Jól sikerülhetett a zalaegerszegi beszéd

2022. 10 25. 08:26

– avagy kritika a magaslesről

Az űzött szerző a Demokratikus Koalíció „szellemi műhelyének” frontembere.
Fotó: OLKT.net

Tényleg jól sikerülhetett Orbán Viktor zalaegerszegi ünnepi beszéde, mert pár órával később már a Facebookon olvashattuk Gábor György lesújtó kritikáját a Mindszentyneum-avatóról. Az űzött szerző a Demokratikus Koalíció „szellemi műhelyének” frontembere. Annak a tudós társulatnak, amely Gyurcsány Ferenc ötletére alakult abból a célból, hogy a magyar emberek elé tárja, „miért nem jó az, amiben most élünk, és milyen politikai mezőt szeretnének ők 2022 után.” (Gondolom, azért nem jó a mostani mező, mert Gyurcsányék nem tudnak rajta kaszálni…)

tovább olvasom...

S az ellenzék?

2022. 10 24. 11:24

Árnyékkullancsok lettek

Gwendoline Delbos-Corfield, a magyar jogállamiság mérőasszonya. Szerinte nincs demokrácia Magyarországon.
Fotó: MTI

Szívesen írnék az 1956-os forradalom és szabadságharc ellenzéki megemlékezéseiről, de brüsszeli, európai uniós megállapítások szerint (amik súlyos, hazánknak jogszerű pénzforrások megvonásával járnak) Magyarországon nincs demokrácia, hazánk nem jogállam, az ellenzéki sajtó súlyos elnyomatásban szenved.

tovább olvasom...

„Marxi matt a marxizmusnak”

2022. 10 24. 10:24

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Orbán Viktor október 23-án elhangzott zalaegerszegi beszéde kapcsán a közösségi oldalán megjelent írásához a Zalatáj 1989 szeptember huszadiki számának címlapját használta illusztrációként.

tovább olvasom...

Orbán: képesek vagyunk megvédeni Magyarország érdekeit

2022. 10 24. 09:34

Felavatták a Mindszentyneumot Zalaegerszegen

Budapest nem azonos az országgal – mondta beszéde elején a miniszterelnök.

Képesek vagyunk megvédeni Magyarország érdekeit itthon és külföldön egyaránt – jelentette ki a miniszterelnök vasárnap Zalaegerszegen. Ünnepi beszédében arról is beszélt: 1956 az egész ország, sőt az egész nemzet forradalma volt.

tovább olvasom...

Hogyan jövünk ki a válságból?

2022. 10 21. 13:52

Kutatási, fejlesztési és ipari centrum jött létre Zalaegerszegen

Palkovics László: – Négy évvel ezelőtt sokan még azt mondták, hogy nem lesz ebből semmi.
Fotó: MTI/Varga György

Magyarország az elmúlt tíz évben mindent megtett azért, hogy gazdaságának elemeit, iparát, innovációs képességét erősítse, amelyek a válságokból való kiútnál sokat számítanak – fogalmazta meg Palkovics László pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Dávid és Góliát csatája zajlott

2022. 10 21. 10:47

1956 emlékezete – a maiaknak tanulságul

A polgári kormány hivatalosan és érzelmileg is forradalom és szabadságharc néven tiszteli azt a dicsőséges 13 napot.
Fotó: MTI

Hatvanhat éves régiségben valami elképzelhetetlen, a józan gondolkodást messze túlhaladó történések reszkettették meg a változhatatlannak tűnő világot. 1956. október 23-án, Budapesten egy békés, a lengyelek melletti szolidáris tüntetésből viharban terjedő tűzként lángolt fel a sztálinista alapvetésen regnáló, népnyúzó Rákosi-rendszert elsöpörni akaró forradalom.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg - október 23

2022. 10 21. 10:27

A balliberális sajtó megint kitett magáért

Orbán Viktor tegnap még sikeresen védte a magyar érdekeket az EU-csúcson. A balliberális sajtó szerint október 23-án Zalaegerszegre menekül.
Fotó: MTI/Fischer Zoltán

A frisshirek.hu nemrég alapított hírportál (a hátterében Föőr Gábor, aki a 2022-es parlamenti előválasztáson Márki-Zay Péter szervezete – Mindenki Magyarországa Mozgalom – színeiben alulmaradt a DK-s dr. Csidei Irénnel szemben Zala megye 1. számú választókerületében), nem megcáfolva a balliberális sajtó hangnemét és pontosságát, cikket jelentetett meg a héten az október 23-án Zalaegerszegre meghirdetett tüntetéssel és Orbán Viktor miniszterelnök megyeszékhelyi látogatása kapcsán. Mint írták, az „esemény ugyanúgy civil szerveződésben jön létre, mint a pedagógusokért és az oktatásügyért október 14-én rekordmagas részvétellel megvalósult élőlánc.

tovább olvasom...

Újabb Geréb – avagy Láriferi csábereje

2022. 10 21. 09:56

Most éppen nem beszédtechnika-órán van Déri Tibor.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Túl sok hírértéke nincs, hogy Déri Tibor, Újpest polgármestere otthagyja a Momentumot, és átül a DK budapesti frakciójába. (Ahogyan korábban két MSZP-s Geréb: az óbudai Kiss László és a XVIII. kerületi Szaniszló Ferenc – csábereje lehet Láriferinek.) Volt pártja közleményben ítélte el a három év után távozó kerületvezetőt: „A Momentum politikusai mindig is transzparensen, a fényben politizálnak, Déri Tibor azonban sajnos az árnyékot választotta.”

tovább olvasom...

Zalaegerszegen készült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa

2022. 10 21. 08:25

A Konstruktív Kft. a kivitelező

Palkovics László a zalaegerszegi gyártású kazánnal.

Elkészült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa; a fűtési szezon végéig a közintézményeknél üzembe álló berendezések első darabja egy zalaegerszegi gyártó munkáját dicséri – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalán.

tovább olvasom...

Nem kell feltennünk a gázársapkát

2022. 10 21. 08:15

Orbán: sikerült megvédenünk Magyarország érdekeit

Orbán Viktor magyar (b2), Petr Fiala cseh (b), Sanna Marin finn (k) és Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök (j) az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója kezdete előtt Brüsszelben 2022. október 20-án.

A gázársapka alól mentesítést kaptunk, így az nem veszélyezteti Magyarország biztonságos gázellátását, hosszú csata volt, de sikerült megvédenünk Magyarország érdekeit – írta a miniszterelnök Facebook-üzenetében péntek hajnalban Brüsszelből.

tovább olvasom...