Több mint ötmilliárd forintos fejlesztés zajlik Zalaegerszegen a Schneider Electricnél

2023. 05 25. 08:20

Az újabb bővítéssel meghaladja a hatszázat a dolgozói létszám.

Mintegy 5,3 milliárd forintos fejlesztéssel korszerűsíti a termelést a francia Schneider Electric (SE) zalaegerszegi gyára, bővítik a létszámot, az üzem gázfűtését pedig hőszivattyúval váltják fel – közölte a cég zalai gyárigazgatója az üzem harmincadik születésnapját ünneplő szerdai rendezvényen május 24-én.

tovább olvasom...

Varga Judit:  „Ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot”

2023. 05 25. 08:06

Az EP meg akarja akadályozni Magyarország EU-elnökségét

Varga Judit egyértelmű választ fogalmazott meg az Európai Parlament törekvésére.
Fotó: Varga Judit FB-oldala

Az Európai Parlament (EP) ismét el akar venni valamit Magyarországtól: az EP jövő héten ismét hazánk elleni állásfoglalásról fog szavazni, amelyben a 2024 második félévi magyar uniós elnökséget szeretnék megakadályozni – olvasható az igazságügyi miniszter szerdai Facebook-bejegyzésében.

tovább olvasom...

Lezárult Nagykanizsa zöld város projektje

2023. 05 24. 13:48

Befejeződött a zöld város projekt Nagykanizsán.
Fotó: Magyar Építők

Lezárult Nagykanizsán a történelmi belváros fejlesztését szolgáló zöld város projekt, amelynek keretében csaknem 1,9 milliárd forintból újultak meg közterek és parkolók – közölte a szerdai zárórendezvényen a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

tovább olvasom...

Ferenc pápa üzenete a magyaroknak

2023. 05 24. 13:37

„Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között”

Novák Katalin köztársasági elnök és Ferenc pápa megbeszélése.

„Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között” – írta Ferenc pápa levélében, amelyben megköszönte Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének április végi magyarországi útját.

tovább olvasom...

Kikerült Föőr Gábor kezéből a Frisshirek.hu (Frissítve!)

2023. 05 24. 10:25

Gattyán György érdekeltségi köre a háttérben

Márki-Zay Péter és Föőr Gábor még a választási kampányban.

A Zalatáj annak idején részletesen beszámolt a Genesis Médiacsoport tulajdonosa, Föőr Gábor által alapított Frisshirek.hu hírportál indulásáról. Tette ezt azért is, mert Föőr Gábor zalai érintettségű, aki Márki-Zay Péter miniszterelnökjelölt támogatottja volt a 2022-es országgyűlési választáson, de az ellenzéki előválasztáson súlyos vereséget szenvedett dr. Csidei Iréntől (Demokratikus Koalíció) Zala megye 1. számú választókerületében.

tovább olvasom...

Idén is lesz pályázat idősbarát önkormányzat címre

2023. 05 24. 09:17

Ülésezett a Zala Megyei Idősügyi Tanács

Az ülésen szó esett arról, hogy az online csalások a nyugdíjasokat is érintik.

Az egészségügyi szolgáltatásban történt változásokról, valamint bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekről esett szó a Zala Megyei Idősügyi Tanács soros ülésén május 22-én, hétfőn délelőtt a Megyeházán. A napirendi pontok között bűnmegelőzési és egészségbiztosítási tájékoztatók is elhangzottak. Pácsonyi Imre, a tanács elnöke pedig elmondta, idén is kiírják „Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata 2023” pályázatot.

tovább olvasom...

Parlamenti vita a „kútamnesztiáról”

2023. 05 24. 08:57

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára expozét tart a vízgazdálkodásról szóló törvény módosításáról szóló előterjesztés vitájában. Mögötte Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke.

A kutakról szóló szabályozás általános vitájával folytatta munkáját kedd este az Országgyűlés.

tovább olvasom...

Zöldeket beszél

2023. 05 24. 08:32

Karácsony Gergely ígéretei csupán a megválasztásáig szóltak…
Fotó: Havran Zoltán

Ha csak csipetnyi stílusérzék szorul Karácsony Gergelybe, metróval megy hétfőn a felújított 3-as vonal Nagyvárad téri állomásnyitó ünnepségére (öt megálló a Deák tértől), de nem szorult. Főpolgármester úr szolgálati autójával – egy környezetszennyező dízel Volkswagennel – vitette magát a ceremóniára. (Ha emlékezetem nem csal, ő javasolta korábban a hivatalosságoknak: „Itt az ideje, hogy kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül…!”) Ráadásul csúnyán elkésett a lakli ember, húsz percen át várakoztatta a kinyakkendőzött egybegyűlteket.

tovább olvasom...

Elbukta a közmédia ellen indított perét a momentumos Cseh Katalin

2023. 05 24. 08:04

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű?
Fotó: mandiner.hu

Elutasította Cseh Katalin momentumos képviselő sajtó-helyreigazítás iránti fellebbezését is a Fővárosi Ítélőtábla; a bíróság döntése értelmében a baloldali politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéket – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

tovább olvasom...

Orbán Viktor felszólalt a katari nemzetközi gazdasági fórumon

2023. 05 23. 14:07

„Az amerikai demokraták beleszólnak az emberek életébe, ezt mi nem szeretjük”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) felszólal a katari gazdasági fórumon Dohában 2023. május 23-án. Balról John Micklethwait, a Bloomberg főszerkesztője.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az amerikai demokraták beleszólnak az emberek életébe, de „mi nem szeretjük ezt” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Dohában, a katari nemzetközi gazdasági fórumon.

tovább olvasom...