Régi csibészek az árnyékkormányban

2022. 09 22. 09:30

Bodnár Zoltánnak még az afrikot sem sikerült kiharapnia az ülésrúgók közül a főpolgármesteri székből.
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Dobrev Klára árnyékkormányában Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter látszik a legszínesebb egyéniségnek – már amennyire az a félhomályból kivehető. Máris szomszédra emlékeztető apró, idegesítő figurát képzeljünk el, aki volt már jegybankalelnök, dolgozott a Konzumbanknál, a CIB Banknál, a Malév Igazgatóságnál, hogy csak a lényegesebbeket említsem.

tovább olvasom...

Szalai Ádám visszavonul a válogatottól

2022. 09 22. 09:10

A kapitány búcsúzik…
Fotó: MTI/Kovács Anikó

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám bejelentette, hogy lemondja szereplését a nemzeti együttesben.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a béke legyen az elsődleges cél

2022. 09 22. 08:31

A köztársasági elnök beszéde az ENSZ Közgyűlésén

Novák Katalin idézte II. Erzsébet gondolatait: a vezetés legnehezebb formája a békét „megvívni”.

Magyarország arra sürgeti az ENSZ tagállamait, hogy az orosz-ukrán konfliktusban a békét nyilvánítsák elsődleges célnak – jelentette ki az ENSZ Közgyűlése előtt a magyar köztársasági elnök.

tovább olvasom...

Időközi voksolás a Zala megyei Nemesnépen

2022. 09 22. 08:08

Szavazategyenlőség miatt megismétlik a polgármester-választást

Vasárnap eldől, hogy ki lesz a polgármester Nemesnépen?

A júniusi időközi választáson kialakult szavazategyenlőség miatt megismétlik vasárnap a polgármester-választást a Zala megyei Nemesnépen.

tovább olvasom...

„Ez nem blöff”

2022. 09 21. 10:33

Putyin részleges mozgósítást rendelt el

Putyin azt állította, hogy a Nyugat szét akarja rombolni Oroszországot.

Részleges mozgósítást rendelt el szerdán Oroszországban Vlagyimir Putyin orosz elnök.

tovább olvasom...

Félezer fajta füge termesztésével kísérleteznek a zalai Becsehelyen

2022. 09 21. 10:06

Cseresnyés Péter is részt vett a fügék bírálatán.

Mintegy félezer fajta füge termesztésével kísérleteznek a Zala megyei Becsehelyen, ahol kedden csaknem félszáz fajta bírálatát végezték szakemberek és laikusok; azokat a változatokat keresték, amelyek kereskedelmi forgalomba vagy további feldolgozásra kerülhetnek.

tovább olvasom...

Novák Katalin a Zsidó Világkongresszus elnökével is tárgyalt New Yorkban

2022. 09 21. 09:51

Novák Katalin több zsidó szervezet vezetőjével találkozott New York-ban. Az államfő mellett jobbról Ekler Gergely, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője, Altusz Kristóf, Novák Katalin külügyi tanácsadója, balról Takács Szabolcs washingtoni magyar nagykövet.

A Zsidó Világkongresszus elnökével, valamint több nemzetközi és amerikai zsidó szervezet vezetőjével is találkozott egyesült államokbeli hivatalos látogatásának első napján Novák Katalin magyar köztársasági elnök, aki helyi idő szerint kedden reggel részt vett az ENSZ Közgyűlése 77. ülésszak magas szintű politikai hetének megnyitóján.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a világ női állam és kormányfői példát mutathatnak

2022. 09 21. 09:33

A köztársasági elnök beszéde New York-ban

Novák Katalin példaként említette a magyar családpolitika elemeit. Az államfő mellett balról Ekler Gergely, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője, jobbról Altusz Kristóf, Novák Katalin külügyi tanácsadója.

A nők értenek a válságkezeléshez, anyaként rendelkeznek ezzel a tapasztalattal, és képesek közösségeket összetartani – hívta fel a figyelmet Novák Katalin köztársasági elnök az ukrajnai háborúra is utalva az ENSZ női állam- és kormányfőknek szervezett New York-i fórumán helyi idő szerint kedden.

tovább olvasom...

Búcsú Papp Zoltántól, a ZTE labdarúgójától

2022. 09 21. 09:02

Az 1971/72-es NB I B-s bajnokságban szereplő ZTE-ben az alsó sorban jobbról a második.

Hatvankilenc éves korában elhunyt Papp II. Zoltán, a ZTE egykori labdarúgója. Zalatárnok, ez a kis zalai falu ontotta egykor a tehetségeket labdarúgásban. Elég csak Papp Antalra, a ZTE 1960-as, 70-es évek kitűnő középhátvédjére gondolni. S követte őt a ZTE-hez öccse, Papp Zoltán is. Papp Tóni, a testvér néhány évvel ezelőtt búcsúzott e földi világtól, s most az a szomorú feladat vár a krónikásra, hogy öccse, Papp II. Zoltán labdarúgó pályafutását idézze fel.

tovább olvasom...

Tovább „ketyeg” a vízóra Nagykanizsán

2022. 09 21. 08:22

– avagy mikor robban az időzített bomba?

Az ÉVE-frakció tagjai nem szavazták meg a vízmű átadását.
Fotó: archív

A nagykanizsai közgyűlési többséget adó Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) frakciója egyhangúlag úgy döntött: a Dél-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt.-t nem veheti át az állam. Ez volt a hétfőre összehívott, majd keddre áttett azonnali soron kívüli közgyűlés egyik legjelentősebb döntése.

tovább olvasom...