Kelemen Tamást választották polgármesternek Pacsán

2023. 06 12. 08:11

Az időközi választáson is Kelemen Tamás kapott bizalmat.

Kelemen Tamás (független) korábbi városvezető nyerte az időközi polgármester választást a Zala vármegyei Pacsán – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője vasárnap az MTI-t.

tovább olvasom...

Újabb kerékpárút szakasz átadására került sor

2023. 06 09. 13:55

Ki is próbálták az új utat.

Csütörtökön avatták fel a Zala Vármegye Önkormányzata konzorciumvezetésével megvalósított „Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Kisrécse és Zalasárszeg településeken” című, TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00002 azonosítószámú projekt keretében kiépített kerékpárutat a kisrécsei pihenőpontnál. Az átadón Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Tóth Lucia Krisztina, Kisrécse község polgármestere mondott köszöntőt.

tovább olvasom...

Szuverenitás, nemzeti kisebbségek és gazdaság

2023. 06 09. 13:38

Novák Katalin a svájci vezetőkkel tárgyalt

Novák Katalin köztársasági elnök (j2) megbeszélést folytat Alain Berset svájci szövetségi elnökkel (b) Interlakenben 2023. június 8-án. Mellette Ekler Gergely, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője (j1).

Svájci munkalátogatása során Novák Katalin találkozott a svájci szövetségi elnökkel és a parlament elnökével.

tovább olvasom...

Latorcai Csaba zalai látogatása

2023. 06 09. 13:03

Út- és ipari parki beruházások is prioritást élveznek a zalai fejlesztési tervek között

A Megyeházán folytattak megbeszélést.

Zalai látogatása első állomásán, Zalaegerszegen dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke fogadta csütörtökön Latorcai Csabát, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkárát. A Megyeházán folytatott beszélgetés központjában a területfejlesztés megújítása, annak lehetséges irányai és a vármegyék területfejlesztési feladatai álltak. A szakmai megbeszélésen Zala vármegye részéről részt vett Pácsonyi Imre alelnök, Héder Miklós a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Kh. NKft. ügyvezetője és dr. Mester László, vármegyei főjegyző is.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: szükségünk van arra, hogy Közép-Ázsiából energia érkezzen Európába

2023. 06 09. 11:12

Serdar Berdimuhamedow türkmén elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Asgabatban 2023. június 9-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Szükségünk van arra, hogy Közép-Ázsiából energia érkezzen Európába, és ehhez új forrásokra, új útvonalakra, új infrastruktúrára van szükség – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a türkmenisztáni Asgabatban pénteken sajtónyilatkozatában.

tovább olvasom...

Kapálás helyett jourovázik az „államférfi”

2023. 06 09. 10:56

Ezek szerint nem csak Donáth Anna csacsog Vera Jourovával, hanem Gelencsér Ferenc szalonforradalmár is.
Fotó: Teknős Miklós

Utcai aláírásgyűjtésbe kezdett a Momentum: „Kössék az oktatás reformjához az uniós pénzeket!” (Engem a „rendszerváltó” szabad demokrata gyülekezetre emlékeztetnek ezek az európaizó, affektáló szalonforradalmárok. „Tudjuk! Merjük! Tesszük!”) A részletekről a magát államférfiként aposztrofáló Gelencsér Ferenc pártelnök a közösségi oldalán tájékoztatta publikumát (a javasolt kapálás helyett): „Vera Jourovát személyesen is tájékoztattuk az indítványról, az első egyeztetések alapján a javaslat nyitott fülekre talált a bizottságnál. De ahhoz, hogy meg is valósuljon, fontos, hogy össztársadalmi támogatottságot is fel tudjunk mutatni.” Valaki megmondhatta volna szegény Gelencsérnek, hogy az oktatás nemzeti ügy, Vera Jourovának ehhez nagyjából annyi köze van, mint lónak a mozijegyhez. Nem irigylem Gelencsér kezelőorvosát.

tovább olvasom...

Ülést tartott a Zala Vármegyei Közgyűlés

2023. 06 09. 10:08

A katasztrófavédelem és a vállalkozásfejlesztési alapítvány volt napirenden

A közgyűlés soros ülésén balról Ruzsics Ferenc, Pácsonyi Imre, Bene Csaba alelnökök, dr. Pál Attila elnök és dr. Mester László főjegyző.

2023. június 8-án, csütörtökön ülésezett a Zala Vármegyei Közgyűlés. A napirendi pontok tárgyalása a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tevékenységéről szóló tájékoztatóval kezdődött. Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, igazgató elmondta, hogy a szervezet az elmúlt években fokozatosan előtérbe helyezte a proaktív hatósági munkát és tovább erősítette a preventív kommunikációt. Ennek körében a lakosság figyelmét többek között a lakástüzek, valamint a szén-monoxid-mérgezések veszélyeire irányította rá. A lezárult őrsprogram eredményeként az öt tűzoltóság és a három katasztrófavédelmi őrs, valamint a közreműködő önkéntes egyesületek tevékenysége tökéletesen lefedik a vármegye területét. A készenléti szolgálatot ellátó tűzoltó állomány képzési rendszere tovább korszerűsödött, gyakorlat orientáltabb lett. A teljes létszámmal működő vármegyei fő- és műveletirányító ügyelet felkészültségének eredményeként egyetlen káreseti bejelentés sem maradt intézkedés, és egyetlen tűzoltói beavatkozásra szoruló sem maradt segítség nélkül. Az igazgatóság folyamatosan figyelmet fordított a veszélyes anyagokkal kapcsolatos tevékenységek hatósági kontrolljára, különös tekintettel a veszélyes áruk szállítására, valamint a veszélyes anyagok telephelyen belüli előállítására, felhasználására, tárolására. Zala vármegyében sem történt olyan veszélyes anyagokkal kapcsolatos rendkívüli esemény, amely a lakosságra nézve veszélyt jelentett volna.

tovább olvasom...

Novák Katalin előadása Svájcban

2023. 06 09. 09:53

„Ha nem adunk családpárti választ a demográfiai kihívásra, az európai jövő is veszélybe kerülhet”

Novák Katalin válaszolt a moderátor kérdéseire is.

A demográfiai válság napjaink kulcsfontosságú kihívása, amelyre ha nem adunk családpárti választ, az európai jövő is veszélybe kerülhet – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a Magyarország szerepe Európában című előadásában csütörtökön a Swiss Economic Forumon (SEF) Interlakenben.

tovább olvasom...

Egy kivételes kapcsolat

2023. 06 09. 09:41

– avagy a 80 éves Győrffy Zoltán köszöntése

Korrekt partner évtizedek óta.

Göcsej Nyomda: 1989. Zalatáj Kiadó: 1989. Párhuzamos utak…

tovább olvasom...

A pacsaiak jövőjéről van szó

2023. 06 09. 09:25

A kormányablak egyelőre meghiúsult Pacsán. Kormányablakbusz szolgálja ki az ügyfeleket.

Érdekesen reagált Pacsa hivatalban lévő polgármestere és jegyzője a honlapunkon közölt „Miért nem jelenhetett meg a Pacsa és Környéke 3. oldala?” című cikkre. A közösségi oldalon Kelemen Tamás polgármester a következő kommentárt fűzte hozzá:

tovább olvasom...