Ellenállás Mindszenty megyéjében, Zalában

2022. 10 27. 09:15

Mindszenty József mindkét diktatúrának esküdt ellensége volt.
Fotó: Klasszik Rádió

2022 október 23 különleges aktualitása, hogy Zalaegerszegen átadták a Mindszenty József életműve előtt tisztelgő Mindszentyneumot. Mialatt a tragikus sorsú hercegprímás fogságát töltötte az Amerikai Egyesült Államok követségén, Zala megye papjai megkezdték azt az állhatatos „néma” ellenállást, amellyel kifejezték együttérzésüket és tiszteletüket a zalaegerszegi Mária Magdolna-templom egykori plébánosa előtt.

tovább olvasom...

Lajstromokat készít

2022. 10 27. 08:48

Biszku Béla védelmét azért elvállalta

Magyar György és fia, Magyar Gábor. Amíg nem bukik meg a nemzeti kabinet, nem tér vissza Magyarországra – jelentette ki Gábor lajstromozó. Most kezdünk el krokodilkönnyeket hullatni…
Fotó: MTI

Több hiánypótló cikk jelent meg az elmúlt napokban Magyar Gábor ügyvéd munkásságáról. Méltatásnak nem nevezném ezeket az írásokat, mert mi méltatnivaló van abban, ha valaki rendszeresen a saját hazáját elítélő jogállamisági jelentések készítésével múlatja idejét a brüsszeli bürokrácia szolgálatában.

tovább olvasom...

„Gyámság” alá helyezték a polgármestert, indulatos közgyűlés Nagykanizsán

2022. 10 27. 08:35

„Ne csinálja, mert nem lesz jó vége!”

Dr. Károlyi Attila megadta az alaphangot a közgyűlésen. Nemes egyszerűséggel felszólította a polgármestert: „Ne csinálja, mert nem lesz jó vége!”
Képernyőfotó: Kanizsa Televízió

Ismét parázs hangulatú, személyeskedéstől hemzsegő, indulatos közgyűlést sikerült összehozniuk október 26-án, szerdán a képviselőknek Nagykanizsán.

tovább olvasom...

Négy aranyérmet szereztek az egerszegi úszók

2022. 10 26. 10:41

Országos csúcs a medencés hosszútávú OB-n

Az egerszegi triumvirátus (b-j): Nagy Napsugár, Nagy-Selmeczy Bulcsú és Nett Vivien

Négy aranyérem – ebből egy országos csúccsal -, egy harmadik és egy 4. hely. Ez az elmúlt hét végén (2022.10.21-23) lezajlott országos hosszútávúszó medencés bajnokság zalaegerszegi gyorsmérlege.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: Köszönöm Zalaegerszeg!

2022. 10 26. 09:25

Orbán Viktor Miniszterelnök a városnak és a jelenlévőknek is köszönetet mondott
Fotó: MH/Purger Tamás

Orbán Viktor miniszterelnök idén Zalaegerszegen mondott ünnepi beszédet az 1956. forradalom és szabadságharc alkalmából, amely miatt külön köszönetet mondott Zalaegerszeg városának, valamint a résztvevőknek egy videó bejegyzésben.

tovább olvasom...

Uniós helyzetkép

2022. 10 26. 09:11

– Hölgyeim és Uraim! Most arról fogunk tanácskozni, hogy miről tanácskozzunk legközelebb…
(2015.11.19.)

A 33 évvel ezelőtt – még a rendszerváltás előtt – indított Zalatáj alapító tagja volt Farkas László (Flam), a kiváló karikatúrista.

tovább olvasom...

Megint jönnek, érdeklődnek

2022. 10 26. 09:03

A korrupció gyanújába keveredett Ursula von der Leyen elnök vezetésével az Európai Bizottság nem nyugszik. Majd jönnek az újabb kérdések…
Fotó: MTI

A kormány nem vitatkozni akar, hanem együttműködni, így nincs bajunk az Európai Bizottság által kért tizenhét pont végrehajtásával, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Budapester Zeitung című német nyelvű lapnak adott hétfői interjúban, hozzátéve: – Mindet teljesíteni fogjuk, de lefogadom, hogy közvetlenül ezután lesz egy tizennyolcadik, egy tizenkilencedik és így tovább. […] Abból indulok ki, hogy mindig újabb és újabb kérések érkeznek majd.

tovább olvasom...

Nagy Blanka a fasorban sincs

2022. 10 25. 13:50

Péniszt rajzoltak a keresztény iskolára Pécsen

A művész úr stílust váltott. Férfi nemiszervek rajzolásába kezdett.
Fotó: Facebook

Botrányosra sikeredett a baloldali pártok által szervezett vasárnapi fővárosi tüntetés, de az egyik pécsi szobrász is alkotott egy vállalhatatlant, mellyel a közösségi oldalán büszkélkedett.

tovább olvasom...

Ellenzéki szónok

2022. 10 25. 10:22

– Ez a szemét-mocskos, korrupt, tolvaj, antiszemita, rasszista, idegengyűlölő, intoleráns, antidemokratikus, kirekesztő, diktatórikus, népnyúzó kormány, élén Orbánnal, sárba tiporja a szólásszabadságot!…
(2015.02.19.)

 

A 33 évvel ezelőtt – még a rendszerváltás előtt – indított Zalatáj alapító tagja volt Farkas László (Flam), a kiváló karikatúrista.

tovább olvasom...

Javaslat a kitüntetettekre

2022. 10 25. 08:37

H I R D E T M É N Y

Lenti Város Kitüntetései

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a kitüntető címek, valamint díjak alapításáról és adományozásáról, továbbá a „Lenti Város Tiszteletbeli Polgára” cím adományozásáról szóló 27/2012. (III.29.) önkormányzati rendelettel módosított 23/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelete értelmében

tovább olvasom...