Egy jó, száraz helyiség kellene

2023. 02 09. 09:19

Újra Kárpátaljára készül Bodó Tamás

Bodó Tamás (jobbról) egy rászorulóval, a háttérben segítője és barátja, Tóth Bálint.
Fotó: Zalatáj

Húsvét előtt újra szeretne eljutni segélyszállítmánnyal Kárpátaljára Bodó Tamás, akinek missziójáról már többször beszámoltunk.

tovább olvasom...

Delbos-Corfield „túltolta a biciklit”

2023. 02 09. 08:51

Az arcátlan némber botrányos kijelentése

Mérhetetlen aljasság szükséges egy ilyen akcióhoz. Vajon lesz-e következménye Delbos-Corfield botrányos kijelentésének?
Fotó: AFP

Gwendoline Delbos-Corfield haladéktalan leváltását kezdeményezik a Fidesz európai parlamenti képviselői – jelentette be Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Hír TV-ben. Mint mondta, a francia zöldpárti EP-képviselő példátlanul botrányos kijelentést tett egy brüsszeli jogállamiságról tartott konferencián, így alkalmatlanná és méltatlanná vált feladata ellátására. Hozzátette, elmozdításáért levélben fordulnak az Európai Parlament elnökéhez.

tovább olvasom...

Joe Biden döntése volt az Északi Áramlat-vezeték felrobbantása?

2023. 02 09. 08:29

Sejthető volt, hogy szabotázs történt.
Fotó: Dán Védelmi Minisztérium

„Tavaly nyáron az amerikai haditengerészet búvárai a Baltops 22 nevű NATO-gyakorlat fedezékében távolról aktiválható robbanószerkezeteket helyeztek el, amelyek három hónappal később a négy Északi Áramlat-vezetékből hármat megsemmisített” – írta  blogján Seymour Hersh Pulitzer-díjas újságíró egy jól értesült forrásra hivatkozva, számolt be erről meg az oroszhirek.hu.

tovább olvasom...

Palira veszi az olvasót a „Magyarország – szakértő”

2023. 02 09. 08:08

Mellesleg Rákosi Mátyás ÁVH-jában szolgált

Paul Lendvai újságíró a DK budapesti konferenciáján 2014. december 19-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Transparency International január végén megjelent 2022-es korrupciós indexéről mereng Paul Lendvai (Lendvai Pál) a Der Standardon megjelent legfrissebb publicisztikájában. (A 94 éves Pali bácsi 1956 óta él Ausztriában, előtte Rákosi Mátyás ÁVH-jában szolgált, majd a Szabad Nép újságírójaként szédítette az olvasókat. Azóta „Magyarország-szakértő”, aki minden időben, minden rendszerben megmondja a „frankót”, még ha az köszönőviszonyban sincs a valósággal. Kinyilatkoztatásait bibliaként citálja a nyugati világ elmebeteg fele. Boldogult Tom Lantos, az Egyesült Államok szenátora volt annak idején hasonló „magyar hang”; ő a tengerentúlról „értelmezte” az itthon történteket. Dacára annak, hogy a kinti magyarság nagy ívben elhatárolódott tőle.)

tovább olvasom...

Letörte a csapórudat Pókaszepetken

2023. 02 08. 14:36

Kamionnal hajtott át pirosban a vasúti átjárón

A zalaegerszegi rendőrök nyomozást indítottak a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügyben.

tovább olvasom...

Halálos vonatgázolás Zalaegerszegen

2023. 02 08. 14:12

Ma (2023. február 8-án) reggel nem sokkal 8 óra előtt halálos vonatgázolás történt Zalaegerszegen, a Batthyány úti vasúti átjáró és a vasúti Zala-híd között.

tovább olvasom...

Újabb két szegedi orvost fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben

2023. 02 08. 13:26

Újabb két szegedi orvost fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

A Kőműves Kelemen bemutatója Zalaegerszegen

2023. 02 08. 10:40

Helvaci Ersan David (b) Mihály, Bot Gábor (b2) Kőműves Kelemen, Dura Veronika (j2) Anna és Kovács Martin (j) Benedek szerepében Szörényi Levente, Bródy János Kőműves Kelemen című rockballadája próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban 2023. február 7-én.

Február 10-én, pénteken este mutatja be a Hevesi Sándor Színház Zalaegerszegen Szörényi Levente, Bródy János Kőműves Kelemen című rockballadáját. A darabot Tompagábor Kornél rendezte.

tovább olvasom...

„A párbeszédre nem maradt energia”

2023. 02 08. 10:26

Balogh László polgármester a nagykanizsai költségvetés tervezésének nehézségeiről

Balogh László: – A legfontosabb a város működőképességének biztosítása.

Egy hónapjuk van a településeknek arra, hogy elfogadják a 2023-as költségvetésüket és megalkossák az erről szóló rendeletet. Hol tart ebben Nagykanizsa, ahol az ismert közgyűlési erőviszonyok miatt semmi sem megy könnyen? Erről kérdeztük Balogh László polgármestert.

tovább olvasom...

Beköltöztek a lakók a zalaszentiváni Kikelet Otthonba

2023. 02 08. 09:15

Nagy Bálint köszönti az otthon lakóit.

Magyarország Kormánya a regionális és helyi fejlődést szolgáló egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésére pályázatokat írt ki (EFOP), melyek célja, hogy a jövőben teljes mértékben kiváltsa az 50 főnél nagyobb intézményi formát a fogyatékkal élők, a pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátása esetében.

tovább olvasom...