Ingyenes a belépés a Fehérvár-ZTE mérkőzésre

2023. 05 16. 13:36

Február 25-én 2-1-re nyert a ZTE a Fehérvár ellen.
Fotó: szekesfehervar.hu

Polgármesteri kezdeményezésre ingyenes lesz a belépés a labdarúgó OTP Bank Ligában a kiesés ellen küzdő MOL Fehérvár FC szombati mérkőzésére, amelyen a Zalaegerszeg lesz az ellenfél.

tovább olvasom...

Az Energy Tour-projekt zárókonferenciája

2023. 05 16. 11:57

Balról Drazen Srpak, Balogh Ferenc, Pámer Zoltán, Kovács Ferenc, Horváth László.

Három település Lenti, Lovászi és Gosztola önkormányzata is részt vett az Energy Tour-projekt partnereiként a most záruló különböző turisztikai fejlesztéseket tartalmazó programban. A projekt részeként kialakítottak egy tematikus túraútvonalat, melyen az említett települések és a horvát partner, Muraszerdahely érintésével megismerhetik a térség kőolajipari múltját, az alternatív energiák felhasználási lehetőségeit.

tovább olvasom...

Rackával packázik

2023. 05 16. 11:40

Szegény Föld S. Péternek a kabalaállatról természetesen nem az jut eszébe, hogy az atlétikai világbajnokságra több mint 200 országból érkező versenyző és vendég mekkora bevételt jelent a csőd szélén tengődő fővárosnak.
Fotó: Facebook

Száz nappal az év legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság előtt a szervezők sajtótájékoztatóján mutatták be a verseny kabalaállatát. A Youhuu (Juhúú) névre keresztelt rackajuh a rendezők szerint szerethető, egyedi és büszke a magyarságára.

tovább olvasom...

Újabb fák kerülnek kiültetésre Lentiben

2023. 05 16. 11:27

Balról Horváth László polgármester, Kiss Marcell kertészeti ágazatvezető.

Lenti Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Településfásítási Program 2023-ban indult harmadik ütemében. Az önkormányzat a maximálisan igényelhető harminc darab fára adta le igényét.

tovább olvasom...

Indulatba jött Bukfenc Sándor

2023. 05 16. 08:03

A Hősök terén vetett bukfence után népi hős lett a proletárok között.
Fotó: YouTube

A Budaházy-kegyelemről is beszélt Csintalan Sándor a Klikk TV minapi Mélyvíz műsorában. (Furcsálltam is, hogy eddig hallgatott.) – Amikor megláttam, hogy lovon ül, és hogy a pápára hivatkozva felmentették, indulatba jöttem – magyarázta. Ismert, Csintalant 2007-ben a Magyarok Nyilai izgága legényei alaposan helybenhagyták. (Előzménye is volt az afférnak. Csintalan nácinak nevezte azt az újságírót, aki megírta, hogy az izraeli államfő kijelentette, fölvásárolja Magyarországot. Ha ez igaz, közölte, ő a Hősök terén megeszi a cipőjét és kasztráltatja magát. De nem ette meg és nem kasztráltatta magát, pedig Peresz tényleg ezt mondta.)

tovább olvasom...

Pankotai Lili fejlődése töretlen

2023. 05 15. 14:00

Nyelvészetben is szépen halad

Vajon mit gondolnak és éreznek ennek a leánynak a szülei?
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

Pankotai Lili, a baloldal legújabb „talált ideológiai gyermeke” lassan már úgy tud káromkodni, mint egy külvárosi kocsma törzsvendége, ha a csapos nem ad neki inni hitelbe.

tovább olvasom...

Manfred Mann, Jon Anderson, Colosseum és Osibisa az Erkelben

2023. 05 15. 13:36

A Manfred Mann a kezdetekben.

A hetvenes-nyolcvanas évek rockzenéjének négy világsztárja lép fel a következő hónapokban az Erkel Színházban. Július 9-én a Manfred Mann’s Earth Band és Jon Anderson, október 8-án a Colosseum és az Osibisa ad koncertet.

tovább olvasom...

A ZTE bajnokcsapatának játékosa, Turi Géza lett a világ legidősebb élvonalbeli kapusa

2023. 05 15. 13:18

Turi Géza kapusedzőként dolgozik a feröeri csapatnál.

Turi Géza a világ legidősebb aktív futballkapusává lépett elő az élvonalbeli bajnokságokat tekintve – az IFFHS hétfői anyaga szerint.

tovább olvasom...

Most nem tetszik az „amerikai módszer”

2023. 05 15. 11:08

Recep Tayyip Erdogan török elnök, a kormányoldali pártszövetségnek, a Nép Szövetségének elnökjelöltje a feleségével, Emine Erdogannal.
Fotó: MTI/EPA/Necati Savas

Úgy tűnik, hogy a szavazatszámlálással most Törökországban is gond van, mint a legutóbbi elnökválasztáson az Egyesült Államokban.

tovább olvasom...

Kozáry Ágnes lett a Zalaegerszegi Atlétikai Club elnöke

2023. 05 15. 10:26

Szakály Istvánt ismerve biztosak lehetünk abban, hogy „nem veszi le a szemét az egerszegi atlétikáról”.
Fotó: ZAC

A Zalaegerszegi Atlétikai Club május 12.-iki közgyűlésén a 2022. évi beszámolók elfogadása mellett tisztújítás is történt. Szakály István eddigi elnök nem vállalta tovább a funkciót, de hozzászólásában kifejtette, hogy „nem veszi le a szemét az egerszegi atlétikáról.”

tovább olvasom...