Kormányzati segítség az önkormányzatoknak

2022. 09 29. 09:52

A takarékosabb működés is elengedhetetlen

Balról a második Balogh László, Nagykanizsa, jobbról a második Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésén.

A napokban a Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjaival a településeket érintő aktuális kérdésekről egyeztettünk, de sor került egy konzultációra is dr. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterrel, dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkárral, Steiner Attila energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárral és Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkárral.

tovább olvasom...

A magyar futball jövője!

2022. 09 29. 09:46

A kissrácok hála Istennek úgy cseperedhetnek fel, hogy egy megalkuvást nem tűrő nemzeti csapatot ismerhetnek meg, amely bármely ország legjobbjaival is felveszi már a versenyt. Ezért pedig hála mindazoknak, akik jelenleg alkotják ezt a közösséget.

tovább olvasom...

Szijjártó: kiemelten fontos a Török Áramlat biztonsága

2022. 09 29. 09:39

Nehogy az Északi Áramlat sorsára jusson…

Szijjártó Péter rátapintott a lényegre…
Kép: Szijjártó Péter FB-oldala

A Török Áramlat gázvezeték biztonsága kiemelten fontos Magyarország számára – jelentette ki Szijjártó Péter azon a tanácskozáson, amelyen Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) energiaügyi miniszterei vesznek részt szerdán a kazahsztáni Almatiban.

tovább olvasom...

Most Manfred Weber fenyegette meg Olaszországot

2022. 09 29. 09:09

Weber (balról) saját csapdájába esett.
Fotó: MTI/EPA

Manfred Weber kifejtette: akkor kapja meg Olaszország az uniós újjáépítési forrásokat, ha Meloni Mario Draghi – a távozó olasz kormányfő – reformjait valósítja meg. Weber szerint Silvio Berlusconi Európa-párti politikus, párttársai szerint viszont fasisztáknak tart bakot.

tovább olvasom...

Mint Sargentini…

2022. 09 29. 08:54

Kálmán Olga, a DK képviselője felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Orbán Viktor miniszterelnököt faggatta Kálmán Olga, a DK parlamenti frakciószóvivője minap az azonnali kérdések órájában. – Meddig folytatják minden létező eszközzel az élelmiszerárak emelését? Mikor lesz ennek már vége, miniszterelnök úr? – érdeklődött a honanya, mire a kormányfő: – Akkor, amikor a szankcióknak. Amint vége van a szankcióknak, azonnal csökkenni fognak az élelmiszerárak. – A felelet nem elégítette ki az ellenzéki asszonykát. – Nem válaszolt a kérdésre, hogy mikor lesz vége az élelmiszerár-drágulásnak. Úgyhogy akkor én majd elmondom – bújt ki belőle az ATV-s kihallgatótiszt. – Akkor lesz vége, amikor vége lesz az Orbán-kormánynak – rövid hatásszünet. – Éppen ezért alakította meg Dobrev Klára az árnyékkormányát.

tovább olvasom...

S mit csinál az Európai Unió?

2022. 09 29. 08:46

Szlovákia kész segíteni a schengeni határ védelmében Magyarországnak és Szerbiának

Eduard Heger (a képen) és Roman Mikulec rátapintott a lényegre.
Fotó: ma7.sk

Következetesen védeni kell a külső schengeni határokat az illegális migrációtól, s Szlovákia kész segíteni ebben Magyarországnak és Szerbiának – jelentette ki újságírók előtt Eduard Heger szlovák miniszterelnök és Roman Mikulec belügyminiszter a pozsonyi kormány szerdai ülése után.

tovább olvasom...

Mit kerestek amerikai helikopterek az Északi Áramlat 2 felett?

2022. 09 29. 08:22

Egyre érdekesebb az eset. Ez vár a Török Áramlatra is?

A BNN Newsroom a következőket közölte: „Szeptember 2-án egy FFAB123 hívójelű amerikai helikopter légi tevékenységet végzett. A légiforgalomfigyelő szerint aznap hat légi jármű használta ezt a hívójelet, amelyek közül hármat sikerült azonosítani a farokszámuk alapján. Mindegyikük Sikorsky MH-60S helikopter”.

tovább olvasom...

Nigériai csalót hallgattak ki a rendőrök Lentiben

2022. 09 29. 08:08

A rendőrség csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki és vette őrizetbe a nigériai férfit.

Madridban fogtak el egy nigériai állampolgárt, és szerdán Lentibe szállították, mert egy ottani cégnek csalással több mint egymillió forintos kárt okozott – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Körözött Ferrarit foglaltak le Letenyén

2022. 09 29. 07:58

Fotó: police.hu

Cseh rendszámmal akart Horvátország felől belépni Ferrarijával egy magyar férfi, de körözés miatt az autóját lefoglalták – tette közzé a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

„Az ajtó, amelyik Magyarországra nyílik, soha ne csukódjon be”

2022. 09 28. 14:08

Novák Katalin: Magyarország a demokráciáért küzd, azért, hogy az emberek dönthessenek arról, miként élnek

Novák Katalin előadása a katolikus egyetemen.

A magyar családpolitika alapvetéseiről, az ehhez kapcsolódó kormányzati intézkedésekről, a támogató és ösztönző lépésekről, valamint a szabad döntés jogáról beszélt Novák Katalin köztársasági elnök az Ohio állambeli Franciscan University katolikus egyetemen kedden, egyesült államokbeli látogatásának zárónapján.

tovább olvasom...