Megérik a pénzüket

2023. 04 04. 09:38

Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor a budapesti Városházánál.
Fotó: Kerpel-Fronius Gábor Facebook-oldala

Nincs nagy véleménnyel Budapest vezérkaráról a Városháza-ügy kulcsfigurája, Gansperger Gyula. Azt mondja, Karácsony Gergely semmittevése egész elképesztő. Már korábban is feltűnő volt, mennyire nem foglalkoztatják a főváros ügyei, a főpolgármesterséget csak ugródeszkának használja a saját karrierjéhez. 2021 nyarától például hónapokon át csak a miniszterelnök-jelölti kampányával törődött. Gansperger a helyettesekről is leszedte a keresztvizet. Ahol a főnök nem dolgozik, a többiek sem csinálnak semmit, élvezik a jó fizetést meg a titulussal járó luxust.

tovább olvasom...

Szolnokon juthat a 4 közé a kupában a Zalakerámia ZTE

2023. 04 04. 09:19

A tavaszi bajnoki mérkőzésen a ZTE 79-78-ra legyőzte a Szolnokot. Az 1 pontos siker most a kupa elődöntőjébe jutást jelentené.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK oldala/Seres Péter

Nehéz negyeddöntőre számíthat a ZTE ellen a címvédő Szolnok szerdán a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupában.

tovább olvasom...

Békesi, a napi monetáris vészharangozó

2023. 04 03. 12:01

Békesi… Miután Horn Gyula kirúgta a kormányából, helyére Bokros Lajos került. Ez már egy másik rémtörténet…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Egy-két év kellene ahhoz, hogy Magyarország gazdaságának negatív spirálja megforduljon. Ám ehhez csatlakozni kell az euróövezethez, az Európai Ügyészséghez, vissza kell fogni az állami költekezést, a hitelek kibocsátását és a bérnövekedést, s persze teljesíteni kell az EU jogállami követeléseit. Ha ezt nem tesszük meg, rettenetes adósságtömeget fogunk magunkkal cipelni” – magyarázta Békesi László egykori szocia­lista pénzügyminiszter Bolgár Györgynek a Klikk TV-ben.

tovább olvasom...

Elhunyt Sömenek István

2023. 04 03. 11:39

Közismert egyházi személyisége volt Zalának…

Hat nappal nyolcvannyolcadik születésnapja előtt elhunyt Sömenek István plébános, aki nem csak Zalában, hanem országszerte közismert tagja volt a római katolikus egyháznak.

tovább olvasom...

Háromnegyedes többséggel győzne most a Fidesz

2023. 04 03. 11:02

Grafika: Magyar Nemzet

A Fidesz-KDNP támogatottsága egy évvel a választások után is változatlan (51 százalék), a tavalyi baloldali összefogás viszont 10 százalékponttal kevesebb szavazót tudhatna most vasárnap maga mögött (26 százalék). A támogatottsági arányokat mandátumokra váltva, a Fidesz háromnegyedes többséget szerezne, míg a baloldali összefogás elveszítené tavaly megszerzett mandátumainak majdnem felét – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelynek részleteit hétfőn közölték az MTI-vel.

tovább olvasom...

Csányi Sándort a Magyar Szent István-renddel tüntették ki

2023. 04 03. 09:48

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke átveszi a Magyar Szent István-rend kitüntetést Novák Katalin köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2023. március 31-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A legmagasabb rangú magyar kitüntetést, a Szent István-rendet vehette át Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke pénteken Budapesten, a Sándor-palotában Novák Katalin köztársasági elnöktől.

tovább olvasom...

Cziffra Györgyre emlékeztek

2023. 04 03. 09:36

Fotó: MTI/Katona Tibor

2023. március 31.-én Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész Cziffra György 1983-as zalaegerszegi hangversenyének repertoárját adta elő a Cziffra Fesztivál keretében a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, Hangverseny- és Kiállítóteremben a koncert 40. évfordulóján.

tovább olvasom...

Van, s talán lesz is ok szerénynek lenni

2023. 04 03. 09:16

Az újpesti Lirim Kastrati (j) és a zalaegerszegi Izuchukwu Meshack Ubochioma a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Újpest FC – ZTE FC mérkőzésen a Szusza Ferenc stadionban 2023. április 1-jén. Újpest FC-ZTE FC 3-2.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Érdekesen nyilatkozott Ricardo Moniz az Újpest elleni vereség után. Azt mondta a ZTE FC vezetőedzője, hogy a semleges nézők jó meccset láthattak.

tovább olvasom...

A hármas egység fontossága

2023. 04 03. 09:06

Novák Katalin: az iskolát a diák, a pedagógus és a szülő egysége alkotja

Novák Katalin a diákok körében.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

Az iskolában három dolog egységére van szükség, a diák, a pedagógus és a szülő egységére – mondta Novák Katalin köztársasági elnök szombaton a Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciájának záróünnepségén, díjátadóján Gödöllőn.

tovább olvasom...

A békepárti határozat a magyar emberek többségének akaratát rögzíti

2023. 03 31. 14:06

A békepárti határozati javaslatról szóló szavazás eredménye egy kijelzőn az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 31-én. Az előterjesztést, amelyet az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán nyújtottak be a Fidesz és a KDNP képviselői, 130 igen és 24 nem szavazat mellett fogadták el.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Az Országgyűlés által pénteken elfogadott békepárti határozat a magyar emberek többségének akaratát rögzíti, és egyértelmű üzenet Magyarországnak, valamint az egész világnak – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Közéleti Tudásközpont tanácsadója az M1 aktuális csatornán.

tovább olvasom...