Újabb lépést tett a Hiúz

2023. 01 13. 08:56

A zalaegerszegi Rheinmetall gyár felkészül a sorozatgyártásra

A Lynx gyalogságiharcjármű-program elérte legújabb köztes célját: megkezdődött az alacsony intenzitású kezdeti gyártás (LRIP) az első megrendelő, a NATO-tag Magyarország számára – olvasható a Rheinmetall közleményében. A német hadiipari vállalat szerint a világ legmodernebb, magyarul Hiúznak hívott gyalogsági harcjárművének a programja fontos mérföldkőhöz érkezett, amely magában foglalja a Lance néven kifejlesztett, közepes kaliberű fegyverzettel ellátott torony, valamint a Hiúz további változatainak gyártását is.

tovább olvasom...

VIP-tömlöc – avagy Eva Kaili sanyarú sorsa

2023. 01 13. 08:36

Már csak a katari pénzeskoffer hiányzik a forgalomból kivont volt szocialista alelnöknek.
Fotó: MTI/EPA/Dzsalal Morsidi

Kínzással felérő fogva tartási körülményekre panaszkodik – sztárügyvédjén keresztül – az előzetes letartóztatásban lévő Eva Kaili gyanúsított haramia. Az Európa Parlament forgalomból kivont görög származású szocialista alelnöke immár egy hónapja senyved a brüsszeli Haren tömlöcben, és egyre nehezebben bírja az ottani viszonyokat. Hogy a szabadságot leszámítva konkrétan miben szenved hiányt, nem tudni. A nemrég átadott épületkomplexumot ugyanis úgy alakították ki, hogy még a legigényesebb alvilági beutalt számára is barátságos környezetet biztosítson, világért se érje semmi frusztráció. Ennek megfelelően nemhogy rács nincs az ablakon, még a cellaajtó sincs zárva.

tovább olvasom...

Novák Katalin államfő a montenegrói elnökkel találkozott

2023. 01 13. 08:20

Novák Katalin fogadta Milo Djukanovic montenegrói elnököt. Az államfő mellett jobbról Ekler Gergely, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője.

Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön fogadta Milo Djukanovic montenegrói elnököt a Sándor-palotában.

tovább olvasom...

Késsel támadtak rendőrökre Budapesten, egyikük meghalt

2023. 01 13. 08:01

Bűnügyi technikusok helyszínelnek a Lecke utcai társasház előtt.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták – közölte a rendőrség a honlapján péntek hajnalban.

tovább olvasom...

Kilenc év fegyházbüntetésre ítéltek egy zalai férfit

2023. 01 12. 13:49

Drogot hozatott volna futárjaival Magyarországra

Az ítélet egyelőre nem jogerős.
Fotó: Facebook

Másodfokon kilenc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön azt a Zala vármegyei férfit, aki futár bűntársait megbízva próbált kábítószert behozatni Magyarországra 2019 novemberében.

tovább olvasom...

Gyilkosság történt Eszteregnyén

2023. 01 12. 13:37

Brutális kegyetlenséggel ölték meg a férfit

A házból eltűntek az áldozat értékei, s még az autóját is elvitték.

A rendőrség késő délelőtt megerősítette: gyilkosság történt.

tovább olvasom...

Díjat tűzött ki a zalai rendőrkapitány

2023. 01 12. 11:16

200 ezer forint a nyomravezetőnek

Bangó Istvánnét keresik.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki egy eltűnt személy felkutatása érdekében.

tovább olvasom...

Nem hódítani mentek

2023. 01 12. 10:52

A II. világháborúban a Donnál az orosz csapatok 1942. december 20-án – a magyar frontszakasztól délre – 135-190 kilométer mélységben áttörték a frontot. Sztálingrád körül már november 3-án bezárult a gyűrű és a Don-kanyarba szorult német, magyar, olasz és román csapatoknak semmi esélyük sem volt az offenzíva feltartóztatására. A decemberi, de főként az 1943 januári harcokban a közel 200 ezer főt számláló 2. magyar hadseregnek csaknem fele odaveszett. A képen: visszavonulás a befagyott Dnyeperen át – a székesfehérvári Várostörténeti Múzeumban a 2. magyar hadsereg Don-kanyarban bekövetkezett tragédiáját bemutató dokumentum-kiállítás anyagából.
Fotó: MTI/Reprodukció

Nyolcvan éve, 1943. január 12-ike hajnalán mínusz negyven fokban kezdődött az orosz offenzíva a Donnál. Az urivi hídfőnél álló, rosszul felszerelt magyar honvédeknek, bármily hősiesen védekeztek, esélyük sem lehetett az óriási túlerővel szemben. Napok alatt elfagyott a remény.

tovább olvasom...

Mi történne, ha Orbán azt tenné, amit Németország tett?

2023. 01 12. 10:37

Ez van napjainkban a demokrácia mintaállamának tekintett Németországban.
Fotó: Facebook

Költői kérdést tett fel Boris Kálnoky. Mi történne, ha mi fogadnánk el egy ilyen törvényt? Mindenki tudja: jogállamisági eljárás, hetes cikkely, üvöltözés, diktatúra, talán az ENSZ csapatok is bevonulnának, s az a becstelen, idióta gazember, Daniel Freund meg nyilvános idegrohamot kapna.

tovább olvasom...

Gyilkosság történt Eszteregnyén?

2023. 01 12. 10:11

Rendőrségi kocsik a helyszíne.
Fotó: a szerző

Valószínűleg megöltek egy egyedül élő férfit a dél-zalai Eszteregnyén. Információink szerint az áldozatra a fia talált rá, miután nem érte el telefonon és elment megnézni, nincs-e baj vele.

tovább olvasom...