„Az a legfontosabb, hogy megtaláljuk az igazságos békéhez vezető utat”

2023. 05 17. 14:49

Novák Katalin felszólalása az Európa Tanács csúcstalálkozóján

Novák Katalin köztársasági elnök felszólal az Európa Tanács állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján Reykjavíkban 2023. május 17-én. Mellette balról Leo Varadkar ír miniszterelnök.
MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula

Keresztény konzervatív politikusként az a legfontosabb számomra, hogy az ukrajnai háborúban megtaláljuk az utat végső célunkhoz, az igazságos békéhez – mondta Novák Katalin köztársasági elnök az Európa Tanács állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján Reykjavíkban szerdán.

tovább olvasom...

2024 június 9.: Önkormányzati és EP-választás Magyarországon

2023. 05 17. 14:33

Alig valamivel több, mint egy év van vissza az önkormányzati és az EP-választásig.

Az EU 27 tagállama megállapodott, hogy a jövő évi európai parlamenti választásokat június 6. és 9. között tartják – közölte az EU svéd soros elnöksége szerdán.

tovább olvasom...

Index: Von der Leyen azt javasolja az ukránoknak, hogy állítsák le a Barátság-vezetéket Magyarország felé

2023. 05 17. 14:05

A vakcinabanya és a zenebohóc egymásra talált.
Fotó: Reuters

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen azt javasolja az ukránoknak, hogy állítsák le a Barátság-vezetéket Magyarország felé – írta szerdán az Index.

tovább olvasom...

Tortával várták az idősotthon lakóit

2023. 05 17. 09:37

Szép Zita könyvtáros megnyitója.

A Lenti Kolping Idősotthon lakói immár egy éve könyvtári programokon vesznek részt.

tovább olvasom...

De hol a nagy fekete autó?

2023. 05 17. 09:26

Fleck nevettető szellemi állapotában nem történt érdemi javulás.
Fotó: Facebook

Arról elmélkedik Fleck Zoltán jogtudós, egyetemi tanár a Klikk TV Mélyvíz műsorában, hogy az Orbán-kormány az elmúlt egy esztendőben hogyan stabilizálta a hatalmát és milyen csatákat vív az uniós pénzekért, amelyekről folyamatosan azt kommunikálja, hogy jár nekünk. „Ezek a pénzek nem járnak egyik tagállamnak sem; a közösség meghatározhatja a feltételeit annak, hogy milyen módon juthat hozzá egy tagállam a pénzekhez.” Azt is hozzáteszi, ha igazán komolyan gondolná az Európai Unió, hogy Magyarországon demokrácia legyen, akkor közvetlenül finanszírozná a civil társadalmat és az autonóm szervezeteket.

tovább olvasom...

A zalalövői önkéntes tűzoltók felesküdtek megáldott zászlajukra

2023. 05 17. 09:14

Az egyesület vezetőségi tagjai, zászlóőrök beviszik a zászlót templomba: Tamás István, Őr Ferenc, Kiss Attila, Hajdu Mihály.

2023. április 22. emlékezetes dátum a Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület életében. A tűzoltó szertártól fúvósok vezették a felvonulást, majd hintók, szekerek gördültek a templomig a meghívott vendégekkel, lakosság kíséretében, hogy ünnepélyes keretek között a szentmisét követően Páli Zoltán főtisztelendő atya megáldja az egyesület tagjait és zászlaját.

tovább olvasom...

Az olasz miniszterelnökkel találkozott Novák Katalin

2023. 05 17. 09:02

Novák Katalin és Giorgia Meloni kötetlen eszmecseréje.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

Olaszország miniszterelnökével, Giorgia Melonival folytatott „baráti beszélgetést” Novák Katalin köztársasági elnök Reykjavíkban – írta az államfő szerdán a Facebook-oldalán.

tovább olvasom...

Megállták a helyüket a lenti táncosok Németországban

2023. 05 17. 08:32

A képen szereplő táncosok balról jobbra: Deák Fanni, Sabján Botond, Kósa Titanilla (CEIDA tánccsoport táncosa), Cseresnyés Jázmin, Pusztai Eszter.

A Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport 4 táncosa (Cseresnyés Jázmin, Pusztai Eszter, Sabján Botond, Deák Fanni) 2023. május 13-án a németországi Bad Abbach városában nemzetközi ír táncversenyen, a Bavarian Spring Feis-en vett részt. Számukra ez az igazi megmérettetés, ahol a saját táncstílusukban tudnak bizonyítani más országok táncosaival szemben. A verseny a táncok jellegéből adódóan sok és rövid versenyszámból áll, melyeken a táncosok egyedül indulnak, tánctechnikai tudásuktól függően különböző nehézségi szinteken. Egy-egy versenyző több kategóriában és táncfajtában is nevezhet, így egy táncos akár 10-15 különböző koreográfiával is indulhat ugyanazon a versenyen.

tovább olvasom...

Külterületi utak felújítása Szilvágyon

2023. 05 17. 08:22

A szőlőmetsző csapat…

Vidékfejlesztési támogatásból bejeződött a külterületi utak felújítása, a zártkerti ingatlanunkhoz a falu mindkét irányából jó minőségű úton haladhatunk. A tavaszi munkákat megkezdtük, megmetszettük az önkormányzati szőlőt, sajnos a túlszaporodott vadállomány miatt már lehetetlen állapotok uralkodnak a zártkertben, a vaddisznók, szarvasok betörnek a bekerített területekre is és nagy károkat okoznak. Ha így folytatódik, sajnos ellehetetlenül a zártkertben a gazdálkodás – tájékoztatta lapunkat Péntek Katalin, Szilvágy polgármestere.

tovább olvasom...

Novák Katalin a francia elnökkel tárgyalt

2023. 05 17. 08:10

Novák Katalin és Emmanuel Macron megbeszélése.

Emmanuel Macron francia elnökkel egyeztetett Novák Katalin köztársasági elnök kedden Reykjavíkban, ahol Európa 46 országának vezetői gyűltek össze az Európa Tanács tagországainak csúcstalálkozóján.

tovább olvasom...