Június 11-én lesz az időközi választás Pacsán

2023. 03 28. 10:05

Június 11-én polgármestert és képviselőket választanak Pacsán.
Fotó: archív

A Zalatáj érdeklődésére arról tájékoztatta lapunkat dr. Benedek Karolina, Pacsa jegyzője, hogy március 27-én összeült a Helyi Választási Bizottság, amely 2023. június 11-re tűzte ki az időközi választást. Az ezzel kapcsolatos nyilvános anyagokat a helyben szokásos módon, azaz a helyi hirdetőtáblára és a www.pacsa.hu honlapra töltik fel folyamatosan.

tovább olvasom...

Hogyan lesz igazán dal egy dal?

2023. 03 28. 09:53

Minden adott, csak a lényeg hiányzik

Az MTVA produkciója látványos, dicséretes. Csak éppen az a bizonyos emlékezetes dal nem akar megszületni. Ám ez már nem a támogatón múlik.
Fotó: MTVA

Megy a Dal… Az MTVA által támogatott tehetségkutató. Szinte csak jót tudok írni erről a kétségkívül látványos műsorról.

tovább olvasom...

Különleges koncerttel emlékeznek Cziffra Györgyre pénteken Zalaegerszegen

2023. 03 28. 09:35

Negyven évvel ezelőtt óriási zenei élmény volt Cziffra György zalaegerszegi koncertje.
Fotó: Kresz György

Cziffra György zalaegerszegi koncertjének 40. évfordulóján, március 31-én este a Cziffra Fesztivál keretében Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész tolmácsolásában megszólalnak azok a művek, amelyek Cziffra György 1983-as zalaegerszegi hangversenyén hangzottak el – áll a szervezők hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

tovább olvasom...

„Nagyrendezvény”, avagy Párbeszéd-kabaré

2023. 03 28. 09:19

Karácsony bevette talajt fogott haverját, Jávor Benedeket az elvtársi szaftosba.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Talán megérti az olvasó, hogy nálunk nem került címlapra a Párbeszéd „nagyrendezvénynek” meghirdetett vasárnap délelőtti vígjátéka. Úgy ítéltük meg, nem sokan karmolnák össze magukat az izgalomtól, hogy megtudhassák: Párbeszéd – Zöldek néven fut majd neki a párt a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választásoknak, a felekezet EP-listavezetője pedig a molinóábrázatú Jávor Benedek lesz. Hát aztán?

tovább olvasom...

Novák Katalin fogadta Orbán Viktort a Sándor-palotában

2023. 03 27. 13:03

Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b2) a Sándor-palotában 2023. március 27-én. A kormányfő az Európai Tanács március 23-i üléséről adott tájékoztatást. Az asztalnál Bóka János, a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára (b), Ekler Gergely, a Sándor-palota hivatalvezetője (b3) és Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója (j, háttal).
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta hétfőn Orbán Viktor miniszterelnököt, aki az Európai Tanács március 23-i üléséről adott tájékoztatást – tájékoztatta a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága az MTI-t.

tovább olvasom...

Visszavonta vallomását a 15 éves diák?

2023. 03 27. 11:32

A rendőrség nem adott érdemi tájékoztatást

A Ganz-technikum is célpont volt…
Fotó: Facebook

Olyan információ jutott el szerkesztőségünkbe, hogy a zalaegerszegi iskolákat robbantással fenyegető 15 éves diák visszavonta beismerő vallomását.

tovább olvasom...

Egyre kisebb pártok, egyre hosszabb nevekkel

2023. 03 27. 10:01

A tagság ettől nem fog nőni

A név már elég hosszú, csak a tagság hiányzik…
Fotó: Facebook

Ahogy csökken a tagság, úgy lesz hosszabb a nevük az ellenzéki pártoknak. Nemrég a Jobbik döntött úgy, hogy nevét kiegészíti a Konzervatív utótaggal. Nem mintha ez segítene a zuhanórepülésben lévő párton, amelyik a mérések szerint be sem kerülne a Parlamentbe, ha most lennének a választások.

tovább olvasom...

Egervári Kastély Színház

2023. 03 27. 09:48

tovább olvasom...

A Horn-sétány és az ikonhiány

2023. 03 27. 09:11

Horn Gyula szobra Angyalföldön.
Fotó: Mirkó István

Áll a bál a XIII. kerületi Horn Gyula sétány körül. Ahogyan az várható volt, a budapesti kormányhivatal kimondta, jogszabályt sért az elnevezés. Sára Botond főispán fel is kérte a Fővárosi Közgyűlést, harminc napon belül kereszteljék át a sétányt. Az elnevezéséről döntő közgyűlést annak idején nem zavarta, hogy törvény mondja ki: nem viselheti közterület a nevét olyan személynek, aki önkényuralmi rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett.

tovább olvasom...

Majtényi a mélyvízben…

2023. 03 27. 08:50

Az ifjú mozgalmár lelkes tagja volt annak a Demszky-féle maoista körnek, amely a tanácskommün kikiáltásának évfordulójára vörös kokárdás tüntetést szervezett.
Fotó: MTI/Mónus Márton

„A fideszes média egy acélkupolát borít több millió magyar állampolgárra, amelyen belül csak az állami propaganda és a bulvár jelenik meg” – foglalta össze a magyar sajtószabadságról alkotott véleményét az egykori államfőjelölt Majtényi László a Klikk TV Mélyvíz című műsorában a minap.

tovább olvasom...