A vágyserkentő násztabletták és az MSZP-vezérkar

2023. 01 09. 08:26

A Mónika-kabaré igazán szórakoztató.
Fotó: MTI/Földi Imre

Az ember szeret nevetgélni, így aztán buzgón keresi a Lamperth Mónikával kapcsolatos sztorikat. (Nyomott hangulatomban régi Mónika-cikkeim olvasásával kúrálom magamat. Hatásos.) A derű – olykor a röhej – árnyékként követi a Gyurcsány-kormány egykori miniszter asszonyát. Belőlem a legnagyobb kacajt az az attrakciója váltotta ki, amikor pár éve azzal állt elő: ezentúl vágyserkentő násztabletták forgalmazásával kíván foglalkozni.

tovább olvasom...

Saját autója okozta egy férfi halálát Pókaszepetken

2023. 01 09. 08:12

Már nem tudtak segíteni a szerencsétlenül járt férfin.

Meghalt egy férfi, akire rázuhant az autója, miközben azt fekve szerelte vasárnap délután Pókaszepetken – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

tovább olvasom...

Az intézményesített zalaegerszegi betegápolás 175 éve

2023. 01 06. 14:26

Dr. Gasztonyi Beáta nyílt levele

Dr. Gasztonyi Beáta: – Az évfordulóra számos programmal készülünk.

Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója a Zalatájon keresztül is kéréssel, felhívással fordult a megye polgáraihoz:

tovább olvasom...

Tízmilliárdos nagyságrendű fejlesztések zárulnak Zalaegerszegen 2023-ban

2023. 01 06. 13:59

Balról Balaicz Zoltán, dr. Sifter Rózsa, Vigh László és Palkovics László.
Fotó: ifj. Vigh László

Zalaegerszegen csaknem 14 milliárd forint összértékű beruházások fejeződnek be idén és mintegy 7 milliárd forintból indulnak újabb fejlesztések, amelyekről pénteken a vármegyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

tovább olvasom...

Az ÉVE a tavalyi fejlesztésekről tájékoztatott Nagykanizsán

2023. 01 06. 13:29

Horváth Jácint: „Békében lehet építkezni, mi ebben vagyunk érdekeltek”

Dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint egy korábbi sajtótájékoztatón.
Fotó: Facebook

Az ÉVE-frakció az elmúlt évben a város anyagi lehetőségének függvényében tudta megvalósítani terveit, elképzeléseit. Szoros gazdasági korlátok között, beszűkült anyagi lehetőségekkel, a Sberbank-ban ragadt pénzükkel és sajnos Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) áskálódásai ellenében is sikerült eredményeket elérni – fogalmazott dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNk! nagykanizsai közgyűlési frakciójának vezetője a Horváth Jácinttal, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnökével pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

tovább olvasom...

Ferenc pápával találkozott Novák Katalin

2023. 01 06. 08:50

A Vatikáni Média által készített képen Ferenc pápa fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt XVI. Benedek nyugalmazott pápa gyászmiséje előtt a Vatikánvárosban 2023. január 5-én. Jobbról Novák Katalin férje, Veres István.
Fotó: MTI/Sándor-palota/Vatikáni Média

Novák Katalin köztársasági elnököt és férjét, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest is fogadta Ferenc pápa. A magyar delegáció Novák Katalin vezetésével XVI. Benedek emeritus pápa gyászmiséjére érkezett a Vatikánba.

tovább olvasom...

Magyarország Európa egyik legalacsonyabb háztartási rezsiköltségeivel zárta az évet

2023. 01 06. 08:41

Európában a gáznál a legalacsonyabb, villanynál a második legalacsonyabb volt a rezsicsökkentett ár a háztartásoknál.
Fotó: illusztráció

A magyar háztartások villamosenergia- és földgázköltségei az év utolsó hónapjában is az egyik legkedvezőbbek voltak Európában – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata eredményét csütörtökön az MTI-vel.

tovább olvasom...

Bukott miniszterelnök oktat kormányzásról, „verőlegény” erkölcsről

2023. 01 06. 08:25

Keltenék a hangulatot

A nemzet gratulációjára számít a momentumos EP-képviselő asszonyka, akinek családi cégét sokmilliárdos sikkasztással hozták hírbe.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Nem az a baj, hogy kritikát kap a kormányzat. Ez normális, sőt elengedhetetlen, a demokrácia része. Az ember akkor szisszen fel, ha bukott miniszterelnök magyarázza, hogyan kell országot kormányozni; ha „verőlegény” oktat ki erkölcsről, illemről; ha ateista kvízmester tart bibliaórát; ha bukott pénzügyminiszterek magyarázzák, hogyan kell költségvetést készíteni stb.

tovább olvasom...

Európa-szerte betöréseket elkövető román bűnbandát lepleztek le Zalaegerszegen

2023. 01 05. 14:31

A sikeres akciót bejelentő sajtótájékoztató.

Európa több országában is az áruházak falát megbontva nagy értékű műszaki cikkeket zsákmányolt az a négy román férfi, akit a zalai rendőrök lepleztek le nemzetközi együttműködésben.

tovább olvasom...

Pápának kijáró ceremóniával vettek végső búcsút a volt egyházfőtől

2023. 01 05. 14:07

A 95 esztendős korában elhunyt emeritus pápát, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje, a Szent Péter-bazilika kriptájában helyezik örök nyugalomra.

Noha már nem volt a katolikus egyház feje, pápának kijáró ceremóniával vettek végső búcsút csütörtökön Rómában XVI. Benedek nyugalmazott pápától, aki az óév utolsó napján, 95 évesen hunyt el egy vatikáni kolostorban.

tovább olvasom...