A Völner-Schadl botrány szálai Nagykanizsára is vezetnek?

2023. 02 03. 14:22

Berta Krisztián (b) és Horváth Jácint ma kérdéskvízt tartott Nagykanizsán.
Fotó: Horváth Attila

E címmel tartott sajtótájékoztatót február 3-án, pénteken délelőtt az Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) nagykanizsai önkormányzati frakciója képviseletében Horváth Jácint frakcióvezető-helyettes és Berta Krisztián önkormányzati képviselő.

tovább olvasom...

„Az orosz-ukrán háborúnak mielőbb véget kell vetni”

2023. 02 03. 13:56

Novák Katalin köztársasági elnök Szófiában

Novák Katalin köztársasági elnök és Rumen Radev bolgár elnök sajtótájékoztatót tart plenáris megbeszélésük után Szófiában, az Elnöki Hivatalban 2023. február 2-án.

Az orosz-ukrán háborúnak mielőbb véget kell vetni, a legfontosabb cél a béke – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Rumen Radev bolgár köztársasági elnökkel tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön Szófiában.

tovább olvasom...

Horváth Jácint szerint fideszes műbalhé történt Nagykanizsán

2023. 02 03. 13:32

Czirákiné Pakulár Judit és Horváth Jácint… Érdekes az ÉVE felfogása: a balliberális ellenzék a kormány minden lépését bírálja, Nagykanizsán, önkormányzati szinten viszont méltatlankodik, ha a Fidesz kritizál.
Fotó: Zalatáj

A Fidesz-frakció és Balogh László polgármester Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.-vel és annak vezetőjével, Czirákiné Pakulár Judittal kapcsolatos felvetéseire reagált február másodiki sajtótájékoztatóján az érintett és Horváth Jácint önkormányzati képviselő, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

tovább olvasom...

Hipp-hopp hamu

2023. 02 03. 09:17

Éppen a tüzet csiholják a Szikra-ifjak.
Fotó: Facebook/Szikra Mozgalom

A Szikra Mozgalom ifjú frontembereit kérdezgette minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Sebes György. A mozgalmi témák szakértője arra volt kíváncsi, egy „szikra” mekkora tüzet képes csinálni.

tovább olvasom...

Közösen kutatnák az oxigénterápiás lehetőségeket Lentiben és Grazban

2023. 02 03. 09:09

A fotón dr. Freyja-Maria Smolle-Jüttner és dr. Jörg Lindeumann mutatja be dr. Pál Attilának az általuk használt eszközöket.

A hiperbárkamrás oxigénterápia felhasználási lehetőségeit kutatná közösen Zala Vármegye Önkormányzata, a Lenti Gyógyfürdő és a Grazi Orvostudományi Egyetem az osztrák-magyar Interreg program keretében – tájékoztatta a zalai vármegye önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

Ahogy a magyar ellenzék látja

2023. 02 03. 08:49

Mi legyen és mi ne legyen?

Egy igazi szakértői csapat, mint a mesében… Legyen is beruházás, meg ne is legyen. Kár, hogy bezárt Lipótmezői tébolyda…
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fizetett ellenségeink szerint ne legyen:

Akkumulátorgyár – az semmiképpen ne legyen. Bányászat – az se legyen. Paks – na, az aztán végképp ne legyen, se Paks I, se Paks II. Szénerőmű, gázerőmű – az biztosan ne legyen. Kőolaj, földgáz – az úgy általában ne legyen (főleg, ha orosz és olcsó, ha amerikai és iszonyú drága, akkor rendben van…).

tovább olvasom...

A félidején túl van a zalaegerszegi városépítő program

2023. 02 03. 08:00

Sajtótájékoztató a Budai völgy utcában.

A tervezett beruházásoknak több mint fele megvalósult már Zalaegerszegen, a mintegy 15 milliárd forintból elindított Kovács Károly Városépítő Programban – mondta el a város polgármestere csütörtökön.

tovább olvasom...

Az első idei ZTE-győzelemre várva

2023. 02 02. 11:17

Szurkolóinak zalaegerszegi rasszista viselkedése miatt bűnhődik a Honvéd

A felvétel a 2021. november 19-én lejátszott a ZTE-Mezőkövesd (1-1) találkozón készült. A képen középen Zoran Lesjaknál a labda.
Fotó: Horváth Krisztián

Február 5-én, vasárnap rendezik a ZTE-Mezőkövesd mérkőzést a labdarúgó OTP Bank ligában. Az egerszegi csapat a 2023-ban lejátszott első két mérkőzésén vereséget szenvedett (ZTE – FTC 1-2, őszről elhalasztott találkozó, és Debrecen – ZTE 3-0), így nagy szükség lenne a három pont megszerzésére.

tovább olvasom...

Fehérek között egy füllentős európai

2023. 02 02. 10:28

– avagy leárnyékolt szövegek

Az árnyékasszony a brüsszeli korrupciós trükkökről is intéz szózatot a zsidóktól lenyúlt rózsadombi villából?
Fotó: MTI/Kovács Anikó

Videóüzenetet intézett a nemzethez a köztársaság emléknapja alkalmából a minap Dobrev Klára árnyékminiszterelnök, szemkilövőhegyi lakos. Fehérek közt egy füllentős európai. Ütősre tervezett szózatából idézek: „Hetvenhét évvel ezelőtt Magyarország kikiáltotta a második köztársaságot. Ez a nagyszerű esemény azonban csak rövid életű szabadságot hozott […], mert a kommunista diktatúra pár év alatt kiüresítette, névlegessé tette a köztársaság intézményeit.”

tovább olvasom...

Megalakult a Zala Megyei Idősügyi Tanács

2023. 02 02. 10:14

Pácsonyi Imre köszönti az alakuló ülés résztvevőit.

A Zala Megyei Idősügyi Tanácsválasztó Fórum 2022 decemberében választotta meg a Zala Megyei Idősügyi Tanács új tagjait és elnökét. Az új tanács alakuló ülését Pácsonyi Imre elnök 2023. január 31-re hívta össze, ahol megválasztották a tanács alelnökeit és titkárát.

tovább olvasom...