A kanizsai sakkozók 15. bajnoki címe sorozatban

2024. 05 14. 14:09

A bajnokságot nyert kanizsai csapat.

Dupla fordulóval zárult a Szuperliga sakk csapatbajnokság. A nagykanizsai csapat mindkét találkozót megnyerte, így sorrendben a tizenötödik bajnoki címét szerezte meg.

tovább olvasom...

Megújult a kerékpárút Zalaegerszegen

2024. 05 14. 10:11

Megújult a kerékpárút az Alsóerdei Sport- és Élménypark, valamint a Sugár utca közötti fél kilométeres szakaszon.

tovább olvasom...

A városom: Zöld Zalaegerszeg

2024. 05 14. 09:57

tovább olvasom...

Akikre szavazni lehet Zalaszentgróton

2024. 05 14. 09:44

Az ujjaival a győzelem V-jelét formázó politikus a háttérben Baracskai József (jobbról a hátsó sorban), Zalaszentgrót annyira független polgármestere, hogy volt már az MSZMP, az MSZP tagja, a Demokratikus Koalíció támogatója, sőt a bukott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter mozgalmának híve is. Most éppen ennek a csoportosulásnak a rendezvényén integet lelkesen. A felvétel a Mindenki Magyarországa Mozgalom esztergomi alakuló összejövetelén készült 2018-ban.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közzétett adatok szerint Zalaszentgróton a következő polgármester- és képviselőjelöltekre lehet szavazni 2024. június 9.-én:

tovább olvasom...

Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő

2024. 05 14. 09:35

tovább olvasom...

A magyar kisgömböc ámokfutása folytatódik

2024. 05 14. 09:27

Egyre közelebb a végzetes tű

Platóról beszél az egerszegi közönséghez. A hordó már kiment a divatból.
Fotó: Facebook

A mai magyar kisgömböc nem Benedek Elek meséjének antihőse. Ő nem a szegény embert, annak feleségét és három gyermekét kapta be mértéktelen étvágyával.

tovább olvasom...

Vasárnap zárja a bajnokságot a ZTE

2024. 05 14. 09:11

Elkészült a záróforduló menetrendje

2023. október 28-án 3-1-re nyert a Kecskemét a ZTE ellen. Jó lenne idegenbeli győzelemmel zárni a bajnokságot.
Fotó: Kecskeméti TE FB-oldala

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága elkészítette az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójának pontos menetrendjét, melynek értelmében vasárnap 20.15-től a már bajnok Ferencváros Újpest elleni rangadója zárja az idényt.

tovább olvasom...

Gárdamellény, pufajka

2024. 05 14. 08:46

A baloldalban végbélkúpként oldódnak fel a köpönyegforgató jobbikosok.
Fotó: Szigetváry Zsolt

A hazát áruba bocsátó Momentum mellett a kaméleon Jobbikra is méretes zakó vár a júniusi voksoláson. Hiába hangoztatta Gyöngyösi Márton pártelnök, hogy pártja a jövőben nem indul együtt a Demokratikus Koalícióval semmilyen választáson, az egykor nemzeti radikálisok mind a fővárosban, mind vidéken több olyan jelöltet támogatnak, aki a DK, az MSZP vagy éppen a Párbeszéd színeiben politizál; közel hatszáz jelöltet indítanak a baloldallal szövetségben.

tovább olvasom...

Megújult a Mérleg tér Zalaegerszegen

2024. 05 13. 11:15

Új szobrot is avattak a Város Napján

Az új szobor alkotójával.

A Város Napja tiszteletére rendezett ünnepségsorozat részeként adták át a megújult Mérleg teret, a visszaépített Mérlegházat, valamint a Mérlegház mellett, az egykori végvár észak-nyugati bástyájának helyén Farkas Ferenc Munkácsy Mihály díjas, Zalaegerszegért díjas szobrászművész új köztéri alkotását, a Végvári vitézt.

tovább olvasom...

A Kárpáthyék lánya

2024. 05 13. 10:50

Aki nem tudná értelmezni az „európai hazafi kifejezést, nyugtassa meg magát, nincs egyedül…

Szoros verseny után Koncz Zsuzsa kapta idén az Európai Hazafi Díjat. Az énekesnő Magyar György prókátort, illetve az utcai hőbörgésekben fogant Egységes Diákfront ifjait megelőzve vehette át a díjat, melyet 2019-ben alapított Ujhelyi István leköszönő EP-képviselő és amatőr harangozó, illetve Kocsis András Sándor képzőművész-könyvkiadó.

tovább olvasom...