Korrupció Brüsszelben: őrizetben az EP szocialista alelnöke

2022. 12 12. 13:14

Gondban van a „közjogért küzdő” szocialista Eva Kaili.
Fotó: greekherald.com.au

Korrupció és pénzmosás elleni razzia során vették őrizetbe pénteken az Európai Parlament szocialista alelnökét, a görög Eva Kaili-t. A helyi ügyészség eddig öt embert tartóztatott le. Sajtóhírek szerint azzal gyanúsítják őket, hogy a futball vébét rendező Katar illetékesei megvesztegették őket, hogy befolyásolhassák az Európai Parlament gazdasági és politikai döntéseit. Az Origo az eset kapcsán azt írja: a baloldal mindenhol ugyanúgy működik, külföldi pénzeket fogad el befolyásért cserébe – közölte az M1 Híradó.

tovább olvasom...

Önjelölt zalai nyomdász

2022. 12 12. 11:43

Házilag nyomtatott kódokat

A „bűnsegéd”…

A keszthelyi rendőrök három bűncselekmény elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a bérlőt, aki szállásadója pénzét költötte.

tovább olvasom...

Heves vérmérsékletű tömegek

2022. 12 12. 10:24

A Tények tényként közli

Fotó: képernyőfotó/badog.blogstar

Azért van humorérzékük ezeknek a hírszerkesztőknek, feliratozóknak.

tovább olvasom...

Gyurcsányt is szikráztatják?

2022. 12 12. 09:47

A szemkilövőhegyi villa előtt is skandálják majd, hogy vesszenek a gazdagok?
Fotó: Mirkó István

Újabban kaszinókat és luxuséttermeket látogat Jámbor András független országgyűlési képviselő és baráti köre, a Szikra Mozgalom. Igaz, csak a létesítmények bejáratáig mennek, és oda is csak azért, hogy onnan ordíthassák a világba javaslatukat: „Vesszenek a gazdagok!” A keddi kaszinólátogatás – mi is beszámoltunk róla – nem volt túl sikeres, a mozgalmárokat ugyanis, Jámborral az élen, alaposan eltángálták az épület biztonsági emberei. (Ráadásul a szőrmók honatya ellen szabálysértési eljárás is indult a be nem jelentett demonstráció miatt.) A pénteki étteremvizitről maga a tenyérbe mászó ember tudósított a közösségi oldalán: „Szakadó esőben, rendőrökkel körülvéve, de nem állunk meg! Blokkoltuk a NER-es luxuséttermet, a Felixet!” (Rövid költeményt is írt a portyáról, ebből idézek: „A közösbe nem adtatok! Fizessetek, gazdagok! / Eleget csak az keres, aki multi vagy NERes!”)

tovább olvasom...

„Haladgat a munka”

2022. 12 12. 08:43

Már ennek is örülnek az Átalszegett utcában

Állványzat az épület keleti oldalán. A közös képviselő szerint az állványépítők hamarosan levonulnak.
Fotó: Zalatáj

Az elmúlt évek kálváriája után már annak is örülniük kell az Átalszegett utca 33-as számú épület lakóinak, ha két-három munkás próbálja elvégezni azt a munkát, amit az azóta csődbe ment „kivitelező” elmulasztott.

tovább olvasom...

Elhunyt André Béla

2022. 12 12. 08:28

2022 december 6-án, 85 éves korában elhunyt André Béla, a Zalaegerszegi Atlétikai Club első elnöke. Az erdőmérnök képesítésű – fiatal korában rövidtávfutó atléta – önkéntesként negyedszázadon keresztül a Zala Megyei Atlétikai Szövetség főtitkára, majd elnöke volt.

tovább olvasom...

Történelmi találkozó

2022. 12 09. 13:52

Novák Katalin köztársasági elnök és Rasíd Abdullatif iraki elnök találkozója Bagdadban 2022. december 9-én.
Fotó: MTI/Sándor-palota

Történelmi találkozón van túl Abdul Latif Rashid iraki elnökkel Novák Katalin, hiszen magyar köztársasági elnök még sosem járt Irakban. Az iraki elnökkel egyetértettek abban, hogy a két ország közös ellensége a nemzetközi terrorizmus, melynek minden válfaját elítélik.

tovább olvasom...

Teljes lebukás: a baloldal irányítja a tüntető álcivileket

2022. 12 09. 11:28

Megmondták, hogy mit mondjanak az álcivilek.
Fotó: HírTV

A HírTV birtokába került hangfelvétel bizonyítja, hogy baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött. A hangfelvétel azt bizonyítja, hogy Tordai Bence adott tanácsokat az álcivil mozgalomnak arra, hogyan kezeljék a hétfői parlamenti botrányukat, mit mondjanak az újságíróknak. Az LMP-s Csárdi Antal közben maga is elismerte: ő hívta be az aktivistákat Parlamentbe, hogy ott aztán megzavarhassák az ülést.

tovább olvasom...

Papp és az önmagunkkal való szembenézés nehézsége

2022. 12 09. 09:11

Papp Zsolt: maga a nép szava… Már-már Dési Jánost idézi.
Fotó: nepszava.hu

A magyar gazdaság nagy bajban van – írja a Népszavában bizonyos Papp Zsolt betűvető, aki szerint ezt az ország józan fele eddig is tudta. (Meg nyilván Gyurcsány Ferenc is.) Olyan sebeket szerzett ugyanis az ország, amelyeket nagyon nehéz lesz kezelni.

tovább olvasom...

Holoda, a MOL, s a benzinársapka

2022. 12 09. 08:57

Holoda Attila sokszor nyilatkozott úgy, hogy azonnal ki kell vezetni a benzinárstopot.
Fotó: Barakonyi Szabolcs, Index

Boros Imre közgazdász a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában részben Holoda Attilát, a Mol korábbi igazgatóját, egykori energiaügyi helyettes államtitkárt tette felelőssé a rémhírek terjesztéséért és a napokon át tartó üzemanyagkáoszért. Most újra előkerült az Index állandó szakértője, aki eddig üzemanyaghiánnyal riogatva hangosan követelte az árstop eltörlését, de ahelyett, hogy örülne a vetése beérésének, továbbra is a kormányt ekézi. Facebook-oldalán pedig ezt üzente a Molnak: „Ennyit tudtam segíteni!”

tovább olvasom...