Novák Katalin: a magyar ember segít, ha baj van

2023. 03 23. 08:18

Novák Katalin köszönti a Karitatív Tanács szervezeteinek vezetőit és az ukrajnai menekülteket.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

A magyar ember segít, ha baj van, s most egyszerre kell támogatnunk az orosz-ukrán háború elől menekülőket és az ott maradtakat – mondta Novák Katalin köztársasági elnök, aki a Karitatív Tanács szervezeteinek vezetőit, ukrajnai menekülteket, köztük gyermekeket fogadott szerdán a Sándor-palotában Budapesten.

tovább olvasom...

Tanulmány a nőkről

2023. 03 22. 11:01

Bemutató a Hevesi Sándor Színházban

Kovács Virág (elöl, b) Egri Péterné, Zsuzsa, Kovács Martin (b2) Egri Péter, Gergely Róbert (k), az író, Dura Veronika (j3) dr. Képes Vera, Támadi Anita (j2) Balogh Sándorné, Éva és Ticz András (j) Balogh Sándor szerepében.

Március 24-én, pénteken mutatják be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban Gyárfás Miklós-Szabó Tamás Tanulmány a nőkről című zenés színdarabját Besenczi Árpád rendezésében. A felvételek  a próbán készültek.

tovább olvasom...

Szabálysértési eljárás ZTE-szurkolók ellen

2023. 03 22. 10:46

2023. február 20-án este a ZTE-stadionnál emlékeztek Lendvai Miklósra, a klub egykori játékosára, a váratlanul, tragikus körülmények között elhunyt 23-szoros válogatott labdarúgóra.
Fotó: ZTE 1920 FB-oldala

A Zalatáj értesülése szerint a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárás indult a Lendvai Miklós halálát követő, a ZTE-stadionnál tartott megemlékezésen használt pirotechnikai eszközök használata miatt.

tovább olvasom...

Az árnyékkormány az egyetlen remény ebben az árnyékvilágban

2023. 03 22. 09:01

Rónai atléta ma már fejből putyinozik.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Putyin pártolásával Orbán kiírja Magyarországot a civilizált világból, bebetonozza hazánk elszigeteltségét az Európai Unióban, így tovább csökkenti annak esélyét, hogy valaha is megérkezzenek Magyarországra az uniós pénzek” – tájékoztatta kedves mindnyájunkat egy MTI–OS-közleményben Rónai Sándor, a DK uniós képviselője.

tovább olvasom...

Novák Katalin látogatása a Magyar Nemzeti Levéltárban

2023. 03 22. 08:47

A levéltárak a magyar családok, és ezen keresztül az egész nemzet emlékét őrzik

Novák Katalin köztársasági elnök (b4) az alapításának 300. évfordulóját ünneplő Magyar Nemzeti Levéltárban tett látogatásán 2023. március 21-én. Mellette Szabó Csaba főigazgató (b2), Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár (b3) és Rácz György főlevéltáros, tudományos igazgató-helyettes (b5).

A levéltárak a magyar családok, és ezen keresztül az egész nemzet emlékezetét őrzik – mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden az alapításának 300. évfordulóját ünneplő Magyar Nemzeti Levéltárban Budapesten.

tovább olvasom...

Be lehet vinni a történelmi Magyarországot ábrázoló molinókat a válogatott meccseire

2023. 03 22. 08:26

Immár bevihető a stadionba a Nagy-Magyarország határait ábrázoló zászló.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) engedélyezte a történelmi Magyarország térképét ábrázoló molinók bevitelét a válogatott mérkőzéseire.

tovább olvasom...

Pedofiliáról nincs szó…

2023. 03 21. 11:34

Viszont kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a zalai rendőrség

A rendőrség nyomoz az ügyben…

A Magyar Hírlap honlapján megjelent írás szerint – hivatkozva az Origora – eljárás folyik egy zalai pedagógus ellen. A cikk, amelynek címe pedofiliát sejtet (Újabb pedofilbotrány van kibontakozóban?) mégha kérdőjel is került a végére, részletezi az ügy hátterét, gyerekek, szülők történetére hivatkozva is:

tovább olvasom...

Hogy áll Magyarország és Zala vármegye? (2.)

2023. 03 21. 11:03

Aktuális kérdések a gáz- és kőolajszankciók idején

A Budafapuszta II-es kútból olaj ömlik az ideiglenes tárolómedencébe 1937-ben.

A háború, a különböző szankciók, az energiaválság rendkívül nehéz helyzetbe hozta Európát. A Zalatáj arra volt kíváncsi, hogy az Európai Unió által hozott ésszerűtlen lépések hogyan érintik hazánkat, s milyen lehetőségek vannak a magyar kőolaj- és földgáz kitermelésének fokozására.

tovább olvasom...

Dezertáló pártkatonák…

2023. 03 21. 10:49

Árnyékosék most kuncognak, de jő a sötétség

Hibbantabb szocialista embernek bepárásodik a szeme Gyurcsány szavai hallatán…
Fotó: MTI/ Kovács Attila

Kuncogva kebelezi be a Demokratikus Koalíció a többi ellenzéki párt kulcsembereit. Legutóbb az MSZP pápai elnöke jelentette be, hogy átlép Gyurcsányékhoz. A magyarázat ezúttal is a szokásos: „Cselekvő akaratra, politikai dinamizmusra, világos jövőképre és elszántságra van szükség.

tovább olvasom...

Veszélyben a magyarországi mókusok

2023. 03 21. 10:17

Újabb vizsgálóbizottság jöhet hazánkba

Mi a fenét ugrál a mókus?! Ránk hoz egy újabb vizsgálóbizottságot…
Fotó: FB

Egy nagyon-nagyon civil szervezet újra lecsapott Magyarországra. Felfedezte, hogy az óvodákban évtizedek óta „zeng az ének” a gyermekek ajkán, amely a mókusokat szegregálja. Arra buzdítja a „doktor bácsit”, hogy ne gyógyítsa meg a fáról leeső állatka eltörött lábát, mert „huncut a mókus, s újra fára megy.”

tovább olvasom...