Újabb kormányzati támogatás a kanizsai uszodának

2023. 01 16. 10:01

Az uszoda nyitva tartása továbbra is biztosított.

A kormány több mint 31 millió forint vissza nem fizetendő újabb támogatásban részesíti a nagykanizsai uszodát, így az elhibázott európai uniós szankciók miatt megemelkedett rezsiköltségek ellenére az uszoda nyitva tartása továbbra is biztosított.

tovább olvasom...

Zöldeket beszél

2023. 01 16. 09:04

A tűzrőlpattant asszonyka nem mindenkinek nyilatkozik.
Fotó: Mirkó István

Fegyelmi eljárást kezdeményez a ferencvárosi Fidesz–KDNP-frakciócsoport Baranyi Krisztina polgármester ellen, merthogy a „zöld-fehér kerület” vezetője nem szolgáltatott adatot a kormánynak a rezsiköltségekkel kapcsolatban, s így elestek több száz millió forintnyi költségvetési támogatástól.

tovább olvasom...

Újra Budai Lóránt lett Jászberény polgármestere

2023. 01 16. 08:25

Szavazás a Palotásy János Zeneiskolában 2023. január 15-én.
Fotó: Pesti József

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), korábbi polgármester nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászberényben, ahol a képviselő-testület tizennégy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

tovább olvasom...

Letartóztatás az eszteregnyei gyilkosság kapcsán

2023. 01 16. 07:57

Az áldozat háza Eszteregnyén.
Fotó: Horváth Attila

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 2023. január14. napján elrendelte annak a férfinek és nőnek a letartóztatását, akiket a2023. január 11-én este Eszteregnyén holtan talált férfi meggyilkolásával gyanúsítanak.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: beléptünk a veszélyek korába

2023. 01 13. 14:53

Orbán Viktor: – A „brüsszeli frusztráció” csapódik le az Erasmus-ügyben is.

Nem zárható ki, hogy 2022-re úgy emlékezünk majd vissza, mint arra az érve, amikor beléptünk a veszélyek korába, Magyarország azonban az összes veszélyre aktívan reagált – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő együttérzését fejezte ki a Budapesten csütörtökön este meggyilkolt rendőr hozzátartozói felé.

tovább olvasom...

Lakossági tájékoztató és rendkívüli testületi ülés

2023. 01 13. 14:39

– avagy az alibánfai torony (4.)

A torony – bár az alapozás már megtörtént – egyelőre nem épül tovább…

Január 12-én este nagy érdeklődéssel kísért lakossági tájékoztatóra került sor az alibánfai faluházban. A fokozott részvétel köszönhető volt annak is, hogy a település lakossága először kaphatott annak a Vodafone-toronynak a létesítéséről nyilvános, személyes tájékoztatást, aminek az alapjait már le is rakták a falu belterületén.

tovább olvasom...

Két embert fogtak el az eszteregnyei rablógyilkosság ügyében

2023. 01 13. 13:16

Jandó Zoltán és Sznopek Veronika sajtószóvivő a tájékoztatón.
Fotók: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az áldozat barátnőjének két családi ismerősét fogták el a rendőrök az Eszteregnyén szerdán felfedezett emberöléssel összefüggésben – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Újabb lépést tett a Hiúz

2023. 01 13. 08:56

A zalaegerszegi Rheinmetall gyár felkészül a sorozatgyártásra

A Lynx gyalogságiharcjármű-program elérte legújabb köztes célját: megkezdődött az alacsony intenzitású kezdeti gyártás (LRIP) az első megrendelő, a NATO-tag Magyarország számára – olvasható a Rheinmetall közleményében. A német hadiipari vállalat szerint a világ legmodernebb, magyarul Hiúznak hívott gyalogsági harcjárművének a programja fontos mérföldkőhöz érkezett, amely magában foglalja a Lance néven kifejlesztett, közepes kaliberű fegyverzettel ellátott torony, valamint a Hiúz további változatainak gyártását is.

tovább olvasom...

VIP-tömlöc – avagy Eva Kaili sanyarú sorsa

2023. 01 13. 08:36

Már csak a katari pénzeskoffer hiányzik a forgalomból kivont volt szocialista alelnöknek.
Fotó: MTI/EPA/Dzsalal Morsidi

Kínzással felérő fogva tartási körülményekre panaszkodik – sztárügyvédjén keresztül – az előzetes letartóztatásban lévő Eva Kaili gyanúsított haramia. Az Európa Parlament forgalomból kivont görög származású szocialista alelnöke immár egy hónapja senyved a brüsszeli Haren tömlöcben, és egyre nehezebben bírja az ottani viszonyokat. Hogy a szabadságot leszámítva konkrétan miben szenved hiányt, nem tudni. A nemrég átadott épületkomplexumot ugyanis úgy alakították ki, hogy még a legigényesebb alvilági beutalt számára is barátságos környezetet biztosítson, világért se érje semmi frusztráció. Ennek megfelelően nemhogy rács nincs az ablakon, még a cellaajtó sincs zárva.

tovább olvasom...

Novák Katalin államfő a montenegrói elnökkel találkozott

2023. 01 13. 08:20

Novák Katalin fogadta Milo Djukanovic montenegrói elnököt. Az államfő mellett jobbról Ekler Gergely, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője.

Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön fogadta Milo Djukanovic montenegrói elnököt a Sándor-palotában.

tovább olvasom...