Elkezdték a társasháztűz miatti törmelék eltakarítását és a kárfelmérést Zalaegerszegen

2023. 05 09. 09:26

Hétfőn elkezdték Zalaegerszegen a szombati társasháztűz helyszínén a törmelék eltakarítását és a kárfelmérést, a hivatalok és önkéntesek is többféle segítséget ajánlottak fel a 16 lakás 49 károsultjának – közölte közösségi oldalán hétfőn a város polgármestere.

tovább olvasom...

Bokrétaünnepet tartottak a Széchenyi egyetem új zalaegerszegi épületénél

2023. 05 05. 08:35

Balról prof. dr. Friedler Ferenc, a Széchenyi István Egyetem tudományos elnökhelyettese, rektora, Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester, dr. Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója, prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, Kolossváry Tamás, a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központjának vezetője, valamint dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese a bokrétával.
Fotó: Majer Csaba

A győri Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegen, a ZalaZONE Parkban lévő járműipari tesztpályája mellett építi a tudományos és innovációs park előadóépületét, ahol csütörtökön tartottak bokrétaünnepséget.

tovább olvasom...

Túltolták a politikai pedofilok

2023. 05 05. 08:29

Felnőtteket már nem tudnak utcára csődíteni, uszítják hát a fiatalokat.
Fotó: Teknős Miklós

„Gyerekeket fújnak le könnygázzal, és gumibottal veri őket a hatalom. Idejutatta ezt az országot ez a rendszer. Gyerekeket bántanak! Szégyen!” – kesereg közösségi oldalán a magát államférfiként aposztrofáló Gelencsér Ferenc Momentum-vezér, aki (a javasolt kapálás helyett) cimboráival szerdán is kordonbontással, rendőrök provokálásával múlatta idejét a karmelita kolostor előtt. Tőle tudjuk azt is, hogy ő már 2006-ban, 16 évesen a Kossuth téren tüntetett az akkori kormány ellen. „Kaptunk rendesen, de az a felnőttek tüntetése volt. 2023 van, és 16 évesek vesznek körül a karmelita előtt. Ez a fiatalok tüntetése.”

tovább olvasom...

A nemzeti értékek népszerűsítése és megőrzése

2023. 05 05. 08:13

A Zalai Kincskereső megyei döntője Csatárban

A versenyt a LenTI-FentMi (Gönczi Ferenc Gimnázium, Lenti) és a Mura-parti Lányok (Zrínyi Miklós Általános Iskola, Murakeresztúr) együttese nyerte meg, és jutott az országos döntőbe.

Az Agrárminisztérium „a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása elnevezésű, HUNG-2022 kódjelű pályázati forrásból támogatta a „Zalai Kincskereső 2022/23” című, HF/309/2022 azonosítószámú pályázat keretében a vetélkedő rendezését.

tovább olvasom...

Boér Gábor szerint a ZTE fizikálisan felőrölte az ellenfelét

2023. 05 04. 09:15

Boér Gábor két hete még aligha gondolt arra, hogy ismét a ZTE FC edzője lesz. Május harmadikától pedig kupagyőztes csapat trénere.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Boér Gábor vezetőedző szerint a Zalaegerszeg fizikálisan felőrölte a másodosztályú Budafokot a labdarúgó MOL Magyar Kupa 1-0-ra megnyert szerdai döntőjében.

tovább olvasom...

A ZTE FC sporttörténeti tettet hajtott végre első diadalával

2023. 05 04. 09:00

A 2002-es bajnoki cím után 21 évvel (nyerő szám) a Magyar Kupát is elnyerte a ZTE FC.

A Zalaegerszeg hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a másodosztályú Budafokot a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében a Puskás Arénában.

tovább olvasom...

Budafoki MTE-ZTE FC MOL Magyar Kupa

2023. 05 03. 08:07

Mindkét vezetőedző szeretne történelmet írni csapatával a döntőben

Kálnoki Kis Dávid, a Zalaegerszeg és Kovács Dávid, a Budafok csapatkapitánya a trófeával. A mérkőzés után csak egyikük emelheti magasba…
Fotó: MLSZ.hu

A ZTE FC és a másodosztályú Budafoki MTE vezetőedzője egyformán abban reménykedik, hogy saját csapata történelmet ír első győzelmével a MOL Magyar Kupa szerdai fináléjában.

tovább olvasom...

Sporttörténeti tettre készül a ZTE

2023. 05 02. 12:59

Vajon a kupadöntőt követően is zalaegerszegi ünneplés lesz, mint 2002-ben, az FTC elleni 1-1-es döntetlen után, ami akkor a bajnoki címet jelentette.

Több ezer zalaegerszegi szurkoló kíséri el csapatát a fővárosba a Budafoki MTE elleni labdarúgó MOL Magyar Kupa-döntőre.

tovább olvasom...

Ferenc pápa megérkezett Magyarországra

2023. 04 28. 11:14

Ferenc pápa megérkezik a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre 2023. április 28-án.

Megérkezett Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra, repülőgépe pénteken néhány perccel 10 óra előtt szállt le a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren. A pilótafülkéből a landolás után a repülőgép ablakába kihelyeztek egy vatikáni és egy magyar zászlót.

tovább olvasom...

Elnöki kegyelem Budaházyéknak

2023. 04 28. 08:55

Kiengedték Budaházy Györgyöt a váci fegyházból.

–  Köszönöm a döntéshozóknak, Novák Katalin államfőnek, Varga Judit igazságügyminiszternek és mindenkinek, akik a háttérből kiálltak mellettünk, lobbiztak a szabadulásunkért, és mindvégig mellettünk álltak – mondta a Magyar Nemzetnek csütörtök esti szabadulása után Budaházy György. Mint fogalmazott, hetek óta rebesgették szűk körben, hogy Ferenc pápa látogatása körül megtörténhet a csoda.

tovább olvasom...