Van gyomruk hozzá…

2023. 02 14. 09:17

Kedves Föőr Gábor! Szükség van ezekre a kegyeletsértő kommentekre? Vagy csak nem kaptatok guruló dollárokat a kiszűrésükre?

Ehhez azért valami különleges gyomor és lelki állapot kell. A zalai Föőr Gábor vezette frisshirek.hu internetes oldalán a február nyolcadiki, tragikus végű zalaegerszegi vonatgázolás kapcsán sok hozzászólás jelent meg. Köztük számos undorító.

tovább olvasom...

És az Egyesült Államokat ki ítéli el?

2023. 02 13. 15:45

Joe Biden amerikai elnök megígérte… S úgy is lett…
Fotó: MTI

Az amerikai képviselőház határozatban ítélte el Kínát csütörtökön, az amerikai szuverenitás megsértésével és a nemzetközi közösség félrevezetésével vádolva az ázsiai nagyhatalmat az Egyesült Államokban lelőtt kínai hírszerző léggömb körül kialakult vita részeként.

tovább olvasom...

Hazánkba látogatott a kirgiz köztársasági elnök

2023. 02 13. 15:19

Novák Katalin: a közép-ázsiai országokkal való kapcsolat Magyarország számára kiemelten fontos

Novák Katalin köztársasági elnök (b2) katonai tiszteletadással fogadja Szadir Zsaparov kirgiz államfőt (b) az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2023. február 13-án. Mellettük Varga Judit igazságügyi miniszter (b3) és Ekler Gergely, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője (b4).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A közép-ázsiai országokkal való kapcsolat Magyarország számára kiemelten fontos, van potenciál Magyarország és Kirgizisztán gazdasági kapcsolataiban – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Szadir Zsaparov kirgiz köztársasági elnökkel tartott hétfői sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában Budapesten.

tovább olvasom...

„Sajnálom Nagykanizsát!”

2023. 02 13. 14:54

Avagy mit gondolnak a polgárok a közgyűlési „munkáról”?

Balról Kanizsai József, Balázs Ádám és Bodó Tamás.

A nagykanizsai közgyűlés stílusa, hangvétele egyre durvább, s bár minden alkalommal azon morfondírozunk, hogy vajon van-e még lejjebb, a képviselők mindig tudnak újabb meglepetéssel szolgálni és megmutatni: van…

tovább olvasom...

Hazatértek kanizsai hőseink is

2023. 02 13. 14:34

„Küldetés teljesítve! Újra itthon!”

A HUNOR Mentőszervezet Bravo alegységének néhány tagja – az álló sorban balról az 5. Deme Dávid, mellette (jobb kezénél) guggol Horváth Péter.
Fotó: HUNOR

Ezt február 13-án, hétfőn éjszaka, 1:14-kor írta ki Facebook-profiljára Deme Dávid tűzoltó zászlós, aki bajtársával, Horváth Péter tűzoltó főtörzsőrmesterrel (mindketten a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgálnak) a magyar HUNOR Mentőszervezet tagjaiként részt vett a törökországi földrengés túlélőinek mentésében. Antakya városában dolgoztak, s itthon most hősökként ünneplik őket – mert azok is.

tovább olvasom...

Tapsra vártak Brüsszelben „Európa demokratái”

2023. 02 13. 10:23

Miért kellett volna a magyar kormányfőnek tapssal köszöntenie a topis szexzongoristát?
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Levegőért kapkod a magyar liberális tábor szervilisebbik fele, amiért Zelenszkij ukrán elnök brüsszeli bevonulását nem tapsolta meg Orbán Viktor miniszterelnök. Hallatlan! (Mellesleg az osztrák kancellár és a román elnök sem, de rájuk nem térnek ki. Nekik csak Orbánnal van bajuk.) „Az, hogy nem tapsolt, hozzá méltó sutyerák kicsinyesség” – írja közösségi oldalán Bojár Iván András tánc- és illemtanár. (Demszky Gábor egykori városarculati tanácsnokának nevét nem a rengeteg esze miatt jegyeztük meg annak idején – gyermekmolesztálási ügye miatt emlékszünk az arrogáns szabad demokratára.) Párttársa, Bauer Tamás sem tud napirendre térni az ominózus jeleneten. „Nagy felzúdulást okozott nálunk, hogy Orbán miniszterelnök nem tapsolta meg az Európai Tanács brüsszeli üléstermébe bevonuló Zelenszkijt, és a kormány- és államfők közös fotóján is úgy állt a többiek között, mint aki idegenként odacseppent – füstölög a ceremóniamester. – Hogyne lett volna idegen ott, ahol Európa demokratái Ukrajna elnökét ünnepelték?”

tovább olvasom...

„Figyeld, Budapesten hamarosan zavargások lesznek!”

2023. 02 13. 09:50

Színes forradalmat akarnak kirobbantani a CIA provokátorai?

A kívülről szervezett és irányított „forradalom”.
Fotó: PestiSrácok

Amerikai tisztviselők és civil szervezetek az „USAID” vezetésével lépnek fel Magyarországon. Az ilyen tevékenységek általában a színes forradalom előfutárai, „figyeld, hamarosan zavargások lesznek Budapesten, mindig ugyanazt csinálják” – olvasható több publikációban is, ami a napokban jelent meg a világhálón.

tovább olvasom...

„Hülye DK-s, DK-s hülye”

2023. 02 13. 09:28

Gyurcsány Ferenc IQ-bajnok hívével, Oláh Lajossal.
Fotó: Ripost/Bánkúti Sándor

Eddig is tudtuk, hogy nem Oláh Lajos a legélesebb kés Gyurcsány amúgy is elég csorba szerszámokkal teli fiókjában. Jellegtelen, buta, cserébe közepesen hazug figurának ismertük. Most kiderült: nagyon buta és rendkívül hazug.

tovább olvasom...

Nagy nevettetők a DK-televízióban

2023. 02 13. 08:16

Kálmán Olga független-objektív extévés egyik vendége Gréczy Zsolt magvető volt.
Fotó: Facebook/DK TV

Már a DK-televízió vendégeinek névsora is derűs időtöltést ígért az elmúlt pénteken. Ezúttal Kálmán Olga független-objektív extévés, Vágó (Fele sem igaz) István nyugállományú kvízmester, Gréczy Zsolt magvető és Czeglédy Csaba gyanúsított haramia osztotta az észt. Nekem legjobban az tetszett, amikor Márki-Zay Péter munkásságát elemezték, különös tekintettel a volt miniszterelnök-jelölt totális alkalmatlanságára, illetve „Fidesz-ügynöki” tevékenységére, amellyel megágyazott a kormánypártok újabb kétharmados győzelméhez. (Érdekes, én amennyire emlékszem, Márki-Zay mintha az egyesült ellenzék egyetértésével szállt volna ringbe. Maga Láriferi is Kapitánynak nevezte.)

tovább olvasom...

75 milliót loptak egy nagykanizsai családi házból

2023. 02 10. 14:22

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy három évvel ezelőtt indult nyomozás végére tettek pontot.

tovább olvasom...