Novák Katalin a francia elnökkel tárgyalt

2023. 05 17. 08:10

Novák Katalin és Emmanuel Macron megbeszélése.

Emmanuel Macron francia elnökkel egyeztetett Novák Katalin köztársasági elnök kedden Reykjavíkban, ahol Európa 46 országának vezetői gyűltek össze az Európa Tanács tagországainak csúcstalálkozóján.

tovább olvasom...

Ingyenes a belépés a Fehérvár-ZTE mérkőzésre

2023. 05 16. 13:36

Február 25-én 2-1-re nyert a ZTE a Fehérvár ellen.
Fotó: szekesfehervar.hu

Polgármesteri kezdeményezésre ingyenes lesz a belépés a labdarúgó OTP Bank Ligában a kiesés ellen küzdő MOL Fehérvár FC szombati mérkőzésére, amelyen a Zalaegerszeg lesz az ellenfél.

tovább olvasom...

Az Energy Tour-projekt zárókonferenciája

2023. 05 16. 11:57

Balról Drazen Srpak, Balogh Ferenc, Pámer Zoltán, Kovács Ferenc, Horváth László.

Három település Lenti, Lovászi és Gosztola önkormányzata is részt vett az Energy Tour-projekt partnereiként a most záruló különböző turisztikai fejlesztéseket tartalmazó programban. A projekt részeként kialakítottak egy tematikus túraútvonalat, melyen az említett települések és a horvát partner, Muraszerdahely érintésével megismerhetik a térség kőolajipari múltját, az alternatív energiák felhasználási lehetőségeit.

tovább olvasom...

Rackával packázik

2023. 05 16. 11:40

Szegény Föld S. Péternek a kabalaállatról természetesen nem az jut eszébe, hogy az atlétikai világbajnokságra több mint 200 országból érkező versenyző és vendég mekkora bevételt jelent a csőd szélén tengődő fővárosnak.
Fotó: Facebook

Száz nappal az év legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság előtt a szervezők sajtótájékoztatóján mutatták be a verseny kabalaállatát. A Youhuu (Juhúú) névre keresztelt rackajuh a rendezők szerint szerethető, egyedi és büszke a magyarságára.

tovább olvasom...

Újabb fák kerülnek kiültetésre Lentiben

2023. 05 16. 11:27

Balról Horváth László polgármester, Kiss Marcell kertészeti ágazatvezető.

Lenti Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Településfásítási Program 2023-ban indult harmadik ütemében. Az önkormányzat a maximálisan igényelhető harminc darab fára adta le igényét.

tovább olvasom...

Indulatba jött Bukfenc Sándor

2023. 05 16. 08:03

A Hősök terén vetett bukfence után népi hős lett a proletárok között.
Fotó: YouTube

A Budaházy-kegyelemről is beszélt Csintalan Sándor a Klikk TV minapi Mélyvíz műsorában. (Furcsálltam is, hogy eddig hallgatott.) – Amikor megláttam, hogy lovon ül, és hogy a pápára hivatkozva felmentették, indulatba jöttem – magyarázta. Ismert, Csintalant 2007-ben a Magyarok Nyilai izgága legényei alaposan helybenhagyták. (Előzménye is volt az afférnak. Csintalan nácinak nevezte azt az újságírót, aki megírta, hogy az izraeli államfő kijelentette, fölvásárolja Magyarországot. Ha ez igaz, közölte, ő a Hősök terén megeszi a cipőjét és kasztráltatja magát. De nem ette meg és nem kasztráltatta magát, pedig Peresz tényleg ezt mondta.)

tovább olvasom...

Pankotai Lili fejlődése töretlen

2023. 05 15. 14:00

Nyelvészetben is szépen halad

Vajon mit gondolnak és éreznek ennek a leánynak a szülei?
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

Pankotai Lili, a baloldal legújabb „talált ideológiai gyermeke” lassan már úgy tud káromkodni, mint egy külvárosi kocsma törzsvendége, ha a csapos nem ad neki inni hitelbe.

tovább olvasom...

Manfred Mann, Jon Anderson, Colosseum és Osibisa az Erkelben

2023. 05 15. 13:36

A Manfred Mann a kezdetekben.

A hetvenes-nyolcvanas évek rockzenéjének négy világsztárja lép fel a következő hónapokban az Erkel Színházban. Július 9-én a Manfred Mann’s Earth Band és Jon Anderson, október 8-án a Colosseum és az Osibisa ad koncertet.

tovább olvasom...

A ZTE bajnokcsapatának játékosa, Turi Géza lett a világ legidősebb élvonalbeli kapusa

2023. 05 15. 13:18

Turi Géza kapusedzőként dolgozik a feröeri csapatnál.

Turi Géza a világ legidősebb aktív futballkapusává lépett elő az élvonalbeli bajnokságokat tekintve – az IFFHS hétfői anyaga szerint.

tovább olvasom...

Most nem tetszik az „amerikai módszer”

2023. 05 15. 11:08

Recep Tayyip Erdogan török elnök, a kormányoldali pártszövetségnek, a Nép Szövetségének elnökjelöltje a feleségével, Emine Erdogannal.
Fotó: MTI/EPA/Necati Savas

Úgy tűnik, hogy a szavazatszámlálással most Törökországban is gond van, mint a legutóbbi elnökválasztáson az Egyesült Államokban.

tovább olvasom...