Harmadik alkalommal indul a falu- és tanyagondnoki képzés

2023. 04 17. 10:54

– a Zala Vármegyei Önkormányzat szervezésében

Az oktatásra 28 falugondnokot jelentett be a munkáltatója.

Idén 2023. április 17-én vette kezdetét Zalában a falu- és tanyagondnokok alapképzése. A megnyitón Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke, a képzés szakmai vezetője köszöntötte a résztvevőket.

tovább olvasom...

Donáth kontinensanya és szakértői

2023. 04 17. 10:16

Surányi „gazdasági modellje” jól ismert: eladta a jegybank aranykészletének zömét. A kiárusítás volt a vezérfonal.
Fotó: MTI/Marjai János

Csak akkor van esélyünk a kormányváltásra, ha hiteles alternatívát tudunk felmutatni, milyen országot szeretnénk – írja közösségi oldalán a Holnap Magyarországa Egyesület és a Momentum minapi konferenciájáról tudósító kontinensanya, Donáth Anna.

tovább olvasom...

Áprilisban kiírhatják a közbeszerzést

2023. 04 17. 10:06

Napirenden a zalaegerszegi mentőállomás

Úgy tűnik, előrelépés történt a mentőállomás ügyében.

Balaicz Zoltán az Építési és Közlekedési Minisztériumban egyeztetett a napokban a zalaegerszegi mentőállomás felújításának menetrendjéről.

tovább olvasom...

Kitüntetéseiből az atlétika arra érdemeseit díjazza

2023. 04 17. 09:46

A Szakály István Sport Alapítvány díjátadó ünnepsége

A díjazottak (első sor) Muszil Ágnes, Kovács Tamásné, Laczkó László, Kovács Judit. A díjátadók: Szakály István, Tóth Zoltán, Szakály Istvánné.

Április 14-én a WHC székházában került sor a Szakály István Sport Alapítvány díjátadó ünnepségére. Szakály István alapító megnyitójában elmondta, hogy 1995-ben hozta létre az alapítványt a Zalaegerszegért Díjjal járó összegből.

tovább olvasom...

Magyarország megtiltja a mezőgazdasági termékek importját Ukrajnából

2023. 04 17. 09:18

Ömlött az ukrán gabona Magyarországra is. Az Európai Unió vezetőit nem érdekli az uniós gazdák érdeke.

A kormány elkötelezett a magyar gazdatársadalom érdekeinek képviselete mellett, éppen ezért érdemi uniós intézkedések hiányában, Lengyelországhoz hasonlóan, átmeneti jelleggel megtiltja az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajosmagvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását – jelentette be Nagy István agrárminiszter április 15-én.

tovább olvasom...

Optimizmus és eredményesség

2023. 04 17. 09:13

Megjelent a kiesés réme Egerszegen

A kecskeméti Zeke Márió (b) és a zalaegerszegi Ubochioma Meshack a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott Kecskeméti TE – ZTE FC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. április 15-én.

Most már határozottan állítom, hogy nem jó előjel, ha a ZTE tehetségesnek tartott fiatal játékosai nyilatkoznak az aktuális mérkőzés előtt a Nemzeti Sportban. Ráadásul nem is nyúlfarknyi riport kertében.

tovább olvasom...

Újabb költözés a rendelőintézetnél

2023. 04 14. 11:57

Folytatódik a felújítás a rendelőintézetnél.
Fotó: zalamedia.hu

Ezúton értesítjük pácienseinket, hogy a felújítási munkálatok miatt április 17-étől, hétfőtől, a Rendelőintézet I. emeletének északi szárnyából, átmenetileg valamennyi szakrendelés az „A” jelű főépület 6. emeletére költözik. Az érintett szakrendelések:

tovább olvasom...

Zalaegerszeg báb- és utcaszínházi programokkal csatlakozik

2023. 04 14. 11:29

Nemzetközi mezőny érkezik a Színházi Olimpiára

Zalaegerszegen 37 báb- és utcaszínházi előadással várják április 21-től két hónapon át a közönséget a színházi olimpia rendezvényeire, de nemcsak gyerekeknek szólnak majd a látványos produkciók – közölte pénteken sajtótájékoztatón a zalai Griff Bábszínház igazgatója.

tovább olvasom...

Horn zsidózik

2023. 04 14. 09:56

Az antiszemitázós Hornt nem zavarja, hogy Magyarország igen jó kapcsolatot ápol Izraellel.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Nagyon rossz állapotban van a magyar társadalom és gazdaság, a kormány azonban nem kínál megoldást, ehelyett ismét előhúzta a Soros-kártyát, azt a bevett eszközt, amellyel olcsón meg lehet kezdeni a Fidesz hívő tagozatában a nyálképződést elindító kampányt – nyilatkozta a Hírklikknek Horn Gábor. Az SZDSZ-alapító ember úgy látja, a filantróp Soros György azért lett Orbán „főgonosza”, mert ellentétben a fiatal Orbánnal, a mai Orbán a nyílt helyett a zárt társadalomban, a másság helyett annak az elutasításában gondolkodik; emlékezzünk csak az elképesztő károkat okozó, iszonyatos homofób, menekültellenes kampányaira. A miniszterelnök szerinte tudatosan kihasználja a Magyarországon létező antiszemita érzelmeket: „A zsidó származású »spekuláns« jól megtestesíti a két világháború között használt nagy kövér zsidó jelképet.” Az antiszemitázós Hornt nem zavarja, hogy Magyarország igen jó kapcsolatot ápol Izraellel. (Lehet, hogy Benjamin Netanjahu is hadilábon áll a zsidó néppel?)

tovább olvasom...

Természetkárosítás miatt indult büntetőeljárás a kilőtt farkas ügyében

2023. 04 13. 15:03

A svájci jeladós farkast Hidasnémeti környékén lőtte ki egy vadász.
Fotó: Facebook/Gruppe Wolf Schweiz

Természetkárosítás bűntett miatt folyik büntetőeljárás – a sajtóhírek szerint – Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kilőtt farkas ügyében – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatának MTI-hez csütörtökön eljuttatott válaszából.

tovább olvasom...