Egy nemzet ereje…

2023. 04 13. 14:48

Novák Katalin a Görögkatolikus Múzeum átadásán

A köztársasági elnök az átadott múzeumban.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

A nemzet ereje abban áll, ha hű marad lelki-szellemi és tárgyi örökségéhez – mondta a köztársasági elnök a Nyíregyházi Görögkatolikus Múzeum átadásán csütörtökön a nyírségi megyeszékhelyen.

tovább olvasom...

Elismerte bűnösségét az újudvari testvérgyilkos

2023. 04 13. 14:35

A vádlott nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.
Fotó: Zalatáj

A Zalaegerszegi Törvényszék előkészítő ülést tartott annak a férfinak az ügyében, aki taglózó kalapáccsal ütötte agyon testvérét.

tovább olvasom...

Újabb 6 év…

2023. 04 13. 09:08

Dr. Vándor Virág kinevezése

Dr. Vándor Virág újabb hat évre kapott megbízást.
Fotó: Zalatáj

2023.április 1. napjától dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke újabb hat évre nevezte ki dr. Vándor Virágot a Zalaegerszegi Törvényszék Cégbíróságának csoportvezetőjévé.

tovább olvasom...

Addig ásta, míg beleesett

2023. 04 13. 08:50

A túlmozgásos Tordai Bencének visszanyalt a fagyi

Azt nyilatkozta a Párbeszéd-képviselő, hogy jelentéktelenek lennének a parlamentben trágárkodás és botrányok nélkül. Így is azok…
Fotó: MTI/Kovács Attila

A túlmozgásos Tordai Bence akut rohamairól már többször megemlékeztem e hasábokon. Osztom Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető diagnózisát, miszerint a Párbeszéd-képviselő fő tevékenysége a provokáció. Igaz, maga a kétségbeejtő ember sem vitatja, hogy a botránypolitizálás az őt is soraiban tudó ellenzék lételeme. Azt nyilatkozta, jelentéktelenek lennének a parlamentben trágárkodás és botrányok nélkül, csak ezek eredményeznek számukra „kattintékony” eseteket; csak így ér el az ellenzéki képviselők üzenete az emberekhez. Botrányok nélkül senkit sem érdekelnének. (Ez persze költséges mulatság. Legutóbb, amikor az Országgyűlés megszavazta Tordai esedékes büntetését, a visszaeső randalírozó közösségi oldalán gyűjtést kezdeményezett – így szokták odaát.)

tovább olvasom...

Novák Katalin felavatta Kölcsey Ferenc szobrát Nagykárolyban

2023. 04 13. 08:41

„Mi, magyarok határon innen és túl, egymásra mindenkor számíthatunk”

Kölcsey Ferenc szobrát Győrfi Lajos alkotta.

Mi, magyarok határon innen és túl, egymásra mindenkor számíthatunk – jelentette ki a köztársasági elnök Kölcsey Ferenc szobrának avatásán szerdán a partiumi Nagykárolyban.

tovább olvasom...

2 500 őshonos csemete került földbe Bezeréden

2023. 04 13. 08:13

Zalában kezdte áprilisi ültetési programját a 10 millió Fa Alapítvány

A bezerédi faültetés…

A Zala vármegyei Bezeréden elültetett 2500 őshonos fa csemetéjével indította áprilisban ültetési programját a 10 millió Fa Alapítvány.

tovább olvasom...

Szalay Annamária tette le a gyermekvédelmi médiaszabályozás alapjait

2023. 04 12. 14:18

Emlékkonferencia Zalaegerszegen

A zalaegerszegi születésű Szalay Annamáriára emlékeztek halálának tizedik évfordulóján.

Szalay Annamária volt az első fecske a gyermekvédelem szabályozásának területén, az általa alkotott szabályok az alapjai ma is a törvényeknek – jelentette ki Kocsis Máté szerdán Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Városi Művelődési Központ Lenti

2023. 04 12. 11:22

tovább olvasom...

Makacs utcák

2023. 04 12. 11:16

Mi ez, ha nem mulasztásos törvénysértés?

Kommunista utcanevek Egyek településen.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Amikor Krassó György és társai a rendszerváltás egyik ikonikus pillanataként 1989. július 14-én a budapesti Münnich Ferenc utcát „visszakeresztelték” Nádor utcára, aligha gondolták, hogy bő három évtizeddel később még mindig több száz olyan utcanév létezhet idehaza, amely a kommunista önkényuralmat élteti.

tovább olvasom...

A szűrővizsgálatok fontossága

2023. 04 06. 14:32

Munkahelyi egészségdélután a kormányhivatalban

Vércukor- és vérnyomásmérés, testzsírszázalék-, CO-mérés dohányosoknak. Többek között ezen szűrések igénybevételére is mód nyílt a Zala Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Zalaegerszegi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya által szervezett munkahelyi egészségdélutánon, amelyet szerdán tartottak a zalai megyeszékhelyen.

tovább olvasom...