Novák Katalin: a valódi szabadság az, ha nem kell a fősodorral tartani

2022. 09 27. 11:22

A magyar államfő előadása a Benedictine College keresztény egyetemen

A magyar családpolitikáról is beszélt a köztársasági elnök.

Az emberi élet védelméről, a családok támogatásáról és a valódi szabadságról beszélt a magyar családpolitika és saját konzervatív értékválasztása alapján Novák Katalin köztársasági elnök a Kansas állambeli Benedictine College keresztény egyetemen egyesült államokbeli látogatásának 7. napján, hétfőn.

tovább olvasom...

A kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak

2022. 09 27. 11:06

Gulyás Gergely (j) és Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnöke a szövetség közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak és mindenkivel tárgyalni fog, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése jövőre is fennmaradhasson, cserébe pedig mindenkitől takarékosságot várunk el – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) (Zalaegerszeg és Nagykanizsa is tagja) közgyűlését követően megtartott sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

tovább olvasom...

Isten-, család- és életigenlő szabadság

2022. 09 27. 10:53

Novák Katalin a Los Angeles-i magyaroknál

Kaliforniai találkozás Mel Gibsonnal, az Oscar és Golden Globe díjas színésszel, filmrendezővel producerrel is.

Isten-, család- és életigenlő szabadságot ajánlott a San Fernando-völgyi magyarok figyelmébe a magyar köztársasági elnök egyesült államokbeli körútjának utolsó kaliforniai programján.

tovább olvasom...

Szent István alapította bencés monostor maradványait tárták fel Zalaváron

2022. 09 27. 10:32

A feltárás kezdetén.

A Szent István király által 1019-ben alapított bencés monostor maradványait tárták fel a szakemberek Zalavár-Várszigeten az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) támogatásával zajló idei ásatáson. Az eredmények bepillantást engednek a Karoling- és az Árpád-kor történetének jelentős fejezeteibe – tájékoztatta az ELKH kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Megújult Zalaegerszeg belvárosának legnagyobb közparkja

2022. 09 27. 10:05

Közel 300 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból valósult meg a parkrekonstrukció.

Csaknem 300 millió forintos támogatással teljesen megújult Zalaegerszeg belvárosának legnagyobb, közel nyolchektáros közparkja, a Vizslapark – tájékoztatta a zalai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

Aggódunk Bencéért

2022. 09 27. 09:02

Jávor Benedek, az MSZP–Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az elhülyülés újabb tünetei jelentkeztek a harmadik éve brüsszeli jutalomüdülésen tartózkodó Jávor Benedeken. „A kormány szereti azt hazudni, hogy a békét támogatja. De nem” – tájékoztat közösségi oldalán a megroggyant zöldember, majd tételesen felsorolja az „oroszpárti” Orbán-kabinet bűneit: „Teljes családok megkínzását és tömegsírba lövését támogatja. Gyerekekkel teli színházak vagy szülészetek lebombázását támogatja. […] Háborús bűnösöket és háborús bűnöket támogat” stb.

tovább olvasom...

Csaknem négymilliárd forintos foglalkoztatási program indul Zala megyében

2022. 09 27. 08:56

Hat éven át tart majd a program.
Fotó: Zalatáj

Zala megye foglalkoztatási szintjének növelésére hat éven át tartó, csaknem négymilliárd forint támogatással megvalósuló program indul, amely több mint 2500 embernek segítheti az elhelyezkedését – közölte a Zala Megyei Önkormányzat a pályázat konzorciumvezetőjeként az MTI-vel.

tovább olvasom...

Micsoda győzelem

2022. 09 26. 10:03

Csodálatos este volt…
Fotó: MTI

Régen esett ennyire jól győzelem, mint éppen ez, a németek ellen. Azok ellen a németek ellen, akiknek – származásom okán – mindig is drukkoltam, ha nem Magyarországgal játszottak.

tovább olvasom...

A polgármester nyílt levele a nagykanizsaiaknak

2022. 09 26. 09:52

Balogh László: – A várost uraló perc-emberkék csak a jelen pillanatot akarják megnyerni.
Fotó: Media1

A legutóbbi napok történései, a soron kívüli közgyűlés kapcsán nyílt levelet jelentetett meg Balogh László, Nagykanizsa polgármestere közösségi oldalán.

tovább olvasom...

Giorgia Meloniék sima győzelme várható az előzetes adatok szerint Olaszországban

2022. 09 26. 09:04

Ursula von der Leyenék mocskos eszközei

Matteo Salvini, Silvio Berlusconi és Giorgia Meloni a jobboldali pártok kampányzáróján Rómában 2022. szeptember 22-én.
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

A jobboldali szövetség győzelmét jelzik a vasárnap tartott olasz parlamenti választáson az urnazárás után nyilvánosságra hozott, a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérések. A Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI), Silvio Berlusconi Hajrá, Olaszország! pártja, valamint a Matteo Salvini vezette Liga alkotta jobboldali koalíció a szavazatok 41-45 százalékát szerezte meg, ami úgy tűnik, bőven elegendő lesz a kormányalakításhoz.

tovább olvasom...