Erkölcscsősz

2023. 12 18. 13:30

„Ha már szégyenről írsz Feri, neked és Gréczynek tandemben kellene fejest ugranotok a pottyantósba!”
Fotó: MTI

„Elköszönt az utcai harcos a méltóságtól, az erőtől, szavahihetőségtől” – írja a közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. „Nagyarc Viktor kávézni vagy egyenesen a férfimosdóba ment ki, miközben a többiek Európa jövőjéről tárgyaltak, ez nagyon blama. (…) Biztos vagyok benne, hogy akit emberi, politikusi méltóságában ennyire megaláznak, aki nemzetének sorskérdésében ilyen drámai vereséget szenved, az gyorsan lemond és eltűnik a nyilvánosság elől. Mert ég az arca az elviselhetetlen szégyentől.” (Egy visszafogott kommentelő: „Ha már szégyenről írsz, Feri, neked és Gréczynek tandemben kellene fejest ugranotok a pottyantósba!”)

tovább olvasom...

Nagy Napsugár a felnőtt Európa-bajnokságon is jól szerepelt

2023. 12 18. 12:06

Egész évben kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott.

A 2023-as év utolsó úszó eseményeinek egyike volt a romániai Otopeniben december 5-10. között megrendezett rövidpályás Európa-bajnokság, melynek résztvevője volt a Zalaco Zalaegerszegi Úszóklub tehetsége, Nagy Napsugár is. A 15. születésnapját ünneplő „Sugi” egyenesen a hazai rendezésű országos utánpótlás rövidpályás bajnokságról utazott Romániába a magyar válogatott tagjaként, s csakúgy, mint egész évben, most is kiválóan vette az akadályokat.

tovább olvasom...

Aleksandar Vucic: a Szerb Haladó Pártnak abszolút többsége lesz a parlamentben

2023. 12 18. 11:25

Aleksandar Vucic bejelenti pártja győzelmét.
Fotó: Elvis Barukcic/AFP

Az előzetes eredmények szerint a Szerb Haladó Párt (SNS) a szavazatok 46,5 százalékát szerezte meg az előrehozott parlamenti választásokon, ami azt jelenti, hogy meglesz az abszolút többsége az országos parlamentben – közölte Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök, a párt tagja vasárnap késő este.

tovább olvasom...

Felavatták a felújított keszthelyi Fenékpuszta majorságot

2023. 12 18. 11:08

Lázár János: lezárult a Nemzeti kastély- és várprogram

A keszthelyi Fenékpuszta majorság kancaistállója a majorság mintegy 3 milliárd forintos fejlesztése avatásának napján, 2023. december 17-én.

A keszthelyi Fenékpuszta majorság mintegy 3 milliárd forintos felújításával lezárult a Nemzeti kastély- és várprogram. A kormány a következő napokban olyan előterjesztésről tárgyal, amelyben három részre bontanák a történelmi épületegyüttesek hasznosítását – mondta az építési és közlekedési miniszter vasárnap.

tovább olvasom...

Búcsú a ZTE B-közép egykori vezéralakjától

2023. 12 18. 10:21

Elhunyt Szabó Tibor „Tike”

„Nem a klubra haragudtam meg.”

Életének hetvenötödik évében váratlanul elhunyt Szabó Tibor „Tike”, a ZTE B-közép korábbi vezéralakja.

tovább olvasom...

Keserves kikelet következik

2023. 12 18. 08:45

Kiesőhelyen telel a ZTE

Lisztes szerezte az FTC első gólját.
Fotó: fradi.hu

A címvédő Ferencváros a második félidőben három gólt szerezve tartotta otthon a három pontot a kupagyőztes Zalaegerszeggel szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi játéknapján.

tovább olvasom...

„Sikerült minden problémán úrrá lenni”

2023. 12 18. 08:16

Ünnepi közgyűlés Zalaegerszegen

Az idei kitüntetettek.

Magyarország minden erejével azon dolgozik, hogy megmaradjon magyar és európai országnak, ott, ahol ezer esztendeje van otthon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter december 15.-én, pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Dr. Marx Gyula kitüntetése

2023. 12 15. 14:46

Gulyás Gergely átadja a kitüntetést Marx Gyulának. Jobbról Balaicz Zoltán polgármester, balról Vigh László országgyűlési képviselő.
Fotó: Zalatáj

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ma délután a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést nyújtotta át dr. id. Marx Gyulának.

tovább olvasom...

Egy pontnak is örülnének az egerszegi szurkolók

2023. 12 15. 11:20

FTC-ZTE mérkőzés az évzáró fordulóban

2023. március 19-én 1-0-ra nyert a ZTE a Fradi ellen. Ezzel az eredménnyel most is kiegyeznénk.
Fotó: fradi.hu

A 2023-as esztendő utolsó fordulójában az egyetlen versenyben maradt magyar kupacsapat, a bajnoki címvédő Ferencváros vendége lesz vasárnap a ZTE FC. A zöld-fehérek csütörtökön a Fiorentina elleni 1-1-gyel biztosították helyüket a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában, ugyanakkor Dejan Stankovic vezetőedző továbbra sincs könnyű helyzetben a sok sérült miatt. Az egerszegi csapat részéről a győzelem nagy bravúr lenne, s már a döntetlennek is lehetne örülni, ha a rivális Mezőkövesd és a Kisvárda nem szerezne pontot.

tovább olvasom...

Magyarország megvétózta az ukránoknak szánt 50 milliárd eurós támogatást

2023. 12 15. 10:53

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország az EU-csúcson nem vett részt az Ukrajna EU-s csatlakozásával kapcsolatos döntésben, megvétózta viszont az ukránoknak szánt 50 milliárd eurós támogatást – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

tovább olvasom...