„Rajtam keresztül valaki másba is kapaszkodott”

2023. 02 24. 10:50

Örökké emlékezni fognak a Törökországban átéltekre a nagykanizsai lánglovagok

A magyar mentőcsapatok tagjait Novák Katalin köztársasági elnök is köszöntötte a Sándor-palotában. Itt készült ez a fotó is Horváth Péterről és Deme Dávidról (balról jobbra).

Nem alaptalanul ünnepli hősként a dél-zalai város közössége Deme Dávid címzetes tűzoltó zászlóst és Horváth Péter címzetes tűzoltó főtörzsőrmestert, akik a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából, a HUNOR mentőcsapat tagjaiként vettek részt a törökországi földrengés túlélőinek felkutatásában.

tovább olvasom...

Hálapénzt fogadott el egy nagykanizsai orvos

2023. 02 24. 09:41

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya. 

tovább olvasom...

Novák Katalin állami látogatáson Portugáliában

2023. 02 24. 08:37

A portugál elnök is csatlakozik a Családbarát Elnökök Hálózatához

Novák Katalin köztársasági elnök és Marcelo Rebelo de Sousa portugál köztársasági elnök kezet fog a tárgyalásuk utáni sajtótájékoztatón a lisszaboni elnöki rezidencián, a Belem-palotában 2023. február 23-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az orosz-ukrán háború, a két fél közti mielőbbi békekötés elérése, demográfiai kérdések, valamint a honvédség, az önkéntes tartalékosok megerősítése is szerepelt Novák Katalin magyar és Marcelo Rebelo de Sousa portugál köztársasági elnök csütörtöki lisszaboni megbeszélésének témái között.

tovább olvasom...

„Az Auróra marad!”

2023. 02 24. 08:21

Csak lövést ne adjanak le róla

Pikó András kerületvezető hajthatatlan.
Fotó: Mirkó István

Hiába panaszkodnak a boldogtalan józsefvárosiak Pikó András polgármesternél az Aurórához címzett nyolcadik kerületi elvarázsolt kastélyra, mondván, a zaj és a bekokszolt előemberek randalírozása élhetetlenné teszi a vidéket (az utca több házának gangja és ablaka a csapszék udvarára néz), a libsi objektum érinthetetlen.

tovább olvasom...

Az alibánfai torony (7.)

2023. 02 23. 10:58

Körvonalazódik a megoldás?

A többség a rajzon látható területet javasolta.

Február 22-én, szerdán megtartották az újabb lakossági fórumot Alibánfán, amit a tervezett Vodafone-toronnyal kapcsolatban volt szükséges összehívni (az előzményekről a jelen cikk alatt található korábbi írásokból tájékozódhatnak olvasóink).

tovább olvasom...

Bukaresti Kilencek: meg kell erősíteni a NATO jelenlétét a szövetség keleti szárnyán

2023. 02 23. 09:24

Novák Katalin köztársasági elnök a közép- és kelet-európai NATO-tagállamokat tömörítő, Bukaresti Kilencek csoport (B9) csúcstalálkozóján Varsóban 2023. február 22-én.

A Bukaresti Kilencek (B9) csoportjának tagjai ragaszkodnak a NATO jelenlétének további erősítéséhez a szövetség keleti szárnyán – áll a közép- és kelet-európai NATO-tagállamok szerdai varsói csúcstalálkozóján elfogadott nyilatkozatban.

tovább olvasom...

Folytassa, „ollózáró” Pulai!

2023. 02 23. 08:59

Az átlagember leginkább a frenetikus humorista Pulai Andrást ismeri, akinek előrejelzésein nagyot lehet nevetni…
Fotó: YouTube

Most, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálni kezdte a kampányfinanszírozási botrányban érintett magáncégeket, kiderült, az amerikai pénzekből Pulai András közvélemény-kutatásokkal és politikai elemzésekkel foglalkozó vállalkozása, a Publicus Kft. is kapott.

tovább olvasom...

A legnagyobb alázattal megélt tudás

2023. 02 23. 08:31

A nagykanizsai Járási Ildikó számára boldogság, hogy szabadon alkothat

„Zománcba álmodott Madonnái, szentjei, a szűkebb haza, a Zalai-dombság formái önálló világgá állnak össze: Járási Ildikónak saját valósága van…”

Újabb kiállításokra készül mostanság Járási Ildikó Ferenczy Noémi-díjas tűzzománc iparművész.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: ennek a háborúnak nem lehet győztese

2023. 02 23. 08:17

Orbán Viktor továbbra is szorgalmat, csapatszellemet és bátorságot vár képviselőtársaitól.
Fotó: MTI

Ennek a háborúnak nem lehet győztese – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Balatonfüreden a Magyar Nemzet online kiadásában megjelent beszámoló szerint.

tovább olvasom...

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen vesztegetés miatt

2023. 02 22. 13:23

Agócs János beismerő vallomást tett.
Fotó: Országos Roma Önkormányzat

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben szerdán az MTI-vel.

tovább olvasom...