Német fojtotta németbe a szót Magyarország kapcsán

2023. 04 27. 10:17

Anonim panaszosok, avagy az európai érték feketén-fehéren

Karácsony Gergely főpolgármester (elöl) és Martin József Péter ügyvezető igazgató érkezik a Transparency International Magyarország konferenciájára 2019. december 9-én. A csődtömeg városvezető és a haragos árulkodó, Martin József passzol egymáshoz.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Érdekes meghallgatást tartott minap az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága azon német cégek és vállalatok ügyében, amelyeket állítólag „szisztematikusan diszkriminálnak” a magyarországi pályázati kiírásokban. A vádakat a Transparency International igazgatója, Martin József tárta a bizottság elé. A haragos ember az Orbán-kormány tízperces rágalmazásába foglalta bele az anonim panaszosok fejfájásait. Kulcsmondatát Szabó Tímeától kölcsönözhette: „A magyar állam a rendszerszintű korrupció foglya.”

tovább olvasom...

Fogjon össze Zala!

2023. 04 27. 10:04

 

 

 

A bajnoki serleg, amit 2002 május 22-én a Zalahús-ZTE csapatkapitánya emelhetett a magasba. 2023 május 3-án a Magyar Kupát is egerszegi kézben szeretnénk látni. 21 év telt el…                                 Nyerő lesz a 21?
Fotó: Zalatáj

Tisztelt Zalaegerszegről, Zalából elszármazottak!
Tisztelt Budapesten tanuló zalai diákok!
Tisztelt Zalaegerszeggel, Zalával szimpatizálók!

Bizonyára meglepő a honlapunkon megjelenő levél, de az alkalom adta az ötletet, hogy Önökhöz is forduljak. Ahhoz a fővárosban, vagy annak környezetében élő zalaegerszegi, zalai elszármazottakhoz, akik most is tartják a kapcsolatot egykori pátriájukkal, vagy szimpatizálnak a térséggel, illetve zalaegerszegiként, zalaiként budapesti egyetemen, főiskolán tanulnak.

tovább olvasom...

Elkészült a vb versenypályája

2023. 04 27. 09:09

Elkészült az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság versenypályája, amelyet szerdán mutattak be a sajtó képviselőinek.

tovább olvasom...

„Mozgósítás” Zalaegerszegen

2023. 04 27. 08:53

Az üzenet egyértelmű…
Fotó: Zalatáj

A vármegyeszékhely egyik legforgalmasabb pontján egy kifeszített molinon olvasható a következő mozgósító, buzdító felhívás: „Mindenki a Puskásba!”

tovább olvasom...

Magyarországon volt a legalacsonyabb a gáz és a villany ára tavaly Európában

2023. 04 27. 08:13

Az adatokat az Európai Unió statisztikai hivatala közölte.

A háztartási gáz és a villanyáram átlagos ára 2022 második felében Magyarországon volt a legalacsonyabb Európában, a magyaroknak 3,5 eurót kellett fizetniük 100 kilowattóra (kWh) gázért és 10,8 eurót 100 kilowattóra villamosenergiáért – közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán.

tovább olvasom...

Az E.ON és az ügyfél…

2023. 04 26. 11:57

– avagy a vízfejű adminisztráció tehetetlenségi nyomatéka

A mérőórák helye és címe nincs szinkronban.

Az E.ON-nal – annak elődjeivel – kapcsolatunk régi keletű. Mivel több ingatlannal érintett aránylag népes családunk, az áramszolgáltatás is több embert érint. Az ügyeket – mint aki folyamatában ismeri a dolgokat, s ráadásul helyben is van – én szoktam intézni. Évek óta kellő türelemmel és – bevallom – szarkazmussal kísérem a szolgáltató ügyintézését, még akkor is, ha ez sok bosszúságot, munkából való kiesést, levelezést, pontosítást igényel.

tovább olvasom...

Bizonyítottság hiányában…

2023. 04 26. 09:42

Első fokon felmentették Bige Lászlót a vesztegetés vádja alól

A Nyíregyházi Törvényszék felmentette Bige Lászlót. Folytatás Debrecenben…

Bizonyítottság hiányában felmentette egy 2009-es vesztegetési ügy miatt emelt vád alól Bige Lászlót, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. tulajdonosát keddi, nem jogerős ítéletében a Nyíregyházi Törvényszék. A bíróság emellett a vállalkozó bankszámláján a több mint 135 millió forint értékű korábbi zárolás megszüntetését is elrendelte.

tovább olvasom...

Összefogott a megye, a város és a klub

2023. 04 26. 09:18

Együttesen nyolcszáz diák és kísérőik utazását biztosítják a ZTE-Budafok kupadöntőre

Balról dr. Pál Attila, Végh Gábor és Bali Zoltán.

Május 3-án a ZTE FC kupadöntőt játszik a Budafok ellen a Puskás Arénában. A sporttörténelmi esemény apropóján összefogott Zala Vármegye Önkormányzata, Zalaegerszeg városa és a ZTE FC, hogy minél több Zete-szimpatizáns szurkolhasson élőben a csapatnak. A szervezett utazás keretein belül a nebulók és kísérőik a mérkőzés napján Zalaegerszegről indulnak és a Keleti pályaudvaron szállnak le a vonatról.

tovább olvasom...

Még egy szimpla viperázást sem sikerült kierőszakolniuk

2023. 04 26. 08:45

Nem csak a politizálásban, a tüntetésben is pancserek

A kordonbontók. Mit nem adtak volna egy szimpla pofonért…
Fotó: Facebook

„Mindannyian láttuk, hogy mi történt tegnap. […] Az elnyomásnak, a hatalomvágynak, a megfélemlítésnek nincsenek már gátjai. Gyalogolunk a diktatúrába, de nincs hova hátrálnunk” – kesereg közösségi oldalán Gelencsér Ferenc Momentum-vezér, aki (a javasolt kapálás helyett) hétfőn is kordonbontással múlatta idejét cimboráival a karmelita kolostor előtt.

tovább olvasom...

Navracsics Tibor Zalaegerszegen

2023. 04 25. 15:21

Zala jó teljesítményt nyújtott a befektetések terén

50 éves jubileumát ünnepelte a Magyar Közgazdasági Társaság megyei szervezete.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Zala vármegye jól teljesített az elmúlt időszakban a befektetések terén, az ipari termelés kiegészíti a hagyományosan mezőgazdasági profilú térség gazdaságát – közölte a területfejlesztési miniszter a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) megyei szervezetének 50 éves jubileumi ünnepségén, Zalaegerszegen.

tovább olvasom...