Dezertáló pártkatonák…

2023. 03 21. 10:49

Árnyékosék most kuncognak, de jő a sötétség

Hibbantabb szocialista embernek bepárásodik a szeme Gyurcsány szavai hallatán…
Fotó: MTI/ Kovács Attila

Kuncogva kebelezi be a Demokratikus Koalíció a többi ellenzéki párt kulcsembereit. Legutóbb az MSZP pápai elnöke jelentette be, hogy átlép Gyurcsányékhoz. A magyarázat ezúttal is a szokásos: „Cselekvő akaratra, politikai dinamizmusra, világos jövőképre és elszántságra van szükség.

tovább olvasom...

Veszélyben a magyarországi mókusok

2023. 03 21. 10:17

Újabb vizsgálóbizottság jöhet hazánkba

Mi a fenét ugrál a mókus?! Ránk hoz egy újabb vizsgálóbizottságot…
Fotó: FB

Egy nagyon-nagyon civil szervezet újra lecsapott Magyarországra. Felfedezte, hogy az óvodákban évtizedek óta „zeng az ének” a gyermekek ajkán, amely a mókusokat szegregálja. Arra buzdítja a „doktor bácsit”, hogy ne gyógyítsa meg a fáról leeső állatka eltörött lábát, mert „huncut a mókus, s újra fára megy.”

tovább olvasom...

Az aljasság Gyöngyösi-féle „gyöngyszeme”

2023. 03 21. 10:06

Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Csak annyit, hogy Gyöngyösi Márton már régen kivezette a magát a tisztességes politikusok köréből… Vagy talán nem is volt közöttük soha!
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor ki akarja vezetni Magyarországot Európából.

tovább olvasom...

„Partizán” Márton, a hivatásos bajkeverő

2023. 03 20. 10:23

Amióta „partizánnak állt” Gulyás Márton, felhagyott az atlétikával. Szívesebben foglalkozik adományokkal. Nem számít, ha a sor végén van Soros…
Fotó: Facebook

Gulyás Mártont, a Partizán frontemberét is lehetett kérdezni a csatorna minapi, hatórás interjúja során. Tőle tudhatták meg a nézők, hogy a Partizán bevételeinek felét nagy adományok, donorok, adott esetben nemzetközi pályázatokból szerzett finanszírozási források teszik ki, míg másik felét a mikroadományok.

tovább olvasom...

Történelemből is bukás

2023. 03 20. 09:54

Gondok az 1848-as forradalommal

Pakson az évtizedeket gyorsította fel az atom az ellenzéknek.
Képernyőfotó: Facebook

Ráférne az ellenzéki politikusokra egy kis általános iskolai utánképzés. Most éppen történelemből.

tovább olvasom...

Hogy áll Magyarország és Zala vármegye? (1.)

2023. 03 20. 09:16

Aktuális kérdések a gáz- és kőolajszankciók idején

A magyar kőolajbányászat bölcsője a Zala vármegyei Budafán.
Fotó: archív

A háború, a különböző szankciók, az energiaválság rendkívül nehéz helyzetbe hozta Európát. A Zalatáj arra volt kíváncsi, hogy az Európai Unió által hozott ésszerűtlen lépések hogyan érintik hazánkat, s milyen lehetőségek vannak a magyar kőolaj- és földgáz kitermelésének fokozására. Természetesen azt is megkérdeztük, hogy szűkebb pátriánk, Zala vármegye – amely bölcsője a magyar kőolaj és gáziparnak – milyen szereplője jelenleg az ágazatnak.

tovább olvasom...

Felújították a búcsúszentlászlói katolikus kegytemplomot

2023. 03 20. 08:29

Soltész Miklós: mutassuk meg a fiataloknak a zarándokhelyeket!

Udvardy György veszprémi érsek hálaadó istentiszteletet mutat be.

Magyarországon ma több mint 230 ezer gyerek jár egyházi iskolába – közülük közel 120 ezren katolikus intézménybe –, akiknek érdemes volna megmutatni azokat a búcsújáró- és zarándokhelyeket, amelyek az elmúlt évtizedben megszépültek – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára március 19.-én, vasárnap a zalai Búcsúszentlászlón.

tovább olvasom...

Pacsán és környékén házhoz megy az ügyintézés

2023. 03 17. 14:20


2023. március 31-ét követően Pacsán a Kisfaludy u. 2. szám alatt található okmányiroda helyett a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat, vagyis a kormányablakbusz nyújtotta szolgáltatások által biztosítja majd az ügyintézés lehetőségét a helyi és a környékbeli lakosok számára a Zala Vármegyei Kormányhivatal.

tovább olvasom...

A kormány „elnyomja” Nagykanizsát

2023. 03 17. 13:25

Nagykanizsa, Erzsébet tér…
Fotó: Zalatáj

Nagykanizsa nemrég ismét egy jelentős mértékű kormányzati támogatásban részesült. A napokban megjelent kormányrendelet alapján Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata 286 millió forint plusz támogatást kap a kormányzattól a minimálbér és a garantált bérminimum, illetve a bölcsődei és óvodai dolgozók bérének emelésének finanszírozására.

tovább olvasom...

Kordonkunszt

2023. 03 17. 11:29

A pillanatemberek öröme a kordonkorlátok legyőzése után.
Forrás: Facebook/Momentum

Rendhagyó módon a karmelita kolostort szegélyező építési kordon lebontásával tisztelgett a márciusi forradalom évfordulója előtt a Momentum. Szerencséjükre az építőmunkások már nem tartózkodtak a helyszínen, így nemcsak a számonkérést, de az azzal járó pofonokat is megúszták. Az ünnep előestéjén megrendezett kunszton a felekezet frontemberei mellett az elmaradhatatlan Hadházy Ákos mutatványos is megjelent. A műsor végén készített közös fotó pszichiáterért kiáltott.

tovább olvasom...