Kerékpárost gázoltak halálra Zalában

2022. 10 07. 09:01

Meghalt egy kerékpáros, akit személyautó gázolt el péntekre virradó éjjel a Zala megyei Liszó közelében – közölte a police.hu oldalon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

Ingyen rendelő és 1 millió forint jutalom

2022. 10 07. 08:57

Új háziorvost keresnek Murakeresztúrra

Fogorvos, gyógyszertár van, már csak az állandó háziorvos hiányzik…

Az önkormányzat ingyen ajánlja fel az új háziorvosnak a település felújított rendelőjét, és a nyertes pályázót egymillió forinttal is jutalmazzák.

tovább olvasom...

A látnok?

2022. 10 06. 08:15

Bárcsak ne lenne igaza…

Tizenkilenc évvel ezelőtt mondta ezt Csurka István író, a MIÉP elnöke. Bárcsak ne lenne igaza, de a dolgok sajnos úgy alakulnak, ahogy jövendölte…

tovább olvasom...

Gyász, műgyász

2022. 10 06. 08:10

Állítólag el akarja adni az árnyékpár a villát… Lelkiismeretfurdalás? Na, ne!
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A gyűlölet néha a saját csapdájába esik.

tovább olvasom...

A gyásznap is a dicsőséges múltra emlékeztet

2022. 10 06. 07:58

Az Aradon kivégzett 13 vértanú.

1849. október 6.-án bő aratása volt Aradon a halál angyalának. A várbörtön komor udvarán német vezényszavak visszhangzottak, pattogtak, mint gellert kapott puskagolyók a kövezeten, s érkeztek sorbana halálra ítéltek: Aulich Lajos, Damjanich János, Knézich Károly, Lahner György, gróf Leiningen-Westerburg Károly, Nagy Sándor József, Pöltemberg Ernő, Török Ignác, gróf Vécsey Károly, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Lázár Vilmos és Schweidel József, a magyar szabadságharc hős tábornokai.

tovább olvasom...

Müller

2022. 10 05. 15:28

tovább olvasom...

Takarékossági intézkedésekről döntött Nagykanizsa közgyűlése

2022. 10 05. 11:13

Az egyfős többségben lévő ÉVE-frakció javaslatát fogadták el

Bezárásokról, szüneteltetésekről döntött az ÉVE-frakció.
Képernyőfotó: YouTube

Egyéb napirendek mellett takarékossági intézkedésekről is tárgyalt szerdán – soron kívüli ülésén – Nagykanizsa közgyűlése, amely egyes intézmények működésének szüneteltetéséről rendelkezett.

tovább olvasom...

Opti-Lent Optika

2022. 10 05. 09:19

tovább olvasom...

Összetört a harangozó

2022. 10 04. 09:02

Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselője. Még a végén dolgoznia kell. Juj!
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Távozik az MSZP-ből Ujhelyi István, a párt EP-képviselője. „Hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája után írom ezeket a sorokat” – olvashatjuk a bánatos harangozó szívszorítóra tervezett levelében. „Valami összeragaszthatatlanul eltört. (…) Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat.” A monológból az önmarcangoló emlékezés sem hiányzik: „Próbáltam felrázni a közösségünket az elmúlt években, a legutóbbi sokkoló mértékű választási vereség után.” (Esély néven új felekezetet tervezett, de kiröhögték. „Nem a sezlonokat kell lecserélni, ha deficites az örömtanya.”)

tovább olvasom...

Egy fáklyaláng

2022. 10 03. 10:11

Lendvai Ildikó, a rendszereken átívelő jósnő.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Ismét szatirikus énjével állt elő a Népszavában Lendvai Ildikó, a szocialisták ciklusokon átívelő nagyasszonya. A szerző a korabeli Szabad Nép fáradhatatlan munkáslevelezőjére hajaz, aki – bár senki nem kérte rá – rendszeresen leszállt közénk, hogy fáklyalángjával figyelmeztessen, mennyire rossz úton járunk. (Elolvasván a szatirikusnak szánt írást, mélyen egyetértettem a kommentelővel: „Akkor már inkább Bangóné – ő legalább sosem akar vicces lenni.”)

tovább olvasom...