26 napirendi pontot tárgyalt az egerszegi testület

2023. 04 21. 11:29

Az április 20.-án tartott közgyűlés után a városházán a szokásos sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester részletesen beszámolt a képviselő-testület döntéseiről.

tovább olvasom...

A mikrofon is elpirult

2023. 04 21. 08:12

Az ország „megmentője”…
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

„Emlékeztek még Pankotai Lilire? […]” – kérdezi közösségi oldalán Donáth Anna. (Már hogyne emlékeznénk. Jobb érzésű ember ma is belepirul, ha eszébe jut a pécsi diáklány tavaly október 23-án elmondott ordenáré nyelvezetű „ünnepi beszéde”.) „[…] Nemrég megkeresett, hogy egy iskolai projektmunka keretében szívesen megnézné, hogyan zajlik a munka az Európai Parlamentben” – lelkendezik a momentumos kontinensanya, aki nyomban meg is hívta Strasbourgba a trágár leányt.

tovább olvasom...

Hagyományt teremtenének Pacsán

2023. 04 20. 11:11

Agrár és iparos bál a közép-zalai kisvárosban

Nagy Bálint köszöntötte a bál vendégeit.

Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal szervezte meg Pacsán április idusán az Agrár és iparos bált a Városunkért Egyesület. A jótékonysági bálra több, mint 100 vendég érkezett a kisvárosból és a környező településekről is a rendezvénynek otthont adó Váró étterembe.

tovább olvasom...

Akácosba futott a baleset után Bödében

2023. 04 20. 10:36

Teskánd közelében szúrták ki a rendőrök

Teskánd közelében autózott a sofőr, amikor a rendőrök felismerték a járművezetéstől eltiltott férfit.

tovább olvasom...

Lányoknak nevezte a leányiskola tanulóit

2023. 04 20. 09:42

Bocsánatot kellett kérnie, majd kirúgták

„Jó reggelt lányok” – hiba volt…

Ha majd bezárják azt a „leányiskolát”, ha majd nem a normális tanárt, hanem az őt kirúgó iskolavezetést hempergetik szurokban és tollban, mielőtt eltakarítják mindet a francba, ha majd a kisebbeket „felvilágosító” idősebb „diákokat” verik végre pofán, ha majd a felháborodott normális szülők rendeznek vendettát az idegbeteg, woke tetvek között – na majd akkor mondhatjuk, hogy van remény…

tovább olvasom...

Ursula: Kérem a következőt!

2023. 04 20. 09:20

Ursula von der Leyen és Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója. Jó üzlet volt, de nem az Európai Uniónak.
Fotó: AP

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az unió közismert vakcina ladyje úgy látszik, hogy a gabonabizniszben is otthonosan mozog. Kijelentette, hogy egyoldalú megoldások helyett közös fellépésre van szükség az ukrán gabona ügyében.

tovább olvasom...

Túl az Óperencián

2023. 04 20. 08:32

– avagy Berend T. Iván Amerikából küldött bölcsességei

Az egykori marxista gondolkodó most putyinozik, orbánozik.
Fotó: YouTube

Egyelőre Keleten alkonyodik – tájékoztat tegnapi számában a Népszava szerzője, majd mindenféle statisztikák és GDP-adatok közlése után kéjes iróniával megállapítja: „A Nyugat hanyatlásáról még mintha korai lenne beszélni”. A háttérmagyarázatból megtudjuk, Közép- és Kelet-Európa autokráciába fordult országaiban a Nyugat-ellenesség és a Nyugat úgymond lezüllése és hanyatlása középponti témává vált, Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor úgyszólván naponta beszél erről. „Az orosz diktátor kijelentette, hogy a nyugat-európai országok saját gyökereiket tagadják meg, és ez »Európa és az európaiság végleges felszámolását fogja eredményezni«. A volt bolsevik KGB-ügynök aggodalmát fejezte ki, hogy »Európa eltávolodik keresztény értékeitől«. A homoszexualitás elfogadását pedig »az isteni hit sátáni hittel« való felváltásával azonosította. Jó tanuló módjára ugyanezt vissz­hangozza Orbán Viktor is.”

tovább olvasom...

Egyszülős központot látogatott meg a magyar és a szlovén köztársasági elnök

2023. 04 20. 08:23

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, Natasa Pirc Musar szlovén államfő, Novák Katalin köztársasági elnök és Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője (b-j) a pesti Egyszülős Központban 2023. április 19-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A pesti Egyszülős Központba látogatott el Novák Katalin köztársasági elnök és Natasa Pirc Musar szlovén államfő szerdán Budapesten.

tovább olvasom...

Magyarország és Szlovénia számíthat egymásra

2023. 04 20. 08:16

Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnököt a Karmelita kolostorban 2023. április 19-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Hátráltatják az esőzések a vetést Zala vármegyében

2023. 04 20. 07:59

Eddig 2500 hektáron került földbe a mag.

Megkezdődött a tavaszi vetés Zala vármegyében, de a csapadékos időjárás hátráltatja a munkát. Eddig 2500 hektáron került földbe a mag, míg az elmúlt év azonos időszakában már 8500 hektárnyi területen végeztek a vetéssel – tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke az MTI-t.

tovább olvasom...