A Kőműves Kelemen bemutatója Zalaegerszegen

2023. 02 08. 10:40

Helvaci Ersan David (b) Mihály, Bot Gábor (b2) Kőműves Kelemen, Dura Veronika (j2) Anna és Kovács Martin (j) Benedek szerepében Szörényi Levente, Bródy János Kőműves Kelemen című rockballadája próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban 2023. február 7-én.

Február 10-én, pénteken este mutatja be a Hevesi Sándor Színház Zalaegerszegen Szörényi Levente, Bródy János Kőműves Kelemen című rockballadáját. A darabot Tompagábor Kornél rendezte.

tovább olvasom...

„A párbeszédre nem maradt energia”

2023. 02 08. 10:26

Balogh László polgármester a nagykanizsai költségvetés tervezésének nehézségeiről

Balogh László: – A legfontosabb a város működőképességének biztosítása.

Egy hónapjuk van a településeknek arra, hogy elfogadják a 2023-as költségvetésüket és megalkossák az erről szóló rendeletet. Hol tart ebben Nagykanizsa, ahol az ismert közgyűlési erőviszonyok miatt semmi sem megy könnyen? Erről kérdeztük Balogh László polgármestert.

tovább olvasom...

Beköltöztek a lakók a zalaszentiváni Kikelet Otthonba

2023. 02 08. 09:15

Nagy Bálint köszönti az otthon lakóit.

Magyarország Kormánya a regionális és helyi fejlődést szolgáló egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésére pályázatokat írt ki (EFOP), melyek célja, hogy a jövőben teljes mértékben kiváltsa az 50 főnél nagyobb intézményi formát a fogyatékkal élők, a pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátása esetében.

tovább olvasom...

30 településen, 62 családhoz jut el a segítség

2023. 02 08. 09:02

Ezúttal Gellénházára vittek tűzifát

A képen balról dr. Sifter Rózsa, Kása Imréné, Vigh László és Farkas Imre Józsefné.

Kályhakész tűzifa érkezett a gellénházi Kása Imréné otthonába, amit február hetedikén, kedden adtak át az idős hölgynek. Az átadáson jelen volt dr. Sifter Rózsa főispán, a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke, Vigh László, a térség országgyűlési képviselője és Farkas Imre Józsefné polgármester asszony.

tovább olvasom...

A vezér árnyékában

2023. 02 08. 08:28

– avagy Molnár Csaba és a gyurcsányi jegyek

Ájult vonzalmát Gyurcsány Ferenc iránt nem rejti véka alá Molnár Csaba.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Életútinterjút készített a Partizán Molnár Csabával, a DK alelnökével, uniós képviselőjével. (Nem kedvelem az űzött tekintetű embert, kivált a stílusát, bele sem kezd, már toporog, tenyere ökölbe szorul, szemüvege vészjóslóan csillog, aztán mondja – mit mondja: üvölti, hörgi, visítja a mondókáját. Jobb helyről kidobnák. Pártja minapi sajtótájékoztatóján simán hazaárulónak és propagandistának nevezte az őt kérdező közszolgálati újságírót.) Ezúttal viszont nem kell görcsölnie, „polkorrekt” riporter, Gulyás Márton kérdezgeti.

tovább olvasom...

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ pontosít

2023. 02 07. 15:46

Az érintett intézmények közül kettő – így a Ganz Ábrahám Technikum is – a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz tartozik.

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ a következő közlemény közlésére kérte a Zalatáj Kiadót, mert a rendőrségi tájékoztatás szerintük nem volt egyértelmű:

tovább olvasom...

Vajon milyen ballon volt Zala megye fölött?

2023. 02 07. 14:17

Ez a ballon repült a zalai falu légterében.

Az amerikai vadászgép által napokban lelőtt kínai ballon kapcsán küldött egy tavaly ősszel készült fotót a Zalaegerszeg közelében élő olvasónk.

tovább olvasom...

Bombariadó zalaegerszegi iskolákban (Frissítve!)

2023. 02 07. 13:29

Nem találtak gyanús tárgyat, vagy robbanószerkezetet

A Zrínyi-gimnázium is kapott fenyegetést.

Egy zalaegerszegi diák hívta fel szerkesztőségünket nemrég, hogy bombariadó miatt hazaküldték őket az iskolából. Mint kiderült, nem csak az ő intézménye kapott bombával fenyegetőző elektronikus levelet, hanem összesen hét iskola: a Dózsa, a Petőfi, a Zrínyi, az Ady, a Ganz, a Kölcsey és a Csány.

tovább olvasom...

Lakástűzben sérült meg egy zalaegerszegi férfi

2023. 02 07. 10:32

20 m3 szemét a lakásban

Van aki bélyeget gyűjt, van aki szemetet…
Fotók: Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűzoltók mentették ki azt a zalaegerszegi férfit, akinek otthonában – ahol jelentős mennyiségű hulladékot halmozott fel – tűz keletkezett kedd hajnalban – közölte a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

tovább olvasom...

Dugó nem vész el, csak máshol lesz

2023. 02 07. 09:05

KariGeri győzelmi jelentése

A Lánchíd a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Olyanok is szavazhattak, akik eddig csak képeslapon látták a Lánchídat…
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„A budapestiek nagy többsége tudja, hogy a múlt dogmái helyett a jövő új útjait kell megtalálni” – írja diadalittasan minapi posztjában Karácsony Gergely főpolgármester. A győzelmi jelentés előzménye, hogy Sváby András, a Heti Napló műsorvezetője nem sokkal korábban világgá röpítette a hírt: a budapestiek 65 százaléka szerint ki kell tiltani az autósokat a Lánchídról – így szavaztak az ATV nézői.

tovább olvasom...