Megszűnik a VMK Zalaszentgróton

2023. 06 27. 09:42

Új konstrukció, hatalomkoncentráció

A szentgróti testület június 29-én dönt a szervezeti változásról és a cégvezető kinevezéséről.

Zalaszentgrót döntésre szánta el magát. Ennek fontos lépése volt az egyik szakbizottság június 22-i rendes ülése, amelynek napirendi pontjai önmagukért beszélnek. Hogy Baracskai József polgármester nehogy elfogultsággal vádolja a Zalatájat, ezért a városvezető által kiküldött előterjesztés szövegéhez igyekszünk szolgai módon igazodni.

tovább olvasom...

Csesztregi fiatalok sikere a Diákolimpián

2023. 06 27. 09:08

A labdarúgócsapat tagjai, balról jobbra, hátsó sor: Kissné Szatmári Szilvia, Bakonszegi Péter, Lelkes Boldizsár, Bazsika Botond, Burján Artúr Dániel, Bagó Benett, Dombi Tibor. Első sor Kocsis Márk, Németh Kevin, Rákos Gergő, Tánczos Kornél.

Véget értek a Diákolimpiai versenyek, a záró országos döntőn a kis iskolák (200 fő alatti tanulólétszám) fiataljai vettek részt Debrecenben.

tovább olvasom...

Szárazon a puskaport

2023. 06 26. 10:31

Lynx gyalogsági harcjármű a honvédelem napja alkalmából, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium által szervezett családi napon, amelyen a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulóját ünneplik a Városligetben 2023. május 21-én.
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Most, hogy folyamatosan zajlik a Magyar Honvédség régről esedékes fejlesztése (fegyverzetvásárlás, haderőképzés, -toborzás stb.), a kákán is csomó után kutakodó ellenzék azon háborog, mire ez a „kardcsörtetés”, a végén még magunkra haragítjuk a szomszédjainkat.

tovább olvasom...

Idén nyáron is lesz kertmozi Egerszegen

2023. 06 26. 09:29

tovább olvasom...

Pál apostoltól idézett

2023. 06 26. 09:13

Tóth Ilonka-emlékmű a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház falán Miskolcon.
Fotó: Wikipédia

A huszonöt évesen mártírhalált halt orvostanhallgató, Tóth Ilonka árpádföldi szülőházánál (XVI. kerület, Állás utca 57.) filmvetítéssel egybekötött gyertyafényes megemlékezést tartanak a 66 éve végrehajtott kivégzés előestéjén, június 27-én, kedden 18 órától. Az eseményen kiállítják a medika utolsó, a makói József Attila Múzeumban található pár soros írásának másolatát. Az apró levéldarabka (idézet Pál apostolnak a korinthusiakhoz írt első leveléből) kalandos úton került a városba; Tóth Ilonka az ott élő keresztmamájának írta kivégzésének hajnalán, percekkel azelőtt, hogy a bitófához vezették: „A szeretet soha el nem fogy – emlékül drága Keresztmamának. 1957. június 28.” (Horváth Attila egyetemi tanár, alkotmánybíró, a medika életműkutatója juttatta el a dokumentumot Petrovics Sándorhoz, a Tóth Ilonka Szülőházáért Alapítvány kuratórium elnökéhez.)

tovább olvasom...

Marosvásárhely díszpolgára lett Balaicz Zoltán

2023. 06 23. 08:33

Balaicz Zoltán és Soós Zoltán az elismerés átadása után.

A 2021-es „Az Év Polgármestere” országos elismerés után Zalaegerszeg erdélyi testvérvárosának közgyűlése Marosvásárhely díszpolgárává választotta Balaicz Zoltánt a két település baráti kapcsolatának ápolása, a nemzeti hagyományok erősítése és a kulturális együttműködések szorosabbá tétele elismeréseként.

tovább olvasom...

Fogást keresett, s önmagát fektette két vállra

2023. 06 23. 08:18

A kifulladt fekáliamixer szándéka ellenére Orbánt dicsérte.
Fotó: OLKT

A fáradtság jelei mutatkoznak Gábor György írásain. A DK szellemi műhelyének vezetője (fő műve: A politikusi fallosztól a biblikus spermáig) minap Orbán Viktoron próbált fogást keresni a Klubrádióban. Az ember szinte megsajnálta a kifulladt fekáliamixert.

tovább olvasom...

Bíróság előtt az orosztonyi emberölés vádlottja

2023. 06 22. 13:15

A vádlott a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le.
Fotó: Zalatáj

Bíróság elé állt az orosztonyi emberölés vádlottja, a Zalaegerszegi Törvényszék 2023. június 22. napján tartott előkészítő ülésén.

tovább olvasom...

Zalaszentgrót DK-s polgármestere az Orbán-kormányt dicséri

2023. 06 22. 10:15

– csak még nem vette ezt észre Baracskai József

Zalaszentgrót fejlődik. A kérdés nyilván felvetődhet: ki által, mi által?
Forrás: Baracskai József FB-oldala.

Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere érthető örömmel hirdeti FB-oldalán, hogy Zalaszentgrót fejlődik. A hír aztán megjelent a város FB-oldalán is. Így szól:

tovább olvasom...

Az ellenzék megfúrta a magyar rendezést, de Párizsban minden rendben

2023. 06 22. 09:38

Házkutatást tartottak a 2024-es nyári olimpiai játékok szervezőinél

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, országgyűlési képviselő (j2) és Gergely László, a PM aktivistája (j) átadja a párt aktivistái által a 2024-es budapesti olimpiarendezésről szóló népszavazás kiírásához gyűjtött mintegy tízezer aláírást Cseh Katalinnak és Benke Viktornak, a Momentum Mozgalom aktivistáinak a Nyugati téri aluljáróban 2017. február 16-án.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Francia nyomozók tartottak házkutatást kedden a párizsi olimpia szervezőinek Saint-Denis-i székhelyén egy 2017 óta zajló korrupciós nyomozás ügyében. Sorozatban a harmadik nyári olimpiával összefüggésben merültek fel vesztegetési vádak. A házkutatások két, az olimpiával kapcsolatos előzetes vizsgálathoz kötődnek, amelyeket korábban nem hoztak nyilvánosságra.

tovább olvasom...