A bíróság döntött, Varju László bűnöző

2023. 01 31. 09:10

Első fokon elítélték a DK alelnökét

A Demokratikus Koalíció „Rambojának” akcióját a Fővárosi Törvényszék bűncselekménynek minősítette.
Fotó Manidiner/Ficsor Márton

A DK, vagyis Gyurcsány Ferenc pártja alelnökének „a mai naptól papírja van arról, hogy bűnöző. Garázda cselekményét, melyet 2018 decemberében követett el, ma első fokon a Fővárosi Törvényszék bűncselekménynek minősítette” – emelte ki az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

tovább olvasom...

„Egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal”

2023. 01 30. 15:06

Orbán Viktor tárgyalása Ilham Aliyev azeri elnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Ilham Alijev azerbajdzsáni elnök (b3) plenáris megbeszélése a Karmelita kolostorban 2023. január 30-án. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3) és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j).
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

tovább olvasom...

Novák Katalin fogadta az azeri államfőt

2023. 01 30. 14:53

Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Ilham Alijev azerbajdzsáni elnököt a Sándor-palotában 2023. január 30-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában hivatalos látogatás keretében fogadta Ilham Alijevet, Azerbajdzsán köztársasági elnökét – közölte a Sándor-palota hétfőn az MTI-vel.

tovább olvasom...

Földadót vezettek be egy zalai községben

2023. 01 30. 13:40

1 hektár földadó 15 ezer forint évente.
A fotó illusztráció

Nagypáli képviselő-testülete a földadó bevezetéséről döntött. Ennek mértéke 1,5 Ft/m2/év. Adófizetésre az 1 000 négyzetméternél nagyobb területtel rendelkezők kötelezettek.

tovább olvasom...

Magasítják és kiegészítik az árvízvédelmi töltést Kerkaszentkirályon

2023. 01 30. 12:45

A fotó illusztráció.
Fotó: MTI/Varga György

A Kerka eddig részben hiányos vagy nem megfelelő magasságú árvízvédelmi töltését magasítják és egészítik ki a Zala vármegyei Kerkaszentkirályon – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

tovább olvasom...

Egy rém fontos dolog

2023. 01 30. 10:30

Brüsszel megint talált egy halaszthatatlan feladatot

A vakcinabanya vezetésével a háború kellős közepén ismét látszatdolgokkal foglalkozik az Európai Bizottság.
Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

A háború kellős közepén Brüsszel megtalálta a legfontosabb feladatát: beperel pár országot. Az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság a háború kellős közepén megtalálta a legfontosabb feladatát:az EU bíróságához fordul, hogy eljárást indíthasson néhány EU-s tagállam ellen.

tovább olvasom...

Lengyel szerint csehül áll a baloldal

2023. 01 30. 09:46

„Ameddig büszkén viseli az ellenzék hőse címet, addig nagy baj van” – állítja Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban a kesergő Lengyel László.
Fotó: YouTube/ATV Magyarország

Régen hallottuk, olvastuk már Lengyel László liberális megmondóembert, igaz, elvoltunk nélküle. A veterán gondolkodó ezúttal a Népszava hasábjain osztotta ki – a sajátjait. „Hiába tudjuk, hogy ez egy ország- és nemzetvesztő rendszer, mégsem sikerült ország- és nemzetmentőket találni. Nincs kire fogni a magyar bukást: mi vagyunk az okai.” Hozzátette, az ellenzék most még a nemzetközi körülményekre sem panaszkodhat, azok inkább kedveztek egy rendszerváltásnak. (Bizony, gondoljunk csak a guruló dollármilliókra.)

tovább olvasom...

Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első

2023. 01 27. 10:42

Orbán Viktor: – Van magyar nemzeti érdek.

Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

tovább olvasom...

Magyarország nem áll háborúban Oroszországgal

2023. 01 27. 09:54

avagy a német külügyminiszter meg elmebeteg

Annalena Baerbock… Angela Merkelt kezdjük visszasírni…

Német, zöld – ez két olyan súlyos agybaj, ami együtt valószínűleg elég nemcsak Németország, hanem a világ elpusztításához is.

tovább olvasom...

Egy magyargyűlölő aktivista

2023. 01 27. 09:44

Ha hívják a Gyurcsány-párt kampányába, ő azonnal repül, s együtt menetel Dobrev Klárával.
Fotó: origo.hu

Felért a csúcsra a luxemburgi aktivista, Marc Angel lett az Európai Parlament alelnöke. Ugyan még csak az első ciklusát tölti, ám koránál fogva és az LMBTQ-ideológiáért tett eddigi „életművét” tekintve mégsem lehet új arcként aposztrofálni. De mivel igazán komoly állami vagy parlamenti tisztséget sem hazájában, sem pedig az unióban nem töltött még be ez idáig, így ki lehet rakni a kirakatba, hisz éppen ebből kifolyólag kevésbé valószínű, hogy érintett legyen az egyre szélesedő korrupciós botrányban. Nem kockáztat vele túl nagyot az európai baloldal, ami komoly érv lehetett a háttéralkuk során.

tovább olvasom...