„Ha hiányzik a kasszából a pénz, tedd vissza!”

2022. 09 21. 08:02

Csak bukdácsol a Niedermüller Péter vezette önkormányzat

Niedermüller Péter (DK), a VII. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere kesergett minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorában. Arról beszélt, hogy a kerületvezetés a Covid-járvány kitörése óta csak bukdácsol egyik nehézségből a másikba. Igaz, magyarázta, ezzel ma szinte minden ellenzéki önkormányzat így van.

tovább olvasom...

Az árnyékkormány árnyai

2022. 09 20. 09:04

Akár Joe Biden amerikai elnök is gratulálhatna az árnyékkormány tagjainak, hiszen ő a láthatatlan emberrel is képes kezet fogni.
Fotó: badog.blog

Mint azt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke hetek óta üzente: készülnek…

tovább olvasom...

Végső búcsút vettek II. Erzsébet királynőtől

2022. 09 20. 08:49

Egy korszak véget ért…

Végső búcsút vettek hétfő este egykori rezidenciája, az ősi windsori kastély Szent György-kápolnájában II. Erzsébet királynőtől.

tovább olvasom...

Az Európai Bizottság döntésével megnyílik az út a forrásokról szóló tárgyalások gyors lezárása előtt

2022. 09 19. 10:05

Navracsics Tibor szerint a szükséges törvénymódosításokat benyújtják az Országgyűlésnek.
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Előrelépésnek tartja az Európai Bizottság vasárnapi, Magyarországot érintő döntését a területfejlesztési miniszter. Navracsics Tibor azt mondta, ezzel megnyílik az út az újjáépítési alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárása előtt.

tovább olvasom...

Elindul a hatósági áras tűzifaprogram

2022. 09 19. 09:35

Nagy István

Elindul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál. Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni – közölte az Agrárminisztérium vasárnap az MTI-vel.

tovább olvasom...

A kormány meghosszabbította a benzin- és az élelmiszerárstopot

2022. 09 19. 09:12

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b-j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében.

A benzin- és az élelmiszerárstop meghosszabbításáról döntött a kormány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember 17.-én, szombaton Budapesten, a Kormányinfón.

tovább olvasom...

Felavatták Zalaegerszegen a ZalaZONE irodaépületét

2022. 09 19. 08:31

Palkovics László (b3), Szentkirályi Alexandra (j3), Kovács Tamás, a Szabadics Építőipari Zrt elnöke (j1), Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója (j2), Vigh László, (b2) és Balaicz Zoltán (b) a ZalaZONE Ipari Park Zrt. új irodaépületének átadóján.

A járműgyártás meghatározó tényező a hazai gazdasági és ipari teljesítményben, valamint a foglalkoztatásban – mondta a technológiai és ipari miniszter Zalaegerszegen, a ZalaZONE Ipari Park irodaépületének átadásán szeptember 16.-án.

tovább olvasom...

Felderítetlen zalai gyilkosságok, bűnesetek

2022. 09 16. 09:48

Mi lesz a döglött akták sorsa?

Az 1991-ben eltűnt Fata Jenő Zalaegerszeg közismert alakja volt. 1996-ban holtnak nyilvánították…
Fotó: archív

Egy bravúros nyomozásról számolt be minap a Magyar Távirati Iroda, egy közel három évtizede elkövetett gyilkosság tetteseire derült fény:

tovább olvasom...

Magyarország útban van

2022. 09 16. 09:10

Országjelentést-készítők – avagy a politikai prostitúció

Magyarország még mindig lesz, amikor az Európai Unió már nem.

Rui Tavares, Judith Sargentini, Gwendoline Delbos-Corfield… Egy portugál úriember, egy holland és egy francia úrhölgy. Nem udvariatlanság, hogy az úriember szerepel elöl, mert időrendi sorrendet követek.

tovább olvasom...

Tájékoztató a megyei kórház működéséről

2022. 09 16. 08:13

Ülést tartott a Zala Megyei Közgyűlés

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke előtt tette le az esküt Nagy Ferenc.

A Zala Megyei Közgyűlés 2022. szeptember 15-én tartotta soron következő – negyedik – ülését.

Első napirendi pontként a Zala Megyei Közgyűlés új nem képviselő tagként Nagy Ferencet, Türje község polgármesterét megválasztotta Pénzügyi Bizottsága nem képviselő tagjának, betöltve az elhunyt Targuba Árpád helyét.

tovább olvasom...