Zalakaros fejlődése igazi sikertörténet

2022. 07 15. 08:39

Nagy Sándor Bálint fideszes országgyűlési képviselő, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára, Novák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Cseresnyés Péter fideszes országgyűlési képviselő (b-j) érkezik a Zalakaros várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre a Karos Korzóhoz.

Zalakaros életében a várossá válás óta eltelt huszonöt esztendő kiemelkedő sikertörténet – jelentette ki a fürdőhelyéről nemzetközileg ismertté vált kisváros jubileumi ünnepségén az Országgyűlés elnöke.

tovább olvasom...

A Népszava megsértette a keresztény közösséget

2022. 07 14. 11:35

Az újság pert vesztett Vejkey Imrével szemben

A bírónő első fokon jópofa viccnek tartott a karikatúrát.

A Kúria hatályában fenntartotta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét, amelyben megállapította, hogy a Népszava című napilap 2020. április 28-i számában megjelent Krónikus című karikatúra közzétételével a lap kiadója megsértette a felperes keresztény vallási közösséghez tartozásával összefüggésben érvényesített, emberi méltóság védelméhez való személyiségi jogát, és ezért az alperest a lap hasábjain nyilvános elégtétel adására, valamint 400 000 forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte. A Magyar Hírlapnak Vejkey Imre felperes foglalta össze a bírósági ítéletet.

tovább olvasom...

Csak semmi bratyizás!

2022. 07 14. 10:13

Szaniszló, a szabad, fiatalos és friss polgármester.
Fotó: Havran Zoltán

Feldúlt bejegyzésben ítélte el Navracsics Tibor és Karácsony Gergely megbeszélését Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre balos polgármestere. Ismert, a területfejlesztési miniszter minap kapcsolatteremtő találkozón látta vendégül a főpolgármestert.

tovább olvasom...

A kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett

2022. 07 14. 09:56

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b-j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án.

A kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett és hét pontból álló intézkedési tervet fogadott el, ennek részeként augusztus 1-jétől csak a lakossági átlagfogyasztás mértékéig biztosítja a rezsicsökkentéssel limitált gáz- és áramárat – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a kormányinfón.

tovább olvasom...

Megújult a buszpályaudvar Lentiben

2022. 07 14. 09:45

600 milliós beruházással újult meg a buszpályaudvar.

Több mint 600 millió forintos beruházással újult meg a buszpályaudvar Lentiben, ahol új kerékpárút is épült – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

Beakadt a lemez az Európai Parlamentnél

2022. 07 14. 08:27

Még egy korrekt szakmai állásfoglalásra sem képesek

Megkérdőjelezhető Gwendoline Delbos-Corfield szakmai felkészültsége. S más is…
Fotó: Attila Kisbenedek/AFP

Egyenes magyar válaszokat ígért Brüsszelnek Varga Judit igazságügyi miniszter válaszul arra, hogy Európai Bizottság, valamint az Európai Parlament bel-, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) olyan jelentést hozott nyilvánosságra, illetve fogadott el szerdán, amely elmarasztalja Magyarországot.

tovább olvasom...

Omega Szimfonik emlékkoncert Keszthelyen

2022. 07 14. 08:01

Naplemente címmel rendeznek Omega emlékkoncertet a keszthelyi Festetics-kastély parkjában július 24-én. A szimfonikus koncerten egy különleges, szabadtéri helyszínen tisztelegnek a legendás hazai együttes előtt. A koncerten fellép az Omega Szimfonik, a Bolyki Soul & Gospel Kórus és Lepés Gábor „Lepe”, valamint olyan vendégek lesznek, mint Miklósa Erika, Király Linda, Dolhai Attila, Szabó Győző vagy Roby Lakatos. Az est házigazdája: Jordán Tamás.

tovább olvasom...

Muszil Ágnes kétszeres országos bajnok

2022. 07 13. 10:56

Az egerszegi atléták edzőikkel.

Miskolcon rendezték meg az U20-as és U23-as korosztályok országos atlétikai egyéni bajnokságát. A Zalaszám-ZAC versenyzői közül Muszil Ágnes az első napon magabiztosan nyerte a 400 méteres síkfutást, majd másnap, fő számában 800 méteren is rajt-cél győzelmet aratott. Góczán István tanítványa elmaradt a VB kiküldetési szinttől, de edző és tanítványa is bízik benne, hogy a pápai Szuper-liga versenyen a kisebb lábfej-fájdalom ellenére sikerül megfutni a kiküldetési szintet.

tovább olvasom...

Évtizedek pillanatfelvételei (1.)

2022. 07 13. 10:41

Interjú Mészáros T. Lászlóval

A kép a 27 éves Mészáros T. Lászlót ábrázolja, önarckép borotválkozás után. Érdekessége és egyedisége, hogy ki kell találni, hol a gép. Akkor, 1987-ben nem volt számítógép és photoshop, és nincs semmi képretusálás, csak az alapötlet, amúgy a gép teljesen szemben van a tükörrel…

Szobaszomszédok és sorstársak voltunk… A Zalai Hírlap zalaegerszegi szerkesztőségében, az 1980-90-es években. Még az időbeosztásunk is stimmelt, hiszen az esti órákban az ügyeletes szerkesztőén kívül a fotó- és a sportrovat szobájában égett a villany. S persze a portásfülkében, ahol Jóska bácsi várta, hogy a szerkesztő a kezébe nyomja az újabb megszerkesztett oldalt, s levigye az akkori Gorkij utcában lévő Zalai Megyei Nyomdaipari Vállalathoz, ahol a gépszedő még ólomba szedett, híre sem volt a fényszedésnek.

tovább olvasom...

Remekelt a keszthelyi sportlövő

2022. 07 12. 10:34

Major Veronika bronzérmes a világkupán

Major Veronika a bronzéremmel.

A nők 10 méteres légpisztolyos számában Major Veronika, a Keszthelyi Erdész Lövészklub sportolója bronzérmet nyert a sportlövők dél-koreai világkupa-versenyén, Csangvonban.

tovább olvasom...