fodor Csabával, a Vízmű felügyelőbizottságának elnökével, akit meglepett a döntés, hiszen kiváló volt az együttműködésük.

tovább olvasom...

„Ragacsa köti a semmit”…

2023. 01 19. 08:04

A szemlőhegyi poéta egyelőre hallgat…
Fotó: Földi Imre

Négy nappal az ellenzéki Budai Lóránt jászberényi győzelme után még mindig nem ismerjük Gyurcsány Ferenc véleményét a történtekről. A baloldal frontemberének számító DK-vezér – akinek pártja nem szerepelt Budai támogatói között – egy megveszekedett sort sem írt közösségi oldalán a meglepő eredményről. Sőt pódiumra sem lépett azóta.

tovább olvasom...