Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első

2023. 01 27. 10:42

Orbán Viktor: – Van magyar nemzeti érdek.

Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

tovább olvasom...

Magyarország nem áll háborúban Oroszországgal

2023. 01 27. 09:54

avagy a német külügyminiszter meg elmebeteg

Annalena Baerbock… Angela Merkelt kezdjük visszasírni…

Német, zöld – ez két olyan súlyos agybaj, ami együtt valószínűleg elég nemcsak Németország, hanem a világ elpusztításához is.

tovább olvasom...

Egy magyargyűlölő aktivista

2023. 01 27. 09:44

Ha hívják a Gyurcsány-párt kampányába, ő azonnal repül, s együtt menetel Dobrev Klárával.
Fotó: origo.hu

Felért a csúcsra a luxemburgi aktivista, Marc Angel lett az Európai Parlament alelnöke. Ugyan még csak az első ciklusát tölti, ám koránál fogva és az LMBTQ-ideológiáért tett eddigi „életművét” tekintve mégsem lehet új arcként aposztrofálni. De mivel igazán komoly állami vagy parlamenti tisztséget sem hazájában, sem pedig az unióban nem töltött még be ez idáig, így ki lehet rakni a kirakatba, hisz éppen ebből kifolyólag kevésbé valószínű, hogy érintett legyen az egyre szélesedő korrupciós botrányban. Nem kockáztat vele túl nagyot az európai baloldal, ami komoly érv lehetett a háttéralkuk során.

tovább olvasom...

Ennivaló ötletek

2023. 01 27. 08:57

– avagy Európa a folyamatos elhülyülés útján jár

Az Európai Bizottság felkentjeinek most ez az egyik legfontosabb dolguk…
Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Bár annak már nincs különösebb hírértéke, hogy Európa a rohamos elhülyülés útján jár, a szomorú részleteken viszont még az edzett ember is fölkapja a fejét. Például amikor megtudja, a kontinens vezetése legújabban azon fáradozik, hogy rávegyen bennünket mindenféle tücskök, bogarak, lárvák és egyéb csúszómászók fogyasztására. Az Európai Bizottság felkentjeinek ugyanis szilárd meggyőződésük, csak így csökkenthető a túlzott méretű európai hús- és tejtermékfogyasztás. Egyébként is a rovarevés kifejezetten egészséges, állítják az entoveganizmus hívei, a tücsöknek például rendkívül magas a fehérjetartalma, és tele van értékes Omega–3 zsírsavakkal.

tovább olvasom...

Várják az új háziorvost Murakeresztúron

2023. 01 27. 08:42

12 millió forintos támogatás

Az Egészségház Murakeresztúron…

Murakeresztúr új háziorvosa 12 milliós forintos támogatást kaphat az induláshoz. A településnek 2021 novembere óta nincs állandó háziorvosa, az önkormányzat viszont szeretné elérni, hogy a lehető legjobb egészségügyi ellátásban legyen része minden ott élő embernek.

tovább olvasom...

Már Zala Vármegyei Közgyűlés volt

2023. 01 26. 14:48

Dr. Pál Attila elnök (j2) köszönetét fejezte ki valamennyi munkatársának, hogy a nehéz körülmények között is példaértékű munkát végeztek.

A Zala Vármegyei Közgyűlés 2023. január 26-án, csütörtökön ülésezett idén először a Megyeházán.

tovább olvasom...

IX. Murakeresztúri böllérfesztivál

2023. 01 26. 13:51

tovább olvasom...

Egy jó kis budapesti elitgimnázium

2023. 01 26. 11:09

Az igazgató nem hajlandó reagálni a gimnáziumi botrányra

Tüntetgetünk, tüntetgetünk, s a kenőpénzt is eltüntetjük?
Fotó: Magyar Nemzet

A Metropol által nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján félmillió forintnyi vesztegetési pénz kell ahhoz, hogy azok a diákok is felvételt nyerjenek az Eötvös József Gimnáziumba, akiknek nem sikerült az írásbeli felvételi vizsgájuk. A korrupciós botrányba keveredett igazgató, Moss László hallgatásba menekült a Mediaworks kérdései elől.

tovább olvasom...

Az egerszegi kocsmák titkai

2023. 01 26. 10:49

Lezárt akta: tiltott szerencsejáték és fegyverek

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya két személlyel szemben folytatott büntetőeljárást.

tovább olvasom...

Zalaszentgróton minden rendben?

2023. 01 26. 10:35

Baracskai József és Varju László Marcaliban vívott rezsiharcot

Baracskai József (j2), Nagy Zoltán (j3), a DK Zala vármegyei önkormányzati képviselője, Varju László (j1) Marcaliban. Balról dr. Sütő László, a somogyi város polgármestere.
Fotó: Varju László FB-oldala

Bár Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere nyilvánosan soha nem vallotta be a Demokratikus Koalícióhoz (DK) való tartozását (az önkormányzati választáson is egy nagyon-nagyon civil szervezet, a Szentgrót Most támogatásával indult) január 25-én, szerdán Varju László, a DK alelnökének társaságában felkeresték dr. Sütő Lászlót, Marcali polgármesterét.

tovább olvasom...