Búcsú Farkas Imrétől

2023. 02 21. 11:28

Lépésről lépésre haladt előre a ranglétrán.

89 éves korában elhunyt Farkas Imre, az egykori Zalahús Rt. elnök-vezérigazgatója, Zalaegerszeg Díszpolgára, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetettje, sok más elismerés birtokosa.

tovább olvasom...

A „lóvessző” szakértője is értékelt

2023. 02 21. 11:07

Az a megélhetési „politikus” kritizál, aki összetarhált adományokból vett magának lakást Bécsben.
Fotó: Havran Zoltán

Nemcsak a pártok, maga Hadházy Ákos független honatya is véleményezte Orbán Viktor évértékelő beszédét: „A mai beszéd egy mondatban: Orbán egy gonosz ember, és arra biztatja a magyarokat is, hogy legyenek önzőek, és ne foglalkozzanak másokkal.”

tovább olvasom...

Terrorelhárítók fogtak el Zalaegerszegen egy lövöldözőt

2023. 02 21. 10:17

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Zalaegerszegen 2023. február 20-án. A TEK munkatársai egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott.
Fotó: MTI/Katona Tibor

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai vitték ki társasházi lakásából hétfőn azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott – közölte a police.hu oldalon a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK).

tovább olvasom...

Lezárult a Kormányablak-ügyintézői képzés VII. üteme

2023. 02 21. 10:10

A képen középen dr. Sifter Rózsa, dr. Domokos Péter, a képzést sikeresen elvégzett kormánytisztviselők, járási hivatalvezetőik és ügyfélszolgálati mentoraik láthatóak.

A KÖFOP-2.1.3–VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú, „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” elnevezésű projekt keretében 2023. január végével lezárult a Kormányablak-ügyintézői képzés VII. üteme, amely 2022. november 15-én kezdődött.

tovább olvasom...

A mértantudományok új zsenije

2023. 02 21. 09:57

A német külügyminiszter szenzációs felfedezése

Aki ennyire ért a fokokhoz, akár külügyminiszter is lehet.

Annalena Baerbock német külügyminiszter a müncheni biztonsági konferencián kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek 360 fokos fordulatot kellene végrehajtania politikájában.

tovább olvasom...

Meghalt Lendvai Miklós

2023. 02 20. 14:27

48 éves lett volna a ZTE egykori labdarúgója

Az utóbbi időben elfordult a labdarúgástól.

Most érkezett a szomorú hír: 48 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Lendvai Miklós, a ZTE sajátnevelésű labdarúgója.

tovább olvasom...

Major Veronika aranyérmes légpisztolyban Kairóban

2023. 02 20. 13:17

A keszthelyi sportlövő sikere a világkupán

Jól kezdte az évet a keszthelyiek büszkesége, ezúttal Kairóban győzött.
Fotó: Magyar Sportlövők Szövetsége

Major Veronika megnyerte a légpisztoly versenyszámot a sportlövők kairói világkupa-versenyén.

tovább olvasom...

Most akkor ki a hülye?

2023. 02 20. 11:01

Timmermans elvtárs után szabadon

Timmermans: „Hiszen ők sem hülyék…”
Fotó: politic.karpat.in.ua

Nem csitul az ellenzék jajveszékelése a debreceni akkumulátorgyár építése miatt. Katasztrófa-elméletekkel állnak elő, egyre durvább akciókkal próbálnak keresztbe tenni a beruházásnak.

tovább olvasom...

Rekedt, cincogó egerek…

2023. 02 20. 10:42

Gyöngyösi Márton a kaméleont megszégyenítő átváltozóbajnok. Egy brancsba tartoznak…
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor február 18-án, szombaton tartott évértékelője után az ellenzéki pártok természetesen bonckéssel estek neki a miniszterelnök beszédének. Erről alább olvashatnak majd egy összefoglalást. Nekem különösen a Jobbik nevében megnyilatkozó Gyöngyösi Márton szózata tetszik. Ez a kaméleont megszégyenítő átváltozóbajnok már nem emlékszik arra, hogy pártja elégetette az EU zászlaját azzal a felkiállítással, hogy „Égjen az Európai Unió!

tovább olvasom...

Egy régi motoros, egy igazi elvtárs…

2023. 02 20. 10:01

Járta a vidéket, igét hirdetett, lelket öntött a kesergő szocialista szavazókba.
Fotó: MTI/Soós Lajos

Immár Nyakó István is csatlakozott Ujhelyi István nemrég alapított Esély Közösségéhez. Ezt maga a felekezet megálmodója jelentette be minapi közleményében, hozzátéve: „Nyakó István mozgalmi, társadalomszervezői tapasztalata, szociáldemokrata elkötelezettsége, hazafisága és a társadalmi igazságtalanságok felszámolása iránti harcos elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen.” (Veretes jellemzés, a korabeli Szabad Népben is megállná a helyét.) Nyakó 1989-ben lépett be az MSZP-be, számos pozíciót vállalt, volt országgyűlési képviselő, egy időben a szocialista parlamenti frakciószószóló tisztet is ő vitte – szép, cirkalmas mondatokban próbálta megmagyarázni az éppen országló MSZP épületes ökörségeit. (Később azt magyarázgatta, hogyan keveredett feleségével egy sokmilliós útiköltség-elszámolási gubancba; valami harminchatmillió forintot markoltak föl, miután „tévedésből” mindketten zsebre tették a térítési pénzeket.)

tovább olvasom...