Fontos a jószomszédi kapcsolat

2023. 04 19. 13:46

Magyarországra látogatott Szlovénia elnöke

Novák Katalin köztársasági elnök (elöl, k) fogadja Natasa Pirc Musar szlovén államfőt (elöl, j) a Sándor-palota előtti Szent György téren 2023. április 19-én. Novák Katalin mögött férje, Veres István és a szlovén köztársasági elnök férje, Ales Musar (b).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Nagyon fontos a jószomszédi kapcsolat fenntartása, mindent meg kell tenni azért, hogy a szlovén-magyar kapcsolatok olyan magas szintűek legyenek, mint eddig – mondta Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnök szerdán a Sándor-palotában, miután magyar kollégájával egyeztetett.

tovább olvasom...

Késes támadás történt Németországban

2023. 04 19. 09:49

A sebesültek és az esetleges halálos áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert.
Fotó: Getty Images

Késes támadás történt kedden a németországi Duisburgban egy edzőteremben, többen megsebesültek.

tovább olvasom...

Bekérették az orosz külügyminisztériumba az amerikai, a brit és a kanadai nagykövetet

2023. 04 19. 09:41

A három grácia… Ők képviselik az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Kanadát…
Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Bekérették az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada nagykövetét az orosz külügyminisztériumba – közölte az orosz diplomáciai tárca kedden.

tovább olvasom...

Magyarország megtiltotta 25 mezőgazdasági termékkör importját Ukrajnából

2023. 04 19. 09:28

Ellenőrzés a határon…
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kormány a magyar gazdák és fogyasztók védelme érdekében szerdai hatállyal átmeneti tilalmat rendelt el az Ukrajnából származó fontosabb gabonafélék, valamint azon mezőgazdasági termékek importjára, amelyek esetében az uniós lépések hiánya kiszolgáltatta a magyar gazdálkodókat egy általuk kivédhetetlen piaci helyzetnek – közölte a kedden megjelent kormányrendelet kapcsán Nagy István agrárminiszter az MTI-vel.

tovább olvasom...

Nekik még magas

2023. 04 19. 08:53

A mi ellenzékünknek még magas a kerítés.
Fotó: Havran Zoltán

Most, hogy már Manfred Weber, a hajdan jobboldali Európai Néppárt elnöke és parlamenti frakcióvezetője is kijelentette, ha másképp nem lehet megállítani az illegális bevándorlást, kerítéseket kell építeni, az embert azt várná, a hazai ellenzék is beismerje végre: mégsem ördögtől való ötlet a határzár. Erre azonban várhatunk. A mi ellenzékünknek még magas a kerítés.

tovább olvasom...

A Magyar Posta új csomaglogisztikai üzemet nyitott Zalaegerszegen

2023. 04 18. 14:52

Fotók: ifj. Vigh László

Több mint hetven új munkahelyet teremtett a Magyar Posta az új, automatizált csomaglogisztikai üzemcsarnokában Zalaegerszegen – közölte a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-vel.

tovább olvasom...

Elhunyt Török Ádám zenész, a Mini alapítója

2023. 04 18. 13:02

A műfaj kiemelkedő egyénisége volt.
Fotó: MTI/Kovácsa Attila

Elhunyt Török Ádám, a magyar progresszív-blues-rock egyik legfontosabb formációja, a Mini alapítója és frontembere. Halálát fia, Török Dániel jelentette be kedden Facebook-oldalán.

tovább olvasom...

Minden Magyarországra érkező ukrán gabonaszállítmány útját ellenőrzik

2023. 04 18. 11:05

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakemberei plombát raknak egy Ukrajna felől érkezett tranzitkamionra, miután mintát vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a jármű kukoricaszállítmányából a záhonyi közúti határátkelőhelyen 2023. április 17-én késő este.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Minden, Ukrajnából Magyarországra közúton és vasúton érkező gabonaszállítmány útját ellenőrzik és csak a tranzitforgalmú járműveket engedik át az országon – mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára keddre virradó éjjel a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen, ahol tájékozódott a mezőgazdasági termékekkel kapcsolatos intézkedések végrehajtásáról.

tovább olvasom...

A gumigerincű Manfred Weber már kerítő is lett

2023. 04 18. 09:40

– avagy közelednek az EP-választások

Egy frankföldi farsangi karneválon bohócnak öltözve jelent meg Manfred Weber. Ebben a szerepkörben civilben is egészen kiváló…
Fotó: Instagram-képernyőfotó

Olvassák csak az alábbi hírt, amelyben Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke most azzal az ötlettel állt elő, amiért 2015-ben, nyolc (!) évvel ezelőtt szinte mindenki Magyarországot támadta. Köztük az egyik leghangosabb bíráló Manfred Weber volt, aki azóta is ellenségesen viselkedik hazánkkal szemben.

tovább olvasom...

A világ „vezető” demokráciájának hétköznapjai

2023. 04 18. 09:29

– avagy a vadnyugat szelleme

A nashville-i Covenant Presbyterian School nevű keresztény magániskolában történt tömegmészárlás néhány héttel ezelőtt, ahol hat ártatlan ember halt meg.
Fotó: AFP

Bár az elmúlt héten iskolai lövöldözés nem volt az Egyesült Államokban (csak egy születésnapi bulin, egy parki összejövetelen, illetve egy munkahelyen dörögtek a fegyverek), Joe Biden elnök egy minapi közleményében a gyerekek vezető halálokának nevezte a fegyveres erőszakot, amit a maga részéről felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezett.

tovább olvasom...