Munkát keresnek a raboknak Zalában

2023. 02 06. 11:53

Hasznos munkát végeznének a rabok.

A Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet megkereséssel fordult a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához, amelyben a megyei vállalkozások figyelmébe ajánlja az intézet az állami fogvatartottak tartós foglalkoztatásának lehetőségét. Kizárólag olyan, zárt helyen végezhető munkáról lehet szó, mely során biztonságra nem veszélyes eszközök használatával kerülne sor.

tovább olvasom...

Nem sokáig volt szabadlábon a kanizsai rabló

2023. 02 06. 11:36

A rendőrök néhány órán belül elfogták az elkövetőt

Gyorsak voltak a kanizsai rendőrök.

A megalapozott gyanú szerint 2023. február 3-án a reggeli órákban egy 22 éves nő Nagykanizsán, egy presszóban beszélgetett a 68 éves sértettel, majd a pénztárcájából 50 ezer forintot kivett, meglökte az idős asszonyt és távozott a helyszínről.

tovább olvasom...

SZÁM-PONT KFT.

2023. 02 06. 11:19

tovább olvasom...

Elkezdődött a soproni stratégiai kormányülés

2023. 02 06. 11:12

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (szemben j4) a háromnapos stratégiai kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban 2023. február 6-án. A kormányfő mellett Nagy István agrárminiszter (j), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j2), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (j3), Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója (j5), Pintér Sándor belügyminiszter (j6), Varga Mihály pénzügyminiszter (j7) és Lázár János építési és közlekedési miniszter (j8).

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel megkezdődött a háromnapos stratégiai kormányülés a sopronbánfalvi kolostorban, az első téma a hajnali törökországi földrengés volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Cseresnyés Péter: Valótlanságokat állítottak

2023. 02 06. 09:48

Cseresnyés Péter megtette a szükséges lépéseket.
Fotó: MTI

Cseresnyés Péter, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője reagált a minapi ÉVE-sajtótájékoztatón elhangzottakra. Horváth Jácint és Berta Krisztián állításaikban összefüggésbe hozták Cseresnyést a Telex által kirobbantott Völner-Schadl üggyel.

tovább olvasom...

Akár a diliházban is elmondhatta volna…

2023. 02 06. 09:14

Gyurcsány Ferenc zavaros víziói

Elhozzuk a reményt! – állt a felirat a szónoki pulpituson február ötödikén. De melyik reményt? Amit 2010 előtt már majdnem el is temettek Gyurcsány Ferencék?
Fotó: MTI/Kovács Attila

Ezt a rendszert szolgálni, a Fideszt aktívan támogatni, az több, mint bűn, az szégyen, és a Fidesz szavazói szégyelljék magukat – fejtette ki február ötödiki, vasárnapi, budapesti évértékelő beszédében a Demokratikus Koalíció elnöke.

tovább olvasom...

Csintalan Bukfenc Sándor és Nagy-Magyarország

2023. 02 06. 08:44

A Hősök téri bukfencbajnok beletekeredett a hülyeségbe…
Fotó: YouTube

A Magyar Hang Kötöttfogás című műsorában is szóba került a Magyar Labdarúgó-szövetség döntése, miszerint kitiltják a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a válogatott meccseiről.

tovább olvasom...

Klárikát ajánlja a közutálati rangsor vezetője

2023. 02 06. 08:30

Géczy Zsolt megindokolta Klára asszony elkerülhetetlen mennybemenetelét.
Fotó: Facebook/Gréczy Zsolt

Egy minapi felmérés szerint Magyarország jelenlegi két legelutasítottabb politikusa Gyurcsány Ferenc és hitvese, Dobrev Klára. Az eredmény Gyurcsányt illető részének nincs különösebb hírértéke, Láriferi 2006 óta stabilan vezeti a közutálati rangsort. Klára asszonnyal valamelyest más a helyzet, már csak azért is, mert ő nemrég lépett a politikai porondra, vagyis neki nagyon kellett igyekeznie, hogy leássa magát a kritikán alu­liak közé. Szó se róla, ügyesen hajrázott… Ahogyan a felmérést végző baloldali (!) 21 Kutatóközpont értékeléséből kitetszik, a válaszadók zöme a szemkilövőhegyi házaspár egyikét sem szeretné politikai szerepben látni. (Gyurcsánytól még az ellenzéki szavazóknak is hideglelésük van.)

tovább olvasom...

Elkezdődött a második 25 esztendő

2023. 02 06. 08:13

Bagod a tollaslabda utánpótlás-nevelés zalai központja

Käsz Ferenc edző ad tanácsot versenyzőjének két játszma között.

A Zala vármegyei sportélet ikonikus alakjával, Käsz Ferenccel, a Bagodi Fekete István Általános Iskola testnevelőjével beszélgettünk annak kapcsán, hogy Bagodban már 26. éve folyik tollaslabda oktatás.

tovább olvasom...

A Nemzetiben jártak a vasboldogasszonyi színjátszók

2023. 02 06. 08:02

Jelenet az előadásból.

2022 szeptemberében kezdte meg a próbákat a Sárvíz-mente Parti Arc nevű csoport, mely Zala vármegyét képviselte a VIII. Pajtaszínházi Programban. Egy Grimm-mese átdolgozásával született darabjukat 2023. januárjában mutatták be Vasboldogasszonyban, majd a Nemzeti Színházban.

tovább olvasom...