„Szent László csodát tett”

2022. 08 18. 09:14

Augusztus 19-én szentelik fel a felújított türjei premontrei templomot

Befejeződtek a türjei Gyümölcsoltó Boldogasszony-templom négy éve húzodó, hányattatott sorsú felújításának munkálatai. A megújult épület ünnepélyes felszentelésére augusztus 19-én kerül sor, másnaptól pedig szabadon látogatható az Árpád-kori templom. A majorság többi épületének felújítása és egy új látogatóközpont építése továbbra is zajlik.

tovább olvasom...

A gyűrűsi lólopás (4.)

2022. 08 18. 08:48

Ez csak egy eset a bűnlajstromból

A ménes őshonos lófajtákból áll.

Több alkalommal is beszámoltunk a pár hónappal ezelőtti gyűrűsi lótolvajlásról, amit egy helyi férfi követett el Vörös József méneséből. (A részletek korábbi cikkeinkben, a mostani riportunk után olvashatók – a szerk.)

tovább olvasom...

A henyehegyi búcsúi szentmise

2022. 08 18. 08:30

Államalapító királyunkra emlékezünk

A henyehegyi Szent István királyról elnevezett kápolnánál augusztus 20-án, délelőtt 11 órai kezdettel kezdődik a mise.

Bár korábban egy-két alkalommal eltértek az eredeti időponttól, de már tavaly is a megszokott, délelőtt 11 órai kezdettel került sor a Henyehegyen található Szent István király kápolnánál az ünnepi tábori szentmisére.

tovább olvasom...

„Ezeknek még a Frédi-Béni autó sem lenne jó…”

2022. 08 17. 08:09

Jajszó a hordóról

Varga Zoltán ébren tartja a szavazóbázist adó lumpenproletariátus balhékészletét.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogyan az várható volt, a Demokratikus Koalíció nehezményezi, hogy a világ legnagyobb kínai akkumulátorgyára hamarosan Debrecenben is üzemet épít. A párt ellenérzéseinek Varga Zoltán, a felekezet hordószónoka adott hangot közösségi kórlapján. (Varga honatya volt az, aki néhány éve az Országgyűlés plenáris ülésén egy horganyzott ereszcsatornával a hóna alatt jelent meg, amit a kormányt ótvaroló felszólalása végén diadalittasan a magasba emelt. Festő ecsetjére kívánkozott.)

tovább olvasom...

Évtizedek pillanatfelvételei (4.)

2022. 08 17. 07:57

Interjú Mészáros T. Lászlóval

Mészáros T. László sokrétű alkotó.

Mészáros T. László sokrétű alkotó. Fotós, animációs filmeket készít, karikatúrákkal jelentkezik, társasjátékokat talál ki, s még folytathatnám a felsorolást.

tovább olvasom...

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában

2022. 08 16. 10:55

Huszonkilenc kutya és macska szenvedett, állatkínzás bűntette a vád.
Fotó: Zalatáj

Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Útmutató Csillag

2022. 08 16. 08:48

Csillag István észt oszt, igét hirdet. Tenyérbe mászik.
Fotó: YouTube

Bírom, amikor elhajtott, leszerepelt expolitikusok mondják meg, hogyan kellene helyesen országot vezetni, és mennyire rossz úton jár a hatalmat bitorló Orbán-rezsim. Minap a hajdani Medgyessy-kabinet SZDSZ-es minisztere, Csillag István volt az inspekciós, ő kóstolgatta a kormányt. Az autópálya-trükközéséről elhíresült szabad jómadár – akit annak idején maga a kormányfő is ki akart csapni a kabinetjéből (csak nem sikerült neki, sőt ebbe bukott bele) – a Klikk TV Heti egyenlegében arról beszélt, hogy az embereknek megélhetési problémáik vannak, sőt rettegnek, hogy mi lesz itt pár hónap elteltével: „A helyzet katasztrofális, de nem önmagában attól, amit mindennap érzékelünk. Hanem főként attól, hogy a kormánynak fogalma sincs, miért alakult ki ez a helyzet. Van-e és milyen jellegű beavatkozásra lehetőség.”

tovább olvasom...

A lelkünknek is kell a kárpótlás

2022. 08 15. 08:16

Mária országa, avagy a kereszténységhez hűséggel ragaszkodó Magyarország

István király Szűz Mária oltalmába ajánlotta az országot.

Vajon számontartja-e még az elistentelenedett világ, kivált Európa, hogy a katolikus egyház ma, augusztus 15-én Szűz Mária halálára és mennybevitelére emlékezik? Nem vagyok biztos benne. Nekünk, hívő magyaroknak viszont kettős okunk is van emlékezni e napon, hiszen első uralkodónk halála (1038) is erre a napra esett, s ő, István király ekkor ajánlotta fel országát Szűz Mária oltalmába. E naptól lettünk Regnum Marianum, Mária országa. Égi pártfogónk lassan évezrede óvja e reá bízott, csöppnyi hazát ebben a hitét, keresztjét, önazonosságát veszített, kacifántos világban.

tovább olvasom...

Forgalomkorlátozás Zalaegerszegen

2022. 08 12. 08:08

Az ivóvíz-hálózatot korszerűsítik.
Fotó: Zalatáj

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Zalaegerszegen, az Ady utcában zajló ivóvíz-rekonstrukciós munkák miatt forgalomkorlátozás várható a Kisfaludy S. utca és Ady E. utca kereszteződésében.

tovább olvasom...

Putyin, netán Gyurcsány?

2022. 08 11. 09:15

Vajon ki utasította a MOL-t?

Azért a szlovákoktól és a csehektől egy köszönöm jól esne. Nem rossz dolog mindig valaki háta mögé bújni…
Fotó: archív

A Molnak köszönhetően újraindult a Barátság vezeték.

tovább olvasom...