Kábítószernövény-termesztőket fogtak el Zalában

2022. 10 18. 09:00

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon indult eljárás.
Fotó: Zalatáj

Három férfit vettek őrizetbe Zala megyében, mert Zalabér közelében nagy mennyiségben termesztettek kábítószernek való kendert – közölte a megyei rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Csúcstechnikával rendelkező Hiúz Zalaegerszegről

2022. 10 17. 10:53

Meggyengített katonai képesség újul meg hazai ipari bázison

A 45 tonnás gyalogsági harcjármű jelenleg a legmodernebb a világon.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 2016-ban elindított Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési program újabb mérföldkőhöz érkezett, október 15-én átadták a Magyar Honvédségnek a KF41 Lynx, magyarul Hiúz lánctalpas gyalogsági harcjármű első példányát. A 45 tonnás monstrum a védettséget, a tűzerőt és a gyorsaságot egyesíti a XXI. századi technológiával.

tovább olvasom...

„Az örökséget gyarapítva kell tovább vinnünk”

2022. 10 17. 10:44

A díjazottak, s a vezetők (balról), ülő sor: Bella Attila, dr. Horváth Ágnes, dr. Tüske Róbertné, Kereséné Fülöp Katalin, Illés Fanni, Holczerné Megyes Gabriella Erzsébet, Kotnyek Gáborné, Csúvár Csaba, ifj. Horváth Károly, hátsó sor: Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Nagy Bálint országgyűlési képviselő, államtitkár, dr. Navracsics Tibor, dr. Pál Attila, dr. Sitfter Rózsa főispán, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.
Fotó: Pezetta Umberto/Zalai Hírlap

  1. október 15-én, szombaton tartotta ünnepi közgyűlését Zala Megye Közgyűlése.

tovább olvasom...

Ukrajna „hálája” Magyarországnak

2022. 10 14. 10:12

Útban volt a munkácsi vár turulszobra

Az Európai Unióba igyekvő Ukrajna „európai” lépése a turulszobor eltávolítása.
Fotó: Bereczky Tamás

„Mélységesen megdöbbentő és felháborító a Munkácsi Városi Tanács végrehajtó bizottságának mai döntése, miszerint a munkácsi várból eltávolítják a város jelképének számító, 2008-ban eredeti formájában helyreállított millecentenáriumi turulszobrot” – közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára lapunkhoz eljuttatott közleményében. Hozzátette: „Még inkább megdöbbentő, hogy a szobrot rekordidő alatt, délutánra már el is távolították.”

tovább olvasom...

Orbán, élőben

2022. 10 14. 08:39

Orbán Viktor: – Mi a magyarok oldalán állunk.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Áll a bál Berlinben. Nekiment a német hivatalosság a Berliner Zeitung főszerkesztőjének, amiért újságja (a Cicero havilappal közösen) sajtórendezvényen látta vendégül a magyar miniszterelnököt a német kancellárnál tett látogatása másnapján. (Micsoda? Meghívni, hogy elmondja a gondolatait? Nehogy már! Majd ők megmondják, mi Orbán Viktor véleménye.) Thomas Kurianowicz azonban kijelentette, jó volt meghallgatni a miniszterelnök álláspontjait, belépni a gondolatvilágába, érvelési logikájába, egy konfrontatív és kritikus vitahelyzetben megpróbálni megérteni cselekedeteinek indítékait. Hozzátette, a német véleményalkotás Kelet-Európa kapcsán nem a tudáson, inkább az érzéseken és a feltételezéseken alapul.

tovább olvasom...

Horváth Jácint, az önfényezés nagykanizsai mestere

2022. 10 13. 11:15

Horváth Jácint közösségi oldalán számolt be újraválasztásáról.

Horváth Jácint, a nagykanizsai közgyűlés, annak ÉVE-frakciójának (Éljen VárosuNk) Egyesület) tagja október 12-én, szerdán egy kis cikket jelentetett meg közösségi oldalán. Ebben büszkén számolt be arról, hogy a Régiók Európai Bizottsága baloldali frakciója ismét megtisztelte bizalmával. Betűhűen közöljük a hírt, mert Horváth úr az országgyűlési képviselő-választás előtt (április 3-án aztán alulmaradt Cseresnyés Péterrel szemben – a szerk.) makacsul ragaszkodott azon véleményéhez, hogy a Zalatáj kiragadja szövegkörnyezetéből egyes mondatait, ami félreértésre adhat okot. Nos, most annyira vigyázunk arra, hogy a teljes szöveg csorbítatlanul megjelenjen, hogy még a sor- és szóközök elhelyezkedésén sem változattunk.

tovább olvasom...

A dollárbaloldal teljesíti Brüsszel LMBTQ-ideológiai megrendelését

2022. 10 13. 08:56

Előbújt egy „sokszínű” ellenzéki képviselőcsoport

A büszke csapat néhány tagja.
Fotó: Facebook

Huszonegy baloldali képviselő csatlakozott ahhoz a parlamenti képviselőcsoporthoz, amely az LMBTQ-közösségek érdekvédelmét szolgálja. A Védett Társadalom Alapítvány szerint az ellenzék frakcióközi LMBTQ-csoportja színtiszta politikai importtermék, amely a társadalmi csoportok közötti árkokat még inkább elmélyíti.

tovább olvasom...

Beolvasott Putyinnak

2022. 10 13. 08:44

Világpolitikával foglalkozik, de még egy kerületet sem tud igazgatni

Midőn minden oroszok Putyinja elolvasta Baranyi Krisztina levelét, forogni kezdett vele a világ. Elérkezett a vég…
Fotó: Havran Zoltán

Nem elég a reá nehezedő nemzetközi nyomás, immár maga Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere is beolvasott Vlagyimir Putyinnak a minap. (S ha már klaviatúrához ült, természetesen a magyar kormányzatról is leszedte a keresztvizet a karakán önkormányzati asszonyka.)

tovább olvasom...

Háromszázmillió forintból fejleszti eszközparkját a hévízi kórház

2022. 10 13. 08:00

Nem csak a csodálatos adottságú tó, hanem a kórház fejlődő eszközparkja is segíti a gyógyulást.

A járóbeteg-szakellátás fejlesztésére elnyert csaknem 292 millió forintból fejleszti eszközparkját a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház – tájékoztatta a hévízi egészségügyi intézmény szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Háromnál tart az amerikai nagykövet, de mi nem lövünk

2022. 10 12. 14:57

Az amerikai nagykövet nem tudja hol húzódik a határ a vendégjoggal történő élés és visszaélés között.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyílt levél David Pressman úrnak

Tisztelt Nagykövet Úr!

Nem tudom, ismeri-e a viccet, mely szerint az egyszeri cowboy lóháton viszi haza újdonsült feleségét. A ló megbotlik egyszer, mire a cowboy csak annyit mond: egy. Aztán megbotlik még egyszer, mire a cowboy annyit mond: kettő. A harmadik megbotlásnál előkapja a stukkert és agyonlövi a lovat. Újdonsült felesége kérdésére, hogy miért kellett agyonlőni szegény lovat, csak annyit mond az asszonynak: egy.

tovább olvasom...