Magyar festmény óriási sikere Nyugaton

2022. 07 12. 10:19

– avagy A rőzsehordó nő lehet a megoldás az energiaválság leküzdésére

A rőzsehordás hatásos fegyver lehet Putyinék ellen. Csak nehogy Szibériában kelljen szedni.
Kép: Munkácsy Mihály: A rőzsehordó nő

Értesülésünk szerint óriási népszerűségnek örvend az EU nyugati országaiban a magyar festőzseni, Munkácsy Mihály „A rőzsehordó nő” című alkotása.

tovább olvasom...

Ez a vélemény vonalon kívülre ment

2022. 07 12. 10:09

Novak Djokovics a világ egyik legjobb teniszezője, ám az egészséges Nadal ellen nem mehetett volna biztosra…
Fotó: AFP

Furcsa megjegyzést tett Köves Gábor (egykori válogatott teniszező) a vasárnapi wimbledoni tenisztorna férfi egyes döntője után, amit Novak Djokovics és Nick Kyrgios vívott. Azt találta mondani, hogy Djokoviccsal ezen a délután Rafael Nadal sem tudott volna mit kezdeni.

tovább olvasom...

A sportok királynőjének szolgálatában (4.)

2022. 07 12. 09:51

Szakály István 75 éves lett

Szakály István feleségével és leányával.

Tulajdonképpen kollégaként is köszönthetem Szakály Istvánt, a zalaegerszegi, zalai atlétika kiemelkedő versenyzőjét és sportvezetőjét. Erre bizonyíték, hogy „Géza bácsi” (ahogy barátai becézik) a Zalatáj sportmellékletének, a Zalai Sportrevünek állandó szerzője volt. Interjúkat készített kiváló zalai sportolókkal, s ezeknek az írásoknak – azon kívül, hogy formailag is rendben voltak – az volt a legfőbb erősségük, hogy Szakály István belülről ismerte a versenysport világát aktív versenyzőként és vezetőként is.

tovább olvasom...

Egy nagy nevettető

2022. 07 12. 09:37

Pulai András még a tegnapi meccs eredményét sem lenne képes utólag eltalálni.
Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

Pulai András közvélemény-kutató a tavaszi választások előtt könnyesre nevettetett bennünket.

tovább olvasom...

Petar Rakicevic az ötödik légiós a ZTE-nél

2022. 07 11. 13:03

Újabb játékos írt alá a Zalakerámia-ZTE KK-hoz, a szerb Petar Rakicevic is elkötelezte magát az együtteshez. Érkezésével gyakorlatilag kialakult Sebastjan Krasovec vezetőedző kerete a következő szezonra.

tovább olvasom...

Kinőtte a Liszt-iskola udvarát

2022. 07 11. 08:52

Óriási sikere volt a filmzene-koncertnek

Zsúfolásig megtelt a Dísz tér.

A tavalyi népszerű koncert után, amit Kertvárosban, a közösségi térré alakított korábbi kertmoziban (a felújított Liszt iskola udvarán) tartottak, az idei előadás a Dísz térre költözött a hatalmas érdeklődés miatt.

tovább olvasom...

Nepop, konyec!

2022. 07 11. 08:20

Hol lesz neki stratégiai nyugalma?

Karácsony Gergely, s az akkor még rendkívüli és meghatalmazott asszonyka. Ásó, kapa, nagyharang sem választhatja el őket. Sőt, még Zelenszkij sem…
Fotó: privatbankar.hu

Komoly tisztogatási hullám kezdődött minap az ukrán diplomáciában. Volodimir Zelenszkij elnök gyors egymásutánban négy nagykövet talpára kötött lapulevelet – köztük a Budapesten szolgáló túlmozgásos Ljubov Nepopéra.

tovább olvasom...

Takács Zoltánt választották polgármesternek Garaboncon

2022. 07 11. 08:11

Magabiztosan nyerte a választást Garaboncon Takács Zoltán.

Takács Zoltán független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Zala megyei Garaboncon – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

tovább olvasom...

Tavares és Sargentini „méltó” utódja

2022. 07 08. 13:05

Milyen végzettséggel rendelkezik GwendolineDelbos-Corfield?

GwendolineDelbos-Corfield francia európai parlamenti (EP) képviselő, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport alelnöke, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációjának vezetője.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nyílt levélben fordult a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsághoz (LIBE) amiatt, hogy kiderítsék, hogy GwendolineDelbos-Corfield EP képviselő milyen végzettséggel rendelkezik.

tovább olvasom...

Korai volt a tápos legény öröme

2022. 07 08. 11:27

Dobóatléta a pácban

Fekete-Győr András, a füstgyertya-ejtés nolimpikon bajnoka.
Fotó: Havran Zoltán

Fekete-Győr András lefokozott momentumos néptribun mentelmi jogának felfüggesztését kérő indítvány érkezett az Országgyűléshez a bíróságtól, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított közvádas ügyben – jelentette be Kövér László még a parlament hétfői ülésén. Mint tudjuk, a szőrös nolimpikon egy 2018-as Kossuth téri ellenzéki randalírozás során füstbombát hajított az Országház előtt álló rendőrökre. A házelnök az indítványt megvizsgálásra átküldte az Országgyűlés mentelmi bizottságának. Az ügy valószínűleg az őszi ülésszakban kerül a testület elé.

tovább olvasom...